valkotasapaino

Valkotasapaino varmistaa, että valkoiset kohteet näyttävät valkoisilta valonlähteen väristä riippumatta. Oletusasetusta (automaattinen valkotasapaino tai j ) suositellaan useimmille valonlähteille; jos haluttuja tuloksia ei voida saavuttaa automaattisella valkotasapainolla, valitse toinen vaihtoehto alla kuvatulla tavalla.

Valkotasapainon säätö

 • Valkotasapaino voidaan valita i -valikon [ Valkotasapaino ]-kohdilla ja valokuvausvalikon tai videokuvausvalikon avulla (valkotasapaino ,valkotasapaino ,valkotasapaino ).
 • Oletusasetuksissa valkotasapainon voi valita myös pitämällä Fn-painiketta painettuna ja kiertämällä pääkomentokiekkoa (Fn-painike ).
 • Kun 4 [ Auto ] tai I [ Fluorescent ] on valittuna, voit valita alivaihtoehdon pitämällä Fn-painiketta painettuna ja kiertämällä alikokoniekkoa.
VaihtoehtoVärilämpötila*Kuvaus
4 [ Auto ]Valkotasapaino säädetään automaattisesti parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi useimmilla valonlähteillä. Jos käytetään valinnaista salamalaitetta, valkotasapaino säädetään salaman välähdyksen aikana vallitsevien olosuhteiden mukaan.
i [ Pidä valkoinen (vähennä lämpimiä värejä) ]Noin 3500–8000 KPoista hehkulampun aiheuttama lämmin värisävy.
j [ Säilytä yleinen tunnelma ]Noin 3500–8000 KSäilytä osittain hehkulampun tuottama lämmin väri.
k [ Säilytä valon värit lämpiminä ]Noin 3500–8000 KSäilytä hehkulampun tuottama lämmin väri.
D [ Luonnonvalo automaatti ]Noin 4500–8000 KKun tätä asetusta käytetään luonnonvalossa 4 [ Auto ] -asetuksen sijaan, tämä asetus tuottaa värit, jotka ovat lähempänä paljaalla silmällä näkemiä.
H [ Suora auringonvalo ]Noin 5200 KKäytä suorassa auringonvalossa valaistujen kohteiden kanssa.
G [ Pilvistä ]Noin 6000 KKäytä päivänvalossa pilvisellä taivaalla.
M [ Shade ]Noin 8000 KKäytä päivänvalossa, kun kohteet ovat varjossa.
J [ hehkulamppu ]Noin 3000 KKäytä hehkulampun alