Încărcarea bateriei

Încărcați complet bateria EN-EL25a/EN-EL25 furnizată înainte de utilizare.

Îngrijirea bateriei

Conectarea camerei la un computer pentru a încărca bateria

Cu bateria introdusă în cameră, conectați camera la un computer utilizând cablul USB furnizat pentru încărcare.

 1. Introduceți EN-EL25a sau EN-EL25 în cameră ( Introducerea bateriei și a unui card de memorie ).
 2. După ce ați confirmat că camera este oprită, conectați cablul USB furnizat ( q ) la cameră, apoi conectați-l la un computer.
  Nu forțați și nu încercați să introduceți conectorii într-un unghi.
  • Porniți computerul înainte de încărcare.
  • Lampa de încărcare a camerei ( w ) se aprinde în chihlimbar în timp ce încărcarea este în curs. Lampa se stinge când încărcarea este completă.
  • O baterie se va încărca complet în aproximativ 9 ore (când utilizați EN-EL25a) sau 7 ore și 40 de minute (când utilizați EN-EL25) (când se încarcă o baterie epuizată la o intrare de 5 V/500 mA). În funcție de standardul și tipul conectorului USB de pe computer, timpul de încărcare poate fi mai scurt.
  • Când încărcarea este completă, deconectați cablul USB . Asigurați-vă că păstrați conectorii drepti atunci când îi deconectați.
  • De asemenea, computerele vor furniza curent pentru alimentarea bateriei atunci când sunt conectate prin cablul USB opțional UC-E25 (cu conectori de tip C la ambele capete).

Note la încărcare prin conectarea la un computer

 • Dacă bateria nu poate fi încărcată utilizând cablul USB furnizat pentru a conecta camera și computerul, de exemplu deoarece bateria nu este compatibilă sau temperatura camerei este ridicată, lampa de încărcare va clipi rapid timp de aproximativ 30 de secunde și apoi se va stinge. Dacă lampa de încărcare este stinsă și nu ați observat încărcarea bateriei, porniți camera și verificați nivelul bateriei.
 • La încărcare, nu utilizați conectorii unui hub USB sau ai tastaturii. Conectați camera și computerul direct.
 • Dacă computerul intră în hibernare (mod inactiv) în timpul încărcării, camera se oprește din încărcare. Pentru a continua încărcarea, treziți computerul din hibernare (mod inactiv).
 • În funcție de model și de specificațiile produsului, unele computere nu vor furniza curent pentru încărcarea camerei.

Conectarea la un computer pentru a alimenta camera

 • Pentru a furniza energie de la un computer, selectați [ Activare ] pentru [ Alimentare USB ] în meniul de configurare, conectați camera la un computer utilizând cablul USB furnizat sau cablul USB opțional UC-E25 (cu conectori de tip C la ambele capete) , apoi porniți camera. Pentru mai multe informații, consultați „„Livrarea energiei” versus „încărcare”” ( „Livrarea energiei” versus „încărcare” ).
 • Alimentarea aparatului foto va fi alimentată numai atunci când bateria este introdusă.
 • Bateria nu se va încărca în timp ce camera este alimentată de o sursă externă.
 • Dacă utilizați cablul USB furnizat pentru a furniza energie de la un computer, bateria camerei se va consuma chiar și atunci când este alimentată. Dacă utilizați cablul USB UC-E25 vândut separat, bateria camerei nu se va consuma (bateria camerei poate fi consumată în funcție de modelul computerului și de specificații).

Încărcarea bateriei camerei cu adaptorul AC (disponibil separat)

Cu bateria introdusă în cameră, conectați camera la adaptorul AC opțional EH-8P folosind cablul USB UC-E25 vândut separat (cu conectori de tip C la ambele capete) pentru a încărca bateria.

