Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

BU HİZMETTE GOOGLE TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVİRİLER BULUNABİLİR. GOOGLE, ÇEVİRİLERLE İLGİLİ DOĞRULUK VE GÜVENİLİRLİK GARANTİLERİ DAHİL OLMAK ÜZERE AÇIK VEYA ZIMNİ TÜM GARANTİLERİ VE TÜM TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE HAK İHLALİNDE BULUNULMAMASI ZIMNİ GARANTİLERİNİ REDDEDER.

Nikon Corporation (aşağıda “Nikon” olarak anılmaktadır) başvuru kaynakları, Google Translate tarafından işletilen çeviri yazılımı kullanılarak size kolaylık sağlamak üzere çevrilmiştir. Doğru bir çeviri sağlamak için makul seviyede çaba gösterilmiştir ancak hiçbir otomatik çeviri mükemmel değildir ya da insan çevirmenlerin yerini almak üzere tasarlanmamıştır. Çeviriler, Nikon’un başvuru kaynaklarının kullanıcılarına bir hizmet olarak sağlanmaktadır ve “olduğu gibi” sağlanır. İngilizceden herhangi bir dile yapılan tüm çevirilerin doğruluğu, güvenilirliği veya doğruluğu konusunda açık veya zımni hiçbir garanti verilmez. Bazı içerikler (resimler, videolar, Flash vb. gibi), çeviri yazılımının sınırlamaları nedeniyle doğru çevrilmemiş olabilir.

Resmi metin, başvuru kaynaklarının İngilizce versiyonudur. Çeviride oluşturulan hiçbir tutarsızlık veya farklılık bağlayıcı değildir ve mevzuata uyum veya yargı hükümleri açısından hukuki bir etkisi yoktur. Çevrilen başvuru kaynaklarında bulunan bilgilerin doğruluğu ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, kaynakların resmi versiyonu olan İngilizce versiyonuna başvurun.

Otomatik Yakalama

G tuşu U C fotoğraf çekim menüsü

Kamera, çerçevede olmak, belirli bir mesafe aralığında olmak ve belirli bir yönde hareket etmek gibi belirli koşulları karşılayan bir nesne algıladığında otomatik çekimde otomatik olarak seri çekim yapar. Bu özellik, fotoğrafçıların orada olmadan otomatik olarak fotoğraf çekmesine yardımcı olur.

Seçenek Tanım
[ Başlangıç ] Otomatik yakalama ayarlarını görüntüleyin ( 0 Otomatik Yakalama Ayarları Ekranı ) ve otomatik yakalama kriterlerini ayarlayın. Ayarlar onay iletişim kutusunda seçili kriterleri inceleyip tahmin edildiği gibi davranıp davranmadıklarını belirledikten sonra, otomatik yakalamayı başlatmak için video kayıt düğmesine basın.
[ Kullanıcı ön ayarını seçin ]
  • Otomatik yakalama kriterleri [ Kullanıcı ön ayarı 1 ] ile [ Kullanıcı ön ayarı 5 ] arasındaki kullanıcı ön ayarlarına kaydedilebilir. Bir ön ayarı vurgulayıp 2 bastığınızda ön ayarı yeniden adlandırabileceğiniz ve ayarları görüntüleyebileceğiniz veya başka bir ön ayara kopyalayabileceğiniz bir menü görüntülenir.
    • [ Ayarları görüntüle ]: Seçili ön ayardaki ayarları görüntüleyin.
    • [ Yeniden Adlandır ]: Ön ayarı yeniden adlandırın. Ön ayar adları en fazla 19 karakter uzunluğunda olabilir.
    • [ Kopyala ]: Hedefi vurgulayın ve ayarları seçili ön ayara kopyalamak için J tuşuna basın.
  • Önceden kaydedilmiş bir ön ayardaki ölçütleri kullanarak otomatik yakalamayı hemen başlatmak için ön ayarı seçin ve ardından [ Başlat ] öğesini seçin.

The Otomatik Yakalama Ayarları Ekranı

Otomatik çekim ayarları ekranında, kameranın otomatik olarak seri çekim yapmasını tetikleyen koşulları ayarlayabilirsiniz. Öğeleri vurgulayın ve seçili öğe için seçenekleri görüntülemek üzere J düğmesine basın.

  1. [ Yakalama kriterleri ]
  2. [ Gelişmiş: Hareket ]
  3. [ Gelişmiş: Konu algılama ]
  1. [ Gelişmiş: Mesafe ]
  2. [ Hedef alan ]
  3. [ Zamanlama seçenekleri ]
Seçenek Tanım
[ Yakalama kriterleri ]
  • Otomatik yakalama kriterlerini ayarlayın.

    • [ Hareket ]: Otomatik çekim başlangıcını tetiklemek için karşılanması gereken kriterlerden biri olarak nesnenin hareket ettiği yönü dahil etmek için bu seçeneği ( M ) seçin.
    • [ Konu algılama ]: Otomatik çekim çekiminin başlatılması için karşılanması gereken kriterlerden biri olarak bir konunun algılanmasını dahil etmek için bu seçeneği ( M ) seçin.
    • [ Mesafe ]: Bu seçenek seçiliyse ( M ), konu belirtilen mesafe aralığında olduğu sürece çekim devam eder.
  • Otomatik yakalama yalnızca seçili tüm ölçütler karşılandığında tetiklenir.
[ Gelişmiş: Hareket ] Bu seçenek yalnızca [ Yakalama ölçütü ] için [ Hareket ] seçildiğinde ( M ) etkili olur. Otomatik yakalamayı tetikleyecek nesnelerin hareket yönünü, boyutunu ve hızını seçmek için kullanılır ( 0 “Yakalama Ölçütü“ > “Hareket” ).
[ Gelişmiş: Konu algılama ] Bu seçenek yalnızca [ Yakalama ölçütü ] için [ Konu algılama ] ( M ) seçildiğinde etkili olur. Otomatik yakalamayı tetikleyecek konuların türünü ve boyutunu seçmek için kullanılır ( 0 “Yakalama Ölçütü” > “Konu Algılama” ).
[ Gelişmiş: Mesafe ] Bu seçenek yalnızca [ Yakalama ölçütü ] için [ Mesafe ] ( M ) seçildiğinde etkili olur. Bir öznenin varlığının otomatik yakalamayı tetikleyeceği mesafe aralığını seçmek için kullanılır ( 0 “Yakalama Ölçütü“ > “Mesafe” ). Özne belirtilen mesafe aralığında olduğunda çekim devam eder.
[ Hedef alan ] AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] seçildiğinde, konu algılama için kullanılan alanı seçin. Tetik koşullarını karşılayan bir konu hedef alanlardan (noktalardan) herhangi birinde algılanırsa otomatik yakalama tetiklenir. Hedef alan seçimi, çerçevenin engeller tarafından engellenen veya konu algılama amaçları doğrultusunda başka şekilde göz ardı edilebilecek alanlarını devre dışı bırakmak için kullanılabilir ve böylece istenen konunun daha güvenilir bir şekilde algılanması sağlanır.
[ Zamanlama seçenekleri ]

[ Kayıt süresi seçimi ] ve [ Çekim sonrası bekle ] değerlerini seçin.

  • [ Kayıt süresi seçimi ]: Otomatik çekim tetiklendikten sonra kameranın ne kadar süre çekim yapacağını seçin. Tetik koşulları artık karşılanmasa bile çekim seçilen süre boyunca devam eder.
    • Kamera ayarlarınıza bağlı olarak, seçilen süre dolmadan çekim sonlanabilir.
  • [ Çekimden sonra bekle ]: Kameranın seri çekimden sonra bekleyeceği minimum süreyi seçin. Seri çekim tamamlandıktan sonra, tetikleyici koşulları karşılansa bile çekim seçilen süre boyunca duraklatılır.

Otomatik Yakalama Kullanarak Fotoğraf Çekme

Çekimden Önce

  • Çekim sırasında güç kaybını önlemek için aşağıdaki güç kaynaklarından birini kullanmanızı öneririz:

    • Tam şarjlı bir pil
    • İsteğe bağlı EH‑7P şarj AC adaptörü
    • İsteğe bağlı bir EH‑8P AC adaptörü ve UC‑E25 USB kablosu (her iki ucunda da Tip C konektörler bulunur)
    • EH‑5d, EH‑5c veya EH‑5b AC adaptörüyle isteğe bağlı bir EP‑5B güç konektörü
  • Yalnızca [ FX (36×24) ] ve [ DX (24×16) ] görüntü alanı seçenekleri kullanılabilir. [ 1:1 (24×24) ] veya [ 16:9 (36×20) ] seçildiğinde otomatik yakalama kullanılamaz.
  1. Kamerayı bir tripoda yerleştirin veya sabit kalmasını sağlayacak başka önlemler alın.

    Çekimi yaptıktan sonra kamerayı yerine sabitleyin.

    Çekimi Çerçevelemek

    Otomatik çekime alışana kadar normalden daha geniş bir açı seçmenizi öneririz.

  2. [ Sürekli L ], [ Sürekli H ], [ C30 ], [ C60 ] veya [ C120 ] arasından bir serbest bırakma modu seçin.

    • Tek kare veya otomatik zamanlayıcı modu seçildiğinde, otomatik çekim başladığında kamera geçici olarak sürekli yüksek hız moduna geçecektir.

    • Sürekli düşük hız veya sürekli yüksek hız modunu seçtiyseniz, devam etmeden önce kare ilerleme hızını seçin.
  3. Odak noktasını konumlandırın.

    Bir AF alanı modu seçin ve odak noktasını, nesnenin görüneceğini tahmin ettiğiniz çerçeve alanına konumlandırın.

    • Otomatik odaklama etkinleştirilirse, otomatik çekim sırasında kamera geçici olarak AF‑C odaklama moduna geçer.
    • Sürekli yüksek hız modunda 20 fps kare ilerleme hızı seçildiğinde, AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] seçiliyse gerçek kare hızı 15 fps'ye düşer.
    • Manuel odaklama kullanırken, lens odak modu anahtarını [ M ] konumuna kaydırın ve odaklamayı manuel olarak ayarlayın. Manuel odaklama yalnızca odak modu anahtarıyla donatılmış lenslerde kullanılabilir.
  4. Fotoğraf çekim menüsünde [ Otomatik çekim ] öğesini vurgulayın ve 2 tuşuna basın.

  5. [ Kullanıcı ön ayarını seç ] öğesini seçin, ardından otomatik yakalama ayarları için bir hedef ön ayarını vurgulayın ve J tuşuna basın.

    [ Kullanıcı ön ayarı 1 ] ile [ Kullanıcı ön ayarı 5 ] arasındaki ön ayarlardan bir hedef seçin.

  6. [ Başlat ] öğesini vurgulayın ve J tuşuna basın.

    Otomatik yakalama ayarları görüntülenecektir.

  7. [ Yakalama kriterleri ] öğesini vurgulayın ve J tuşuna basın.

    • Otomatik yakalama kriterlerini ayarlayın. Seçenekleri vurgulayın ve seçmek için J tuşuna basın ( M ) veya seçimi kaldırın ( U ).
    • Değişiklikleri kaydetmek ve otomatik yakalama ayarları ekranına dönmek için X tuşuna basın.
  8. [ Yakalama ölçütleri ] için seçilen ölçütlerin her biri için ayarları düzenleyin.

    • [ Hareket ] etkinleştirildiğinde kullanılabilen kriterler hakkında bilgi için ( M ), bkz. '“ Yakalama Kriterleri ” > “ Hareket ”' ( 0 “Yakalama Kriterleri“ > “Hareket” ).
    • [ Konu algılama ] etkinleştirildiğinde kullanılabilen ölçütler hakkında bilgi için ( M ), bkz. '“ Yakalama Ölçütleri ” > “ Konu Algılama ”' ( 0 “Yakalama Ölçütleri” > “Konu Algılama” ).
    • [ Mesafe ] etkinleştirildiğinde ( M ) kullanılabilen kriterler hakkında bilgi için, bkz. '“ Yakalama Kriterleri ” > “ Mesafe ”' ( 0 “Yakalama Kriterleri“ > “Mesafe” ).
    • Birden fazla [ Yakalama ölçütü ] birlikte kullanılabilmesine rağmen, otomatik yakalamaya alışana kadar aynı anda yalnızca bir ölçütü etkinleştirmenizi öneririz ( M ).
  9. [ Hedef alan ] öğesini vurgulayın ve J tuşuna basın.

    • AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] seçildiğinde, konu algılama için kullanılan alanı seçin. Hedef alan seçimi diğer AF alanı modlarında kullanılamaz. Başka bir mod seçilirse, 10. Adıma geçin.
    • Hedef alan seçimi, çerçevenin engeller tarafından engellenen veya başka şekillerde özne tespiti amacıyla göz ardı edilebilecek alanlarındaki noktaları devre dışı bırakmak için kullanılabilir; böylece istenen öznenin daha güvenilir bir şekilde tespit edilmesi sağlanır.
    • Mevcut noktaların özne tespiti için kullanılmasını önlemek için J tuşuna basın (devre dışı bırakılan noktalar kırmızı renkte gösterilir). Noktaları temizlemek (yeniden etkinleştirmek) için J tuşuna tekrar basın.
    • Tüm noktaları etkinleştirmek için X basın.
    • Tüm noktaları devre dışı bırakmak için W ( Q ) tuşuna basın.
    • Monitöre dokunarak noktaları dokuzar dokuzar (3×3'lük ızgaralar halinde) etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
    • Değişiklikleri kaydetmek ve otomatik yakalama ayarları ekranına dönmek için i tuşuna basın.

    Engelli Alanları

    [ Yakalama ölçütlerini ] karşılayan konular yalnızca seçili hedef alanının yakınında algılanacaktır. Örneğin, [ Hareket ] etkinleştirildiğinde bile kamera devre dışı bırakılan alanlardaki (noktalar) hareketi yoksayacaktır ( M ).

  10. [ Zamanlama seçenekleri ] öğesini vurgulayın ve J tuşuna basın.

    • Her bir seri çekimin veya video kaydının uzunluğunu seçmek için [ Kayıt süresi seçimi ] öğesini kullanın; seçenekler arasında [ KAPALI ] (sınırsız) ve 1 saniyeden 30 dakikaya kadar değerler bulunur. [ KAPALI ] dışında bir seçenek belirlendiğinde, tetikleyici koşulları artık karşılanmasa bile çekim seçilen süre boyunca devam eder.
    • [ Çekim sonrası bekle ] seçeneği kullanılarak kameranın tekrar çekime başlamadan önce bekleyeceği minimum süre seçilebilir. Bu seçenek, 0 saniyeden 30 dakikaya kadar değişen değerler sunar.
    • Değişiklikleri kaydetmek ve otomatik çekim ayarları ekranına dönmek için J tuşuna basın.
  11. i tuşuna basın.

    • Ayarların onaylandığı iletişim kutusu görüntülenecektir.
    • Şu anda seçili olan ( M ) [ Yakalama kriterleri ] iletişim kutusunun sol üst köşesinde listelenir.

  12. Seçilen ölçütleri kullanarak kameranın istediğiniz nesneleri algılayabildiğini kontrol edin.

    • Kamera tarafından algılanan nesneler, ayarlar onay iletişim kutusunda yeşil kutularla gösterilir.
    • AF alanı modu için [ Otomatik alan AF ] dışında bir seçenek belirlendiğinde odak noktasını seçebilirsiniz.
    • AF alanı modu için [ Geniş alan AF (C1) ] veya [ Geniş alan AF (C2) ] öğesini seçerseniz, odak modu düğmesini basılı tutarak ve 1 , 3 , 4 veya 2 düğmesine basarak odak alanının boyutunu seçebilirsiniz.
    • Odak modu düğmesine basarak ve alt-ayar kadranını döndürerek ayarlar onay iletişim kutusundan AF alanı modunu seçebilirsiniz.
    • Yeşil kutular beklendiği gibi görüntülenmezse, i düğmesine basın ve istenilen sonuçlar elde edilene kadar 8. ve 9. Adımları tekrarlayın.

