Подешавања ИСО осетљивости

  1. G дугме
  2. C мени за фотографисање

Подесите подешавања ИСО осетљивости за фотографије.

ОпцијаОпис
[ ИСО осетљивост ]Бирајте између вредности од ИСО 100 до 51200. Доступна су и проширена подешавања од око 1 ЕВ или 2 ЕВ изнад ИСО 51200. У режиму b , поставка је фиксирана на ИСО-А (АУТО) и фотоапарат аутоматски подешава ИСО осетљивост.
[ Аутоматска контрола ИСО осетљивости ]

Означите [ Он ] и притисните J да бисте омогућили аутоматску контролу ИСО осетљивости. Ако је изабрано [ Офф ], [ ИСО осетљивост ] ће остати фиксна на вредности коју је изабрао корисник.

[ Максимална осетљивост ]

Изаберите горњу границу за аутоматску контролу ИСО осетљивости да бисте спречили да буде превисоко подигнута.

[ Максимална осетљивост са c ]

Одаберите горњу границу ИСО осетљивости за фотографије снимљене коришћењем опционалног блица.

[ Минимална брзина затварача ]

Одаберите брзину затварача (1/4000 до 30 с) испод које ће се активирати аутоматска контрола ИСО осетљивости како би се спречила подекспозиција у режимима П и А. Ако је [ Ауто ] изабрано, камера ће изабрати минималну брзину затварача на основу жижне даљине објектива. На пример, камера ће аутоматски изабрати веће минималне брзине затварача како би спречила замућење изазвано подрхтавањем фотоапарата када је причвршћен дугачки објектив.

  • Да бисте видели опције аутоматског избора брзине затварача, означите [ Ауто ] и притисните 2 . Аутоматски избор брзине затварача се може фино подесити одабиром бржег или споријег минимума. Бржа подешавања се могу користити за смањење замућења при фотографисању објеката који се брзо крећу.
  • Брзине затварача могу пасти испод изабраног минимума ако се оптимална експозиција не може постићи при ИСО осетљивости изабраној за [ Максимална осетљивост ].