Функције доступне са верзијом фирмвера „Ц“ 1.10

Нове функције доступне уз верзију фирмвера камере “Ц” 1.10 су описане у наставку.

Подршка за сочива са снажним зумом

Нове опције за прилагођена подешавања ф2 „Прилагођене контроле (снимање)“ и г2 „Прилагођене контроле“: „Повер зоом +“ и „Повер зоом −“

[ Повер зоом + ] и [ Повер зоом − ] су додати улогама које се могу доделити контролама камере за прилагођена подешавања ф2 [ Цустом цонтролс (снимање) ] и г2 [ Цустом цонтролс ]. Ако доделите [ Повер зоом + ] за [ Дугме Фн1 ], можете електронски зумирати (повер зоом) док притискате дугме Фн1 . Ако доделите [ Повер зоом − ] [ Дугме Фн2 ], можете електронски умањити док притискате дугме Фн2 .

 • Ове опције важе само за објективе са снажним зумом.
 • Када је [ Дугме Фн1 ] у прилагођеним подешавањима ф2 [ Прилагођене контроле (снимање) ] или г2 [ Прилагођене контроле ] подешено на [ Повер зоом + ], [ Повер зоом - ] је изабрано за [ Дугме Фн2 ].
 • Када је [ Дугме Фн2 ] у прилагођеним подешавањима ф2 [ Прилагођене контроле (снимање) ] или г2 [ Прилагођене контроле ] подешено на [ Повер зоом - ], [ Повер зоом + ] је изабрано за [ Дугме Фн1 ].
 • У режиму аутопортрета, операција снажног зумирања помоћу дугмади Фн1 и Фн2 је онемогућена.

Нове опције за прилагођена подешавања: ф7 и г5 „Опције дугмета за зумирање (ПЗ)“

[ Опције дугмета за зумирање (ПЗ) ] је додато као прилагођена подешавања ф7 и г5. Подесите поставке зумирања.

СтавкаОпис
[ Користите дугмад X / W ]Ако је изабрано [ Он ], можете електронски зумирати док притискате дугме X и умањити док притискате дугме W (повер зоом).
 • Ако је MC-N10 даљински рукохват повезан са камером, такође можете да зумирате помоћу дугмади X и W на даљинском рукохвату када је изабрано [ Он ].
 • Ако је даљински управљач МЛ-Л7 повезан са камером, такође можете да зумирате помоћу дугмета + (телефото) и - (широкоугаоно) на даљинском управљачу када је изабрано [ Он ].
[ Брзина снажног зумирања ]Можете да изаберете брзину којом објектив зумира и умањује помоћу дугмади којима је додељена улога зумирања тако што ћете изабрати негативне вредности за мању брзину или позитивне вредности за већу брзину.
 • У прилагођеној поставци г5 [ Опције дугмета Повер зоом (ПЗ) ], можете засебно подесити [ Пре/пост рецординг ] и [ Током снимања ].
 • Ове опције важе само за објективе са снажним зумом.
 • Додавање ове ставке менија променило је број прилагођених подешавања [ Хигхлигхт дисплаи ] са г5 на г6.

Шум сочива

На видео снимку се може чути шум објектива током зумирања. Ако приметите шум сочива када користите дугмад која су додељена улози снажног зума, препоручује се подешавање прилагођене поставке г5 [ Опције дугмета за снажно зумирање (ПЗ) ] > [ Брзина снажног зума ] > [ Током снимања ] на мање брзине зума.

Звуци рада камере

Звукови рада када се притискају дугмад камере за зумирање могу се чути у видео снимку. Ако сте забринути због звукова рада када користите дугмад за зумирање, препоручујемо да користите следеће за зумирање.