  13. Otomatik yakalamayı başlat.

    • Otomatik çekimi başlatmak için ayarlar onay iletişim kutusundaki video kayıt düğmesine basın.
    • Seçilen kriterlere uyan bir konu tespit edildiğinde çekim başlayacak ve kriterler karşılandığı sürece çekim devam edecektir.
    • Otomatik yakalama yalnızca [ Yakalama ölçütü ] için seçilen tüm seçenekler karşılandığında tetiklenir.
    • Yaklaşık üç dakika boyunca hiçbir işlem yapılmazsa çekim ekranı güç tasarrufu için kapanacaktır ancak otomatik çekim etkin kalacaktır. Ekran DISP düğmesine basılarak veya deklanşöre yarım basılarak yeniden etkinleştirilebilir.

Otomatik Yakalama Bekleme Ekranı

  • Kontrol panelinde “ A-CAP ” görüntülenecektir.

  • Çekim ekranında X simgesi yanıp sönecektir.

Ön Yayın Yakalama

Özel Ayar d3 [ Ön Yayın Yakalama seçenekleri ] için seçilen ayarlar, yayın modu için [ C30 ], [ C60 ] veya [ C120 ] seçildiğinde uygulanır.

Sessiz Mod

Sessiz mod, kurulum menüsünde [ Sessiz mod ] için [ AÇIK ] seçilerek etkinleştirilebilir.

Yakalama Kriterleri “ > “ Hareket

Bu seçenek, otomatik çekimi tetikleyecek nesnelerin hareket yönünü, boyutunu ve hızını seçmek için kullanılır.

  1. Otomatik çekim ayarları ekranında [ Gelişmiş: Hareket ] öğesini vurgulayın ve J tuşuna basın.

    Hareket ayarları ekranı karşınıza gelecektir.

  2. W ( Q ) tuşuna basın ve yönleri seçin.

    • Yönlendirme kriterleri görüntülenecektir.
    • Yönleri vurgulayın ve seçmek için J tuşuna basın ( M ) veya seçimi kaldırın ( U ).
    • Değişiklikleri kaydetmek ve hareket ayarları ekranına dönmek için X tuşuna basın.

  3. Konu hızını seçmek için ana komut kadranını çevirin.

    [ 1 ] ile [ 5 ] arasında bir [ Hız ] seçmek için ana komut kadranını döndürün. Nesne algılamayı daha hızlı hareket eden nesnelerle sınırlamak için daha yüksek değerler, daha yavaş hızlarda hareket eden nesneleri dahil etmek için daha düşük değerler seçin.

    Boyut ve Hız

    • [ Konu Boyutu ] ve [ Hız ] kriterlerini karşılayan konular, hareket ayarları ekranında yeşil kutularla gösterilir.
    • [ Hız ], öznenin çerçeveyi yatay olarak geçmesi için geçen süre olarak ölçülür. Her değer için yaklaşık süre aşağıda listelenmiştir. Çok hızlı hareket eden özneler algılanamayabilir.

      • [ 1 ]: Yaklaşık 5 saniye veya daha az
      • [ 2 ]: Yaklaşık 4 saniye veya daha az
      • [ 3 ]: Yaklaşık 3 saniye veya daha az
      • [ 4 ]: Yaklaşık 2 saniye veya daha az
      • [ 5 ]: Yaklaşık 1 saniye veya daha az
    • Hem [ Konu Boyutu ] hem de [ Hız ] için [ 1 ] seçilmesi, kameranın çeşitli hızlarda hareket eden çeşitli boyutlardaki konuları algılamasını kolaylaştırır. Düşük değerlerden başlamanızı ve ardından hareket ayarları ekranında yeşil kutuların görüntülenmesini kontrol ederken veya konu algılama işlevi istendiği gibi çalışana kadar test fotoğrafları çekerken bunları kademeli olarak yükseltmenizi öneririz.
  4. Konu boyutunu seçmek için alt komut kadranını çevirin.

