Film kaydı ve film oynatmanın temel işlemleri

  1. Çekim ekranını görüntüleyin.
  2. Basın ( (film-kayıt) düğmesine basın.
    • Kamera bir film kaydetmeye başlar. Kamera çerçevenin merkezine odaklanır.
    • Basın Kaydı duraklatmak için düğmeye basın ve Kaydı sürdürmek için tekrar düğmeye basın ([ Film seçenekleri ]'nde HS film seçeneği seçildiğinde hariç). Yaklaşık beş dakika duraklatılırsa kayıt otomatik olarak sona erer.
  3. Basın ( ) tuşuna basarak kaydı sonlandırabilirsiniz.
  4. Tam çerçeve oynatma modunda bir film seçin ve düğmesine basın. geri oynatmak için düğmeye basın.

Film karesi

  • Basın Film karesini görüntülemek için düğmeye basın. Film kaydından önce bir karedeki filmin aralığını kontrol edin.
  • Bir filmde kaydedilen alan, film menüsündeki [ Film seçenekleri ], [ Elektronik VR ] vb. ayarlara bağlı olarak değişir.

Odaklanma

  • Odak, film menüsüne göre film kaydı sırasında aşağıdaki şekilde ayarlanabilir: [ Otomatik odaklama modu ] ayarı.
    • [ Tek AF ] (varsayılan ayar): Film kaydı başladığında odak kilitlenir. Film kaydı sırasında otomatik odaklama işlevini gerçekleştirmek için çoklu seçiciye basın .
    • [ Tam zamanlı AF ]: Odak, film kaydı sırasında bile tekrar tekrar ayarlanır. Odaklamayı kilitleyen düğme, kurulum menüsündeki ayara bağlıdır [ AE/AF kilidi düğmesi ]. [ AE/AF kilidi ] veya [ Yalnızca AF kilidi ] seçildiğinde, (AE-L/AF-L) düğmesine basarak film kaydı sırasında odaklamayı kilitleyin. Kilidi açmak için, düğmesine tekrar basın. [ Yalnızca AE kilidi ] veya [ AE kilidi (Basılı tutun) ] seçildiğinde, çoklu seçiciye basın film kaydı sırasında odaklamayı kilitlemek için. Kilidi açmak için, tuşuna basın Tekrar.
  • Odak modu seçicisi olarak ayarlandığında (Manuel odaklama), film kaydederken çoklu seçiciyi veya kontrol halkasını döndürerek odaklamayı manuel olarak ayarlayabilirsiniz.

Maruziyet

Pozlamayı kilitleyen düğme, kurulum menüsündeki ayara bağlıdır [ AE/AF kilidi düğmesi ]. [ AE/AF kilidi ], [ Yalnızca AE kilidi ] veya [ AE kilidi (Basılı tutun) ] seçildiğinde, Film kaydı sırasında pozlamayı kilitlemek için düğmeye basın. Kilidi açmak için, düğmesine tekrar basın. [ Yalnızca AF kilidi ] seçildiğinde, çoklu seçiciye basın film kaydı sırasında pozlamayı kilitlemek için. Kilidi açmak için, tuşuna basın Tekrar.

Maksimum film kayıt süresi

Tek bir film için kalan kayıt süresi çekim ekranında gösterilir.

  • Hafıza kartında daha uzun kayıtlar için yeterli boş alan olsa bile, tek tek film dosyaları 29 dakikayı geçemez. Tek bir film dosyasının maksimum boyutu 4 GB'tır. 29 dakikadan daha kısa bir süre kaydettiğinizde bile bir dosya 4 GB'ı aşarsa, birden fazla dosyaya bölünür ve sürekli olarak oynatılamaz ( Dosya başına maksimum kayıt süresi (yaklaşık) ).
  • Kamera sıcaklığının yükselmesi durumunda, kayıt her iki sınıra ulaşılmadan sonlandırılabilir.
  • Gerçek kalan kayıt süresi, film içeriğine, nesne hareketine veya hafıza kartının türüne bağlı olarak değişebilir.
  • Film kaydı için SD Hız Sınıfı derecesi 6 (Video Hız Sınıfı V6) veya daha hızlı olan hafıza kartları önerilir. [ Film seçenekleri ] [ 2160/30p ] (4K UHD) veya [ 2160/25p ] (4K UHD) olarak ayarlandığında, UHS Hız Sınıfı derecesi 3 (Video Hız Sınıfı V30) veya daha hızlı olan hafıza kartları önerilir. Daha düşük Hız Sınıfı derecesine sahip bir hafıza kartı kullanıldığında, film kaydı beklenmedik şekilde durabilir.

