Atunci când se selectează Activată, aparatul foto va potrivi fotografiile pentru a reduce benzile, zonele subexpuse sau supraexpuse sau (în fotografiile realizate în modurile cu declanșare continuă) coloritul neuniform cauzat de clipirea surselor de lumină, cum ar fi lămpile fluorescente sau cu vapori de mercur (rețineți că este posibil să scadă cadența cadrelor în timp ce reducerea efectului de clipire este activă și că este posibil să fie încetinită cadența cadrelor sau să devină neregulată în timpul fotografierii în serie).
„Fotogr. cu reducere efect clipire” din meniul fotografiere
Reducerea efectului de clipire poate detecta clipirea la 100 şi 120 Hz (frecvențe asociate cu surse de alimentare de la rețea de 50 şi, respectiv, 60 Hz). Este posibil să nu fie detectată clipirea sau ca rezultatele dorite să nu poată fi obținute în cazul fundalurilor întunecate, al surselor de lumină puternică sau al panourilor de afișaj cu lumini decorative şi al altor surse de iluminare nestandard. În funcție de sursa de lumină, este posibil să existe o uşoară întârziere înainte ca obturatorul să fie declanşat. Este posibil ca rezultatele dorite să nu poată fi obținute dacă frecvența sursei de alimentare se modifică în timpul fotografierii.
Detectarea clipirii nu va avea efect la timpi de expunere mai lungi de 1/100 s (inclusiv Bulb și Time (Durată)) sau atunci când se selectează Continuu R (extins) pentru modul de declanșare sau când este activat modul fotografiere fără sunet, HDR sau întârziere expunere.