    Alt komut kadranını döndürerek [ 1 ] ile [ 5 ] arasında bir [ Konu Boyutu ] seçin. Daha küçük konuları dahil etmek için daha düşük değerleri, konu algılamayı daha büyük konularla sınırlamak için daha yüksek değerleri seçin.

    Boyut Seçenekleri

    • [ Konu Boyutu ] ve [ Hız ] kriterlerini karşılayan konular, hareket ayarları ekranında yeşil kutularla gösterilir.
    • Her [ Konu Boyutu ] seçeneği için görünen konu boyutu (puan olarak ölçülür) aşağıda listelenmiştir.

      • [ 1 ]: 4 puan veya daha büyük
      • [ 2 ]: 8 puan veya daha büyük
      • [ 3 ]: 14 puan veya daha büyük
      • [ 4 ]: 24 puan veya daha büyük
      • [ 5 ]: 34 puan veya daha büyük

      14 noktada konu tespit edildi

  5. i tuşuna basın.

    Kamera değişiklikleri kaydedecek ve sizi otomatik çekim ayarları ekranına geri döndürecektir.

Yakalama Kriterleri ” > “ Konu Algılama

Bu seçenek, otomatik çekimi tetikleyecek konu türlerini ve boyutlarını seçmek için kullanılır.

  1. Otomatik çekim ayarları ekranında [ Gelişmiş: Konu algılama ] öğesini vurgulayın ve J düğmesine basın.

    Konu algılama ekranı açılacaktır.

  2. W ( Q ) tuşuna basın ve istediğiniz konu tiplerini seçin.

    • Seçenekleriniz otomobil, insan, hayvan, araç ve uçaktır.
    • Değişiklikleri kaydetmek ve konu algılama ekranına geri dönmek için J tuşuna basın.

  3. Konu boyutunu seçmek için ana komut kadranını çevirin.

    [ 1 ] ile [ 5 ] arasındaki değerlerden [ Konu Boyutu ] öğesini seçin. Daha küçük konuları dahil etmek için daha düşük değerleri, konu algılamayı daha büyük konularla sınırlamak için daha yüksek değerleri seçin.

    Boyut Seçenekleri

    • [ Konu Boyutu ] kriterini karşılayan konular, konu algılama ekranında yeşil kutularla gösterilir.
    • Her bir ortam için görünen özne boyutu (görüş açısının yüzdesi olarak) aşağıda listelenmiştir.

      • [ 1 ]: %2,5 veya daha fazla
      • [ 2 ]: %5 veya daha fazla
      • [ 3 ]: %10 veya daha fazla
      • [ 4 ]: %15 veya daha fazla
      • [ 5 ]: %20 veya daha fazla

      %20 boyutundaki konu tespit edildi

    • [ 1 ]'lik [ Konu Boyutu ] kameranın çeşitli boyutlardaki konuları algılamasını kolaylaştırır. Konu algılama ekranında yeşil kutuların görüntülenmesini kontrol ederken veya konu algılama işlevi istendiği gibi çalışana kadar test fotoğrafları çekerken düşük bir değerden başlamanızı ve ardından değeri kademeli olarak yükseltmenizi öneririz.
  4. i tuşuna basın.

    Kamera değişiklikleri kaydedecek ve sizi otomatik çekim ayarları ekranına geri döndürecektir.

Dikkat: Konu Algılama

“Otomatik” veya “insanlar” seçilirse, insan portre nesneleri algılandığında, kameraya bakıyor olsunlar veya olmasınlar, otomatik çekim başlayacaktır.

Yakalama Kriterleri “ > “ Mesafe

Kameranın otomatik yakalama için nesneleri algılayacağı maksimum ve minimum mesafeleri seçin. Nesne belirtilen mesafe aralığındayken otomatik yakalama çekimi devam edecektir.

“İleri: Mesafe”

NIKKOR Z objektif takılıyken [ Gelişmiş: Mesafe ] özelliğini kullanabilirsiniz. Diğer objektiflerle çalışmayabilir.

