yeniden boyutlandır

  1. G düğmesi
  2. N rötuş menüsü

Seçilen fotoğrafların küçük kopyalarını oluşturun.

Birden çok görüntüyü yeniden boyutlandırma

Rötuş menüsüne G düğmesi aracılığıyla eriştiyseniz, seçilen birden çok görüntüyü yeniden boyutlandırabilirsiniz.

  1. Rötuş menüsünde [ Yeniden Boyutlandır ] öğesini seçin.

    [ Yeniden Boyutlandır ] öğesini vurgulayın ve 2 düğmesine basın.
  2. Bir beden seçin.
    • [ Boyut seç ] öğesini vurgulayın ve 2 düğmesine basın.
    • 1 ve 3 kullanarak istediğiniz boyutu (piksel olarak uzunluk) vurgulayın ve J düğmesine basın.
  3. Resimlerin nasıl seçileceğini seçin.
    SeçenekTanım
    [ Fotoğraf(lar)ı seçin ]Seçilen resimleri yeniden boyutlandırın. Birden fazla resim seçilebilir.
    [ Tarih seçin ]Seçilen tarihlerde çekilen tüm resimleri yeniden boyutlandırın.
    [ Klasör seçin ]Seçilen bir klasördeki tüm resimleri yeniden boyutlandırın.
  4. Resimleri seçin.
    [ Fotoğraf(lar)ı seçin ] öğesini seçerseniz:
    • Çoklu seçiciyi kullanarak resimleri vurgulayın.
    • Vurgulanan resmi yakınlaştırarak görüntülemek için X düğmesini basılı tutun.
    • Vurgulanan resmi seçmek için W ( Q ) düğmesine basın. Seçilen resimler 8 simgesiyle gösterilir. Geçerli resmin seçimini kaldırmak için W ( Q ) düğmesine tekrar basın; 8 artık görüntülenmeyecek. Seçilen resimlerin tümü Adım 2'de seçilen boyutta kopyalanacaktır.
    • Seçim tamamlandıktan sonra devam etmek için J düğmesine basın.
    [ Tarih seç ] öğesini seçerseniz:
    • Çoklu seçiciyi kullanarak tarihleri vurgulayın ve ( M ) öğesini seçmek veya seçimi kaldırmak ( U ) için 2 düğmesine basın.
    • Bir kontrol ( M ) ile işaretlenmiş tarihlerde çekilen tüm resimler, Adım 2'de seçilen boyutta kopyalanacaktır.
    • Seçim tamamlandıktan sonra devam etmek için J düğmesine basın.
    [ Klasör seç ] öğesini seçerseniz:
    Bir klasörü vurgulayın ve seçmek için J düğmesine basın; seçilen klasördeki tüm resimler Adım 2'de seçilen boyutta kopyalanacaktır.
  5. Yeniden boyutlandırılmış kopyaları kaydedin.
    • Bir onay iletişim kutusu görüntülenecektir; [ Evet ] öğesini vurgulayın ve yeniden boyutlandırılmış kopyaları kaydetmek için J düğmesine basın.
    • Tüm kopyalar oluşturulmadan önce işlemi iptal etmek için G düğmesine basın; bir onay iletişim kutusu görüntülendiğinde, [ Evet ] öğesini vurgulayın ve J düğmesine basın.

yeniden boyutlandır

Kopya boyutuna bağlı olarak, yeniden boyutlandırılmış kopyalar görüntülendiğinde izleme yakınlaştırması kullanılamayabilir.