 • Adaptorul CA EH-8P nu poate fi conectat folosind cablul USB furnizat.
 1. Introduceți EN-EL25a sau EN-EL25 în cameră ( Introducerea bateriei și a unui card de memorie ).
 2. După ce ați confirmat că camera este oprită, conectați camera și adaptorul AC opțional EH-8P ( q ) utilizând cablul USB opțional UC-E25 (cu conectori de tip C la ambele capete).
  Conectați ștecherul de alimentare al adaptorului de curent alternativ la o priză electrică de uz casnic. Bateria se încarcă în timp ce camera este oprită. Păstrați dopul drept în timpul introducerii și scoaterii.
  • Lampa de încărcare a camerei ( w ) se aprinde în chihlimbar în timp ce încărcarea este în curs. Lampa se stinge când încărcarea este completă.
  • O baterie se va încărca complet în aproximativ 2 ore (când utilizați EN-EL25a) sau 1 oră și 40 de minute (când utilizați EN-EL25) (pentru o baterie epuizată).
  • Când încărcarea este completă, deconectați cablul USB . Asigurați-vă că păstrați conectorii drepti atunci când îi deconectați.
  • Forma ștecherului variază în funcție de țara sau regiunea de achiziție.

Când se încarcă cu adaptorul AC

Dacă bateria nu poate fi încărcată utilizând adaptorul de curent alternativ, de exemplu deoarece bateria nu este compatibilă sau temperatura camerei este ridicată, ledul de încărcare va clipi rapid timp de aproximativ 30 de secunde și apoi se va stinge. Dacă lampa de încărcare este stinsă și nu ați observat încărcarea bateriei, porniți camera și verificați nivelul bateriei.

Încărcarea camerei cu adaptorul CA de încărcare EH-7P (disponibil separat)

Camera poate fi încărcată și cu adaptorul AC de încărcare opțional EH-7P . Cu camera oprită, conectați adaptorul CA de încărcare EH-7P la conectorul USB al camerei și apoi conectați ștecherul la o priză electrică de uz casnic. Bateria se încarcă în timp ce camera este oprită. Păstrați dopul drept în timpul introducerii și scoaterii.

Alimentarea camerei cu adaptorul AC

 • Dacă este selectat [ Activare ] pentru [ Alimentare USB ] în meniul de configurare, conectarea EH-8P sau EH-7P va alimenta camera când camera este pornită. Pentru mai multe informații, consultați „„Livrarea energiei” versus „încărcare”” ( „Livrarea energiei” versus „încărcare” ).
 • Alimentarea aparatului foto va fi alimentată numai atunci când bateria este introdusă.
 • Bateria nu se va încărca în timp ce camera este alimentată de o sursă externă.

Incarcare cu incarcatoare portabile (banci de putere)

Încărcătoarele portabile pot fi folosite pentru a alimenta camera sau pentru a încărca bateria camerei. Pentru informații despre încărcătoarele portabile care au fost testate și aprobate pentru utilizare, precum și despre numărul aproximativ de fotografii care pot fi făcute și numărul aproximativ de ori când bateria camerei poate fi încărcată folosind fiecare dispozitiv, consultați „Încărcătoare portabile (banci de putere )” ( Incarcatoare portabile (banci de putere) ).

Încărcarea cu adaptoare CA compatibile cu USB Type-C și PD (livrare a energiei) terță parte

 • Bateria camerei poate fi încărcată și cu adaptoare de la terți. Utilizați un adaptor de curent alternativ echipat cu un conector USB Type-C care acceptă USB PD (livrarea energiei).
 • Utilizați un adaptor de curent alternativ care acceptă o ieșire de 15 W (5 V/3 A) sau mai mult.
 • Utilizați un cablu USB de tip C la ambele capete pentru a vă conecta la cameră.
 • Nu garantăm că toate adaptoarele AC și cablurile USB de la terți pot încărca bateria camerei.

Încărcarea cu încărcătorul de baterie MH-32 (disponibil separat)

Bateria reîncărcabilă Li-ion EN-EL25a/EN-EL25 furnizată poate fi încărcată și cu încărcătorul opțional MH-32.