Уметање батерије и меморијске картице

  • Искључите камеру пре уметања или вађења батерије и меморијске картице.
  • Користећи батерију да држите наранџасту резу батерије притиснуту на једну страну, гурните батерију у одељак за батерију све док је бравица не закључа на месту.
  • Држећи меморијску картицу у приказаној оријентацији, гурните је право у отвор док не кликне на своје место.

Уклањање батерије

Да бисте уклонили батерију, искључите камеру и отворите поклопац лежишта батерије/слота за меморијску картицу. Притисните резу батерије у смеру приказаном стрелицом да бисте ослободили батерију, а затим је извадите руком.

Уклањање меморијске картице

Након што потврдите да је лампица приступа меморијској картици искључена, искључите камеру и отворите поклопац лежишта батерије/слота за меморијску картицу. Притисните меморијску картицу да бисте је избацили ( q ) и извуците је да бисте је извадили ( w ).

Ниво батерије

  • Ниво батерије се приказује на екрану за снимање док је камера укључена.
  • Приказ нивоа батерије се мења како се ниво батерије смањује, од L до K и H Када ниво батерије падне на H , обуставите снимање и напуните батерију или припремите резервну батерију.
  • Ако се појави порука [ Окидач је онемогућен. Напуните батерију. ] се приказује, напуните или замените батерију.

Тајмер приправности

Камера користи тајмер мировања да би се смањио трошење батерије. Ако се ниједна операција не изврши око 30 секунди, тајмер мировања ће истећи и монитор ће се искључити. Неколико секунди пре искључивања, екран ће се затамнити. Могу се поново активирати притиском на дугме окидача до пола. Време пре него што тајмер у режиму мировања аутоматски истекне може се изабрати коришћењем прилагођене поставке ц3 [ Одлагање искључивања ] > [ Тајмер приправности ].

Број преосталих експозиција

  • Када је камера укључена, екран снимања приказује број фотографија које се могу снимити са тренутним подешавањима.
  • Вредности веће од 1000 заокружују се на најближу стотину. На пример, вредности између 1500 и 1599 су приказане као 1,5 к.