Editarea filmelor
Decupaţi segmente din film pentru a crea copii editate ale filmelor sau salvaţi cadrele selectate ca imagini statice JPEG.
Decuparea filmelor
Pentru a crea copii decupate ale filmelor:
-
Afişaţi un film în cadru întreg (0 Vizualizarea imaginilor).
-
Întrerupeţi filmul la noul cadru de început.
Redaţi filmul conform descrierii de la „Vizualizarea filmelor” (0 Vizualizarea filmelor), apăsând J pentru a porni şi a relua redarea şi 3 pentru a întrerupe şi apăsând 4 sau 2 sau rotind selectorul principal sau secundar de comandă pentru a localiza cadrul dorit. Poziţia dumneavoastră aproximativă în film poate fi stabilită din bara de progres al filmului. Întrerupeţi redarea când aţi ajuns la noul cadru de început.
-
Selectaţi Alegere pct. pornire/oprire.
Apăsaţi butonul i, apoi evidenţiaţi Alegere pct. pornire/oprire şi apăsaţi J.
-
Selectaţi Punct por.
Pentru a crea o copie care începe de la cadrul curent, evidenţiaţi Punct por. şi apăsaţi J. Atunci când salvaţi copia, la pasul 9, cadrele dinaintea cadrului curent vor fi eliminate.
Punct pornire -
Confirmaţi noul punct de pornire.
În cazul în care cadrul dorit nu este afişat în acel moment, apăsaţi 4 sau 2 pentru a avansa sau derula (pentru a face un salt de 10 s înainte sau înapoi, rotiţi selectorul principal de comandă cu un stop; pentru a face un salt la un index sau la primul sau la ultimul cadru, dacă filmul nu conţine indexuri, rotiţi selectorul secundar de comandă).
-
Alegeţi punctul de oprire.
Apăsaţi L (U) pentru a comuta de la instrumentul de selecţie a punctului de pornire (w) la instrumentul de selecţie a punctului de oprire (x) şi apoi selectaţi cadrul de închidere conform descrierii de la punctul 5. Atunci când salvaţi copia, la pasul 9, cadrele de după cadrul selectat vor fi eliminate.
Punct oprire -
Creaţi copia.
După ce cadrul de sfârşit dorit este afişat, apăsaţi 1.
-
Previzualizaţi filmul.
Pentru a previzualiza copia, evidenţiaţi Previzualizare şi apăsaţi J (pentru a întrerupe previzualizarea şi a reveni la meniul opţiunilor de salvare, apăsaţi 1). Pentru a renunţa la copia curentă şi a selecta un nou punct de pornire sau de oprire conform descrierii de mai sus, evidenţiaţi Anulare şi apăsaţi J; pentru a salva copia, treceţi la pasul 9.
-
Salvaţi copia.
Evidenţiaţi Salvare ca fişier nou şi apăsaţi J pentru a salva copia într-un fişier nou. Pentru a înlocui fişierul filmului original cu copia editată, evidenţiaţi Suprascriere fişier existent şi apăsaţi J.
Decuparea filmelor
Filmele trebuie să aibă o lungime de cel puţin două secunde. Copia nu va fi salvată dacă nu este suficient spaţiu disponibil pe cardul de memorie.
Copiile au aceeaşi oră şi dată de creare ca şi originalul.
Îndepărtarea segmentelor de film de început sau de sfârşit
Pentru a îndepărta din film numai segmentul de început, treceţi la pasul 7 fără să apăsaţi butonul L (U) în pasul 6. Pentru a îndepărta numai segmentul de film de sfârşit, selectaţi Punct op. în pasul 4, selectaţi cadrul de sfârşit şi treceţi la pasul 7 fără să apăsaţi butonul L (U) în pasul 6.
Meniul retuşare
Filmele pot fi editate și utilizând opțiunea Editare film din meniul retușare (0 Editare film).
Salvarea cadrelor selectate
Pentru a salva o copie a unui cadru selectat ca imagine statică JPEG:
-
Întrerupeţi filmul la cadrul dorit.
Redaţi filmul conform descrierii de la „Vizualizarea filmelor” (0 Vizualizarea filmelor), apăsând J pentru a porni şi a relua redarea şi 3 pentru a întrerupe. Întrerupeţi filmul la cadrul pe care intenţionaţi să-l copiaţi.
-
Alegeţi Salvare cadru selectat.
Apăsaţi butonul i, apoi evidenţiaţi Salvare cadru selectat şi apăsaţi J pentru a crea o copie JPEG a cadrului curent (0 Calitate imagine).
Salvare cadru selectat
Imaginile statice JPEG din filme create cu opţiunea Salvare cadru selectat nu pot fi retuşate. Imaginilor statice JPEG din filme le lipsesc unele categorii de informaţii privind fotografia (0 Informaţii fotografie).