Дугме S

Осетљивост камере на светлост (ИСО осетљивост) се може подесити у складу са количином светлости на располагању. Генерално, одабир виших вредности омогућава веће брзине затварача при истом отвору бленде.

Подешавање ИСО осетљивости

  • Држите дугме S и ротирајте главни командни точкић.
  • Бирајте између вредности од ИСО 100 до 51200. Доступна су и проширена подешавања од око 1 ЕВ или 2 ЕВ изнад ИСО 51200.
  • У режиму b , поставка је фиксирана на ИСО-А (АУТО) и фотоапарат аутоматски подешава ИСО осетљивост.
  • Тренутно изабрана опција се приказује на екрану током снимања.

Висока ИСО осетљивост

Што је већа ИСО осетљивост, мање светла је потребно за експозицију, што омогућава снимање слика када је осветљење лоше и помаже у спречавању замућења када је субјекат у покрету. Имајте на уму, међутим, да што је већа осетљивост, већа је вероватноћа да ће на слику утицати „шум“ у облику насумично распоређених светлих пиксела, магле или линија.

Здраво 1 и Здраво 2

Поставка [ Хи 1 ] одговара ИСО осетљивости приближно 1 ЕВ већој од ИСО 51200 (еквивалентно ИСО 102400) и [ Хи 2 ] ИСО осетљивости приближно 2 ЕВ вишој (еквивалентно ИСО 204800). Имајте на уму да су слике снимљене на овим подешавањима посебно склоне „шуму“ у облику насумично распоређених светлих пиксела, магле или линија.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

Аутоматска контрола ИСО осетљивости аутоматски прилагођава ИСО осетљивост ако се не може постићи оптимална експозиција на вредности коју је изабрао корисник у режимима П , С , А и М. Можете да изаберете горњу границу за аутоматску контролу ИСО осетљивости (200–Хи 2) да спречите превисоко повећање ИСО осетљивости.

  • Држите дугме S и ротирајте подкомандни точкић да бисте изабрали ИСО АУТО (аутоматска контрола ИСО осетљивости омогућена) и ИСО (аутоматска контрола ИСО осетљивости онемогућена).
  • Када је омогућена аутоматска контрола ИСО осетљивости, на екрану снимања ће се приказати ИСО АУТО . Када се осетљивост промени од вредности коју је изабрао корисник, ИСО осетљивост ће бити приказана на екрану снимања.
  • Максимална осетљивост се може подесити помоћу ставке [ ИСО сенситивити сеттингс ] у менију снимања фотографија.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

  • Ако је вредност која је тренутно изабрана за [ ИСО сенситивити сеттингс ] већа од оне која је изабрана за [ Макимум сенситивити ], вредност изабрана за [ ИСО сенситивити сеттингс ] ће служити као горња граница за аутоматску контролу ИСО осетљивости.
  • Током фотографисања са блицем, брзина затварача је ограничена на опсег дефинисан вредностима изабраним за прилагођена подешавања е1 [ брзина синхронизације блица ] и е2 [ брзина затварача блица ].