Kamera sıcaklığı hakkında notlar

  • Uzun süreli film kaydı yapıldığında veya kamera sıcak bir alanda kullanıldığında kamera ısınabilir.
  • Film kaydederken kameranın içi aşırı ısınırsa, kamera otomatik olarak kaydı durduracaktır. Kameranın kaydı durdurmasına kadar kalan süre ( 10sn) görüntülenir.
    Kamera kaydı durdurduktan sonra kendini kapatıyor.
    Kameranın içi soğuyana kadar kamerayı kapalı tutun.

Film kaydı hakkında notlar

Görüntü veya filmleri kaydetme hakkında notlar

Kalan pozlama sayısını gösteren gösterge veya kalan kayıt süresini gösteren gösterge yanıp söner veya görüntüler veya filmler kaydedilirken [ Lütfen kameranın kaydı bitirmesini bekleyin. ] görüntülenir. Bir gösterge yanıp sönerken pil yuvası/hafıza kartı yuvası kapağını açmayın veya pili veya hafıza kartını çıkarmayın. Bunu yapmak veri kaybına veya kameranın veya hafıza kartının hasar görmesine neden olabilir.

Kaydedilmiş filmlerle ilgili notlar

  • Kontrol halkasının çalışması, zum kontrol işleminin yapılması, zum, otomatik odaklı lens sürücüsü hareketi, titreşim azaltma ve parlaklık değiştiğinde diyafram işleminin sesleri kaydedilebilir.
  • Film kaydederken ekranda aşağıdaki fenomenler görülebilir. Bu fenomenler kaydedilen filmlerde saklanır.
    • Floresan, cıva buharlı veya sodyum buharlı aydınlatma altında görüntülerde bantlanma meydana gelebilir.
    • Hareket eden bir tren veya araba gibi, çerçevenin bir yanından diğerine hızla hareket eden nesneler çarpık görünebilir.
    • Kamera kaydırıldığında tüm film görüntüsü çarpık görünebilir.
    • Kamera hareket ettirildiğinde aydınlatma veya diğer parlak alanlar kalıntı görüntüler bırakabilir.
  • Konuya olan uzaklığa veya uygulanan yakınlaştırma miktarına bağlı olarak, film kaydı ve oynatma sırasında tekrarlayan desenlere sahip konularda (kumaşlar, kafes pencereler, vb.) renkli çizgiler görünebilir. Bu, konu üzerindeki desen ve görüntü sensörünün düzeni birbirine karıştığında meydana gelir; bir arıza değildir.

Film kaydı için otomatik odaklama hakkında notlar

“Otomatik odaklamaya uygun olmayan konular” için ( Otomatik odaklama için uygun olmayan konular ), otomatik odaklama beklendiği gibi çalışmayabilir. Bu gerçekleşirse, manuel odaklama kullanarak odaklama yapın ( Manuel odaklama kullanımı ) veya aşağıdakileri deneyin:

1. Film menüsünü seçin [ Otomatik odaklama modu ] [ Tek AF ] (varsayılan ayar) film kaydına başlamadan önce.

2. Çerçevenin ortasına başka bir nesneyi (hedeflenen nesneyle aynı uzaklıkta konumlandırılmış) yerleştirin, ( ) düğmesine basarak kaydı başlatın ve kompozisyonu değiştirin.