  1. Otomatik çekim ayarları ekranında [ Gelişmiş: Mesafe ] öğesini vurgulayın ve J tuşuna basın.

    • Mesafe ayarları ekranı karşınıza gelecektir.
    • Mesafe ayarları ekranında odak noktası hedefi görünecektir.

    Odak noktası hedefi

  2. Kameranın otomatik çekim için nesneleri algılayacağı en yakın ve en uzak mesafeleri seçin.

    • Otomatik yakalama nesnesi algılaması için hedefi en yakın mesafedeki bir nesnenin üzerine yerleştirin ve ekranda [ Yakın ] olarak görünecek olan minimum mesafeyi ayarlamak için AF-ON düğmesine basın. Minimum mesafe, ana komut kadranı döndürülerek ince ayarlanabilir.

    • Otomatik yakalama nesne algılama için hedefi en uzak mesafedeki bir nesnenin üzerine yerleştirin ve deklanşöre yarım basarak maksimum mesafeyi ayarlayın; bu mesafe ekranda [ Uzak ] olarak görünecektir. Maksimum mesafe, alt komut kadranı döndürülerek ince ayarlanabilir.

      “Yakın” ve “Uzak” Mesafelerinin İnce Ayarı

      İnce ayar yalnızca Nikon Z yuvalı objektiflerde mevcuttur, ancak NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct'ta mevcut değildir.

      “Yakın” ve “Uzak” Ekranları

      [ Yakın ] ve [ Uzak ] mesafeleri yalnızca metre olarak görüntülenir. Kurulum menüsünde [ Mesafe birimleri ] için [ Ayak (ft) ] seçildiğinde bile ayak olarak görüntülenmezler.

  3. i tuşuna basın.

    Kamera değişiklikleri kaydedecek ve sizi otomatik çekim ayarları ekranına geri döndürecektir.

Otomatik Yakalamayı Duraklatma ve Sonlandırma

  • Otomatik yakalamayı duraklatmak ve ayarlar onay iletişim kutusuna dönmek için video kayıt düğmesine basın. Otomatik yakalama düğmeye tekrar basılarak devam ettirilebilir.
  • Otomatik çekimi sonlandırmak ve çekim ekranına çıkmak için O ( Q ) tuşuna basın.

Dikkat: Otomatik Yakalama

  • Otomatik çekim bekleme modundayken kamera aşağıda açıklandığı gibi odaklanır.
    • [ Yakalama ölçütü ] > [ Mesafe ] etkin ( M ): Kamera, [ Uzak ] için seçilen mesafeye odaklanır.
    • [ Yakalama ölçütü ] > [ Mesafe ] devre dışı ( U ): Kamera, otomatik yakalama başladığında geçerli olan mesafeye odaklanır.
  • Çerçevede birden fazla konu olduğunda kamera [ Hedef alan ] içindeki konuları algılamada başarısız olabilir.
  • Düşen yağmur ve kar, konu algılamasını etkileyebilir. Otomatik yakalama, düşen kar, sıcak sis veya diğer hava olayları tarafından tetiklenebilir.
  • Ortam sıcaklığı yüksek olduğunda veya kamera uzun süre çekim için kullanıldığında, kameranın aşırı ısınmasını önlemek için otomatik çekim otomatik olarak sonlanabilir.

Otomatik Yakalama Sırasında

Otomatik yakalama çekimi devam ederken DISP , video kaydı ve O ( Q ) düğmeleri dışındaki tüm kontroller devre dışı kalır. Kamera ayarlarını düzenlemeye çalışmadan önce otomatik yakalamayı sonlandırın.

Otomatik Yakalama: Kısıtlamalar

Otomatik yakalama, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı kamera özellikleriyle birleştirilemez:

  • uzun süreli pozlamalar (“Ampul” veya “Zaman”),
  • otomatik zamanlayıcı,
  • parantezleme,
  • çoklu pozlamalar,
  • HDR kaplaması,
  • aralıklı zamanlayıcı fotoğrafçılığı,
  • zaman atlamalı video kaydı,
  • odak kayması ve
  • piksel kayması.