Google Translate
BU HİZMETTE GOOGLE TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVİRİLER BULUNABİLİR. GOOGLE, ÇEVİRİLERLE İLGİLİ DOĞRULUK VE GÜVENİLİRLİK GARANTİLERİ DAHİL OLMAK ÜZERE AÇIK VEYA ZIMNİ TÜM GARANTİLERİ VE TÜM TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE HAK İHLALİNDE BULUNULMAMASI ZIMNİ GARANTİLERİNİ REDDEDER.
Nikon Corporation (aşağıda “Nikon” olarak anılmaktadır) başvuru kaynakları, Google Translate tarafından işletilen çeviri yazılımı kullanılarak size kolaylık sağlamak üzere çevrilmiştir. Doğru bir çeviri sağlamak için makul seviyede çaba gösterilmiştir ancak hiçbir otomatik çeviri mükemmel değildir ya da insan çevirmenlerin yerini almak üzere tasarlanmamıştır. Çeviriler, Nikon’un başvuru kaynaklarının kullanıcılarına bir hizmet olarak sağlanmaktadır ve “olduğu gibi” sağlanır. İngilizceden herhangi bir dile yapılan tüm çevirilerin doğruluğu, güvenilirliği veya doğruluğu konusunda açık veya zımni hiçbir garanti verilmez. Bazı içerikler (resimler, videolar, Flash vb. gibi), çeviri yazılımının sınırlamaları nedeniyle doğru çevrilmemiş olabilir.
Resmi metin, başvuru kaynaklarının İngilizce versiyonudur. Çeviride oluşturulan hiçbir tutarsızlık veya farklılık bağlayıcı değildir ve mevzuata uyum veya yargı hükümleri açısından hukuki bir etkisi yoktur. Çevrilen başvuru kaynaklarında bulunan bilgilerin doğruluğu ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, kaynakların resmi versiyonu olan İngilizce versiyonuna başvurun.
Kamera ve Pil Bakımı: Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dikkat: Kameranın Kullanımı
- Düşürmeyin
- Kamerayı veya lensi düşürmeyin veya darbelere maruz bırakmayın. Ürün güçlü darbelere veya titreşime maruz kalırsa arızalanabilir.
- Kuru Tutun
- Kamerayı kuru tutun. Kameranın içindeki suyun neden olduğu iç mekanizmanın paslanması, onarımı pahalı olmakla kalmayıp aslında onarılamaz hasara da yol açabilir.
- Ani Sıcaklık Değişikliklerinden Kaçının
- Kamerayı sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama veya tam tersine götürmek kameranın içinde ve dışında hasar verici yoğuşmaya neden olabilir. Kamerayı sıcaklık sınırından geçirmeden önce kapalı bir torbaya veya plastik bir kutuya koyun. Kamera yeni sıcaklığa uyum sağlaması için zaman bulduğunda çantadan veya kutudan çıkarılabilir.
- Güçlü Manyetik Alanlardan Uzak Durun
- Radyo vericileri gibi ekipmanların ürettiği statik yükler veya manyetik alanlar monitörde parazite yol açabilir, hafıza kartında depolanan verileri bozabilir veya ürünün iç devrelerini etkileyebilir.
- Kredi Kartlarını ve Diğer Manyetik Depolama Aygıtlarını Kamera ve Objektiflerden Uzak Tutun
- Manyetik depolama aygıtlarında saklanan veriler bozulabilir.
- Merceği Güneşe Doğrultmayın
- Merceği güneşe veya diğer parlak ışık kaynaklarına doğrultulmuş halde bırakmayın. Yoğun ışık görüntü sensörüne zarar verebilir veya solmaya veya "yanmaya" neden olabilir. Kamerayla çekilen fotoğraflar beyaz bulanıklık efekti gösterebilir.
- Lazerler ve Diğer Parlak Işık Kaynakları
- Lazerleri veya diğer aşırı parlak ışık kaynaklarını objektife doğrultmayın; bu, kameranın görüntü sensörüne zarar verebilir.
- Temizlik
- Kamera gövdesini temizlerken, toz ve tiftiği nazikçe temizlemek için bir üfleyici kullanın, ardından yumuşak, kuru bir bezle nazikçe silin. Kamerayı plajda veya deniz kenarında kullandıktan sonra, tatlı suyla hafifçe nemlendirilmiş bir bez kullanarak kum veya tuzu silin ve ardından kamerayı iyice kurulayın. Nadir durumlarda, statik elektrik LCD ekranların yanmasına veya kararmasına neden olabilir; bu bir arıza olduğunu göstermez. Ekran kısa sürede normale dönecektir.
- Lens ve Vizörü Temizleme
- Bu cam elemanları kolayca hasar görebilir: toz ve tiftiği bir üfleyici ile temizleyin. Aerosol üfleyici kullanıyorsanız, cam elemanlarına zarar verebilecek sıvının boşalmasını önlemek için kutuyu dikey tutun. Mercekten parmak izlerini ve diğer lekeleri çıkarmak için yumuşak bir beze az miktarda mercek temizleyicisi uygulayın ve merceği dikkatlice silin.
- Görüntü Sensörüne Dokunmayın
-
Hiçbir koşulda görüntü sensörüne baskı uygulamamalı, temizleme araçlarıyla dürtmemeli veya bir üfleyiciden gelen güçlü hava akımlarına maruz bırakmamalısınız. Bu eylemler sensörü çizebilir veya başka şekilde hasar verebilir.
- Görüntü Sensörünü Temizleme
- Görüntü sensörünü temizleme hakkında bilgi için “Görüntü Sensörü Temizliği” ( 0 Görüntü Sensörü Temizliği ) ve “Manuel Temizlik” ( 0 Manuel Temizlik ) konularına bakın.
- Sensör Kalkanına Dokunmayın
-
Kurulum menüsünde [ Sensör kalkanı kapanır ] öğesi [ Güç kapalıyken sensör kalkanı davranışı ] için seçilirse, kamera kapandığında görüntü sensörünün önündeki sensör kalkanı kapanır. Sensör kalkanını asla delmeyin veya üzerine baskı uygulamayın. Bu önlemin alınmaması kalkanın çizilmesine veya başka şekilde hasar görmesine neden olabilir.
- Lens Kontakları
- Lens kontaktlarını temiz tutun. Parmaklarınızla dokunmaktan kaçının.
- İyi Havalandırılmış Bir Alanda Saklayın
- Küf veya küf oluşumunu önlemek için kamerayı kuru, iyi havalandırılmış bir alanda saklayın. Kamerayı nafta veya kafur naftalin toplarıyla, güçlü elektromanyetik alanlar üreten ekipmanların yanında veya aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kalacağı yerlerde, örneğin bir ısıtıcının yanında veya sıcak bir günde kapalı bir araçta saklamayın. Bu önlemlere uyulmaması ürünün arızalanmasına neden olabilir.
- Uzun Vadeli Depolama
- Örneğin pil sıvısının sızması nedeniyle oluşan hasarı önlemek için, ürün uzun süre kullanılmayacaksa pili çıkarın. Kamerayı kurutucu içeren plastik bir torbada saklayın. Ancak deri kamera kılıfını plastik bir torbada saklamayın, çünkü bu malzemenin bozulmasına neden olabilir. Pili serin ve kuru bir yerde saklayın. Kurutucunun nemi emme kapasitesini kademeli olarak kaybettiğini ve düzenli aralıklarla değiştirilmesi gerektiğini unutmayın. Küf veya küf oluşumunu önlemek için kamerayı ayda en az bir kez saklama alanından çıkarın, pili takın ve deklanşörü birkaç kez serbest bırakın.
- Güç Kaynağını Çıkarmadan veya Bağlantısını Kesmeden Önce Ürünü Kapatın
- Kamera açıkken güç kaynağının çıkarılması veya bağlantısının kesilmesi ürüne zarar verebilir. Resimler kaydedilirken veya silinirken güç kaynağının çıkarılmaması veya bağlantısının kesilmemesi için özel dikkat gösterilmelidir.
- Monitör/Vizör
-
- Monitör ve vizör son derece yüksek hassasiyetle üretilmiştir; piksellerin en az %99,99'u etkindir ve %0,01'den fazlası eksik veya arızalı değildir. Bu nedenle bu ekranlar her zaman yanan (beyaz, kırmızı, mavi veya yeşil) veya her zaman kapalı (siyah) pikseller içerebilse de bu bir arıza değildir. Cihazla kaydedilen resimler etkilenmez. Anlayışınız rica olunur.
- Parlak ışıkta monitördeki resimleri görmek zor olabilir.
- Monitöre baskı uygulamayın. Arızalanabilir veya hasar görebilir. Toz veya tiftik bir üfleyici ile temizlenebilir. Lekeler, monitörü yumuşak bir bez veya güderi ile hafifçe silerek temizlenebilir. Monitör kırılırsa, kırık camdan kaynaklanan yaralanmalardan kaçınmak için dikkat edilmelidir. Monitörden gelen sıvı kristalin cilde temas etmemesine veya gözlere veya ağza girmemesine dikkat edin.
-
Vizörde çekim yaparken aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, durumunuz düzelene kadar kullanmayı bırakın:
- mide bulantısı, göz ağrısı, göz yorgunluğu,
- baş dönmesi, baş ağrısı, boyun veya omuzlarınızda sertlik,
- mide bulantısı veya el-göz koordinasyonunun kaybı veya
- hareket hastalığı.
- Seri çekim sırasında ekran hızla açılıp kapanabilir. Titreyen ekranı izlemek kendinizi iyi hissetmemenize neden olabilir. Durumunuz düzelene kadar kullanmayı bırakın.
- Parlak Işıklar ve Arkadan Aydınlatılan Nesneler
- Parlak ışık veya arkadan aydınlatmalı nesnelerin bulunduğu fotoğraflarda, nadir durumlarda çizgi şeklinde gürültüler ortaya çıkabilir.
- Kamera Çekimi ve Oynatma Ekranları
- Ton modu için [ HLG ] seçildiğinde, kamera monitöründe ve vizörde çekim ve oynatma görüntüleri, rastgele aralıklı parlak pikseller, sis veya çizgiler biçiminde "gürültü" içerebilir veya vurguları ve yüksek doygunluktaki renkleri doğru şekilde yeniden üretemeyebilir. Ayrıca, fotoğraflar tam çerçeve olarak görüntülendiğinde kamera monitöründe veya vizörde ani ton kesintileri görülebilir, ancak fotoğrafların kendisi etkilenmez. Doğru ton üretimi için HLG ile uyumlu monitörler, bilgisayarlar, işletim sistemleri, uygulamalar ve diğer ekipmanları kullanın.
Dikkat: Pillerin Kullanımı
- Kullanım Önlemleri
-
-
Piller uygunsuz şekilde kullanılırsa, patlayabilir veya sızabilir ve bu da ürünün aşınmasına neden olabilir. Pilleri kullanırken aşağıdaki önlemleri alın:
- Pili değiştirmeden önce ürünü kapatın.
- Uzun süreli kullanımdan sonra piller ısınabilir.
- Akü kutup başlarını temiz tutun.
- Yalnızca bu ekipmanda kullanımı onaylanan pilleri kullanın.
- Pilleri kısa devre yaptırmayın, parçalarına ayırmayın ve ateşe veya aşırı ısıya maruz bırakmayın.
- Pil kameraya veya şarj cihazına takılı olmadığında terminal kapağını değiştirin.
- Örneğin pil sıcaksa, kullanımdan hemen sonra, şarj etmeden önce soğumasını bekleyin. Pili iç sıcaklığı yüksekken şarj etmeye çalışmak pil performansını olumsuz etkiler ve pil şarj olmayabilir veya yalnızca kısmen şarj olabilir.
- Pil bir süre kullanılmayacaksa, kameradan çıkarın ve ortam sıcaklığı 15 °C ila 25 °C (59 °F ila 77 °F) olan serin ve kuru bir yerde saklayın. Sıcak veya aşırı soğuk yerlerden kaçının.
- Uzun süreli depolamada olan piller yılda en az bir kez yaklaşık %50 oranında şarj edilmelidir. Pili depolamaya geri koymadan önce %100 oranında şarj etmeyin. Tamamen bitmiş bir pil, %100'e şarj etmek için gereken sürenin yaklaşık yarısı kadar sürede yaklaşık %50 oranında şarj olur.
- Kullanılmadığında pili kameradan veya şarj cihazından çıkarın. Kamera ve şarj cihazı kapalıyken bile çok az miktarda şarj çeker ve pili artık çalışmayacak noktaya kadar çekebilir.
- Pili -10 °C'nin (14 °F) altındaki veya 40 °C'nin (104 °F) üstündeki ortam sıcaklıklarında kullanmayın. Bu önlemin alınmaması pile zarar verebilir veya performansını düşürebilir. Pili 5 °C–35 °C (41 °F–95 °F) ortam sıcaklıklarında iç mekanda şarj edin. Pilin sıcaklığı 0 °C'nin (32 °F) altında veya 60 °C'nin (140 °F) üstündeyse şarj olmaz.
- Pil sıcaklıkları 0 °C (32 °F) ile 15 °C (59 °F) ve 45 °C (113 °F) ile 60 °C (140 °F) arasında değiştiğinde kapasite azalabilir ve şarj süreleri artabilir.
- Piller genel olarak düşük ortam sıcaklıklarında kapasitede düşüş gösterir. Yaklaşık 5 °C'nin (41 °F) altındaki sıcaklıklarda şarj edilen yeni piller bile kurulum menüsünde [ Pil bilgisi ] yaş göstergesinde geçici olarak "0"dan "1"e artış gösterebilir, ancak pil yaklaşık 20 °C (68 °F) veya daha yüksek bir sıcaklıkta şarj edildikten sonra gösterge normale dönecektir.
- Pil kapasitesi düşük sıcaklıklarda düşer. Kapasitedeki sıcaklıkla birlikte değişim, kameranın pil seviyesi göstergesine yansır. Sonuç olarak, pil tamamen şarj edilmiş olsa bile, sıcaklık düştükçe pil göstergesi kapasitede bir düşüş gösterebilir.
- Piller kullanımdan sonra sıcak olabilir. Pilleri kameradan çıkarırken gerekli özeni gösterin.
-
- Kullanmadan Önce Pilleri Şarj Edin
- Kullanmadan önce pili şarj edin. Verilen pil, sevkiyat sırasında tam olarak şarj edilmemiştir.
- Hazır Yedek Piller
- Fotoğraf çekmeden önce yedek bir pil hazırlayın ve tam şarjlı tutun. Bulunduğunuz yere bağlı olarak, kısa sürede yedek pil satın almak zor olabilir.
- Soğuk Günlerde Tam Şarjlı Yedek Pilleri Hazır Bulundurun
- Kısmen şarj edilmiş piller soğuk günlerde çalışmayabilir. Soğuk havalarda, kullanmadan önce bir pili şarj edin ve diğerini gerektiğinde değiştirilmeye hazır bir şekilde sıcak bir yerde saklayın. Soğuk piller ısındığında şarjlarının bir kısmını geri kazanabilir.
- Pil Seviyesi
-
- Pil tamamen boşaldığında kamerayı tekrar tekrar açıp kapatmak pil ömrünü kısaltacaktır. Tamamen boşalmış piller kullanılmadan önce şarj edilmelidir.
- Tam şarjlı bir pilin oda sıcaklığında kullanıldığında şarjını koruma süresinde belirgin bir düşüş olması, pilin değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Yeni bir şarj edilebilir pil satın alın.
- Tam Şarjlı Pilleri Şarj Etmeye Çalışmayın
- Pil tamamen şarj olduktan sonra şarj etmeye devam etmek pil performansını olumsuz etkileyebilir.
- Kullanılmış Pillerin Geri Dönüşümü
- Şarj edilebilir pilleri yerel düzenlemelere uygun şekilde geri dönüştürün; ancak öncelikle terminallerini bantla yalıttığınızdan emin olun.
Dikkat: Şarj Cihazının Kullanımı
- Şarj sırasında şarj cihazını hareket ettirmeyin veya pile dokunmayın; bu önlemin alınmaması çok nadir durumlarda pilin yalnızca kısmen şarj edilmiş olmasına rağmen şarj cihazının şarjın tamamlandığını göstermesine neden olabilir. Tekrar şarj etmeye başlamak için pili çıkarıp yeniden takın.
- Şarj cihazı terminallerini kısa devre yapmayın. Bu önlemin alınmaması aşırı ısınmaya ve şarj cihazının hasar görmesine neden olabilir.
- Kullanmadığınız zamanlarda şarj cihazını fişten çekin.
- MH-25a'yı yalnızca uyumlu pillerle kullanın.
- İç kısmı açıkta kalan veya kullanıldığında alışılmadık sesler çıkaran hasarlı şarj cihazlarını kullanmayın.
-
Bu ürün üzerindeki semboller aşağıdakileri temsil eder:
m AC, p DC, q Sınıf II ekipman (ürünün yapısı çift yalıtımlıdır)