 • Паметан уређај са инсталираном апликацијом SnapBridge (операција снажног зумирања можда неће бити доступна у зависности од верзије апликације SnapBridge )
 • ML-L7 даљински управљач
 • MC-N10 даљински рукохват

Нова опција за мени подешавања: „Сачувај позицију зума (ПЗ објективи)“

Опција [ Сачувај позицију зума (ПЗ објективи) ] је додата у мени за подешавање. Ако је изабрано [ Он ], камера ће сачувати позицију зумирања која је на снази када је камера искључена и вратити је када се камера укључи.

 • Ова опција важи само за објективе са снажним зумом.
 • Положај зума се ресетује ако се сочиво замени једним са другим називом производа.

Нови индикатор жижне даљине на екрану снимања

Индикатор жижне даљине је додат на екран снимања. Приказује се само са објективима са снажним зумом.

Нова опција за прилагођено подешавање: г7 „Црвени индикатор оквира за снимање“

[ Црвени индикатор оквира за снимање ] је додат као прилагођена поставка г7. Ако је изабрано [ Он ], црвена ивица ће се појавити око екрана снимања док је снимање видео записа у току. Ово помаже у спречавању пропуштених снимака тако што вас упозорава када је снимање у току.

Нова опција за мени за подешавање: „ USB “

Опција [ USB ] је додата у мени за подешавање. Са овим додатком, iPhone који користи НКС МобилеАир апликацију за паметне телефоне сада може да увози слике са камере повезане преко USB кабла.

 • Изаберите [ МТП/ПТП ] када се повезујете на рачунаре или Android уређаје.
 • Изаберите [ iPhone ] само када се повезујете са иПхоне уређајима преко USB-C на Лигхтнинг кабла треће стране да бисте користили NX MobileAir (за информације о компатибилним USB-C на Лигхтнинг кабловима, погледајте помоћ на мрежи за НКС МобилеАир).
 • Без обзира да ли је камера повезана са iPhone или не, одабиром [ iPhone ] ће се онемогућити доле наведене функције. Да бисте приступили овим функцијама, изаберите [ МТП/ПТП ].
  • уграђене мрежне функције камере
  • [ Опције бежичног даљинског управљача (МЛ-Л7) ] у менију подешавања
  • напајање камере или пуњење батерије преко USB (такође нећете моћи да напајате камеру или пуните батерију помоћу опционог адаптера за наизменичну струју)
 • Апликација НКС МобилеАир доступна је у Apple App Store и Google Play .

Нови индикатор за време снимања видео записа

Индикатор времена снимања видео записа (дужине снимљеног материјала) је додат на екран снимања током снимања видео записа.

Промењена операција аутофокуса када се користи [Рецалл фоцус поситион]

Рад аутофокуса је промењен када је [ Рецалл фоцус поситион ] изабрано за [ Дугме Ленс Фн2 ] у прилагођеним подешавањима ф2 [ Цустом цонтролс (снимање) ] или г2 [ Цустом цонтролс ]. Приликом позивања регистроване позиције фокуса, режим фокуса ће се сада променити у ручни фокус док се притисне дугме Фн2 на објективу. Фотоапарат неће поново фокусирати ако је окидач притиснут до пола док је притиснуто дугме Фн2 на објективу.

Подршка за MC-N10 Ремоте Грип

MC-N10 Ремоте Грип је додат у компатибилну додатну опрему. Када је повезан са камером, MC-N10 се може користити за такве задатке као што су снимање видео записа, фотографисање и подешавање поставки камере. Опремљен је розетом за причвршћивање на опрему за камере треће стране. Са MC-N10 монтираним на опрему за камеру треће стране преко адаптера за розете компатибилног са АРРИ, можете задржати покретне субјекте у фокусу док померате камеру да бисте пратили њихово кретање, или да користите његове згодно постављене контроле за подешавање поставки као што су експозиција и баланс белог без додиривања камере.

Подршка за ЕН-ЕЛ25а батерију

ЕН-ЕЛ25а пуњива литијум-јонска батерија је додата компатибилном додатку. ЕН-ЕЛ25а функционише на исти начин као EN-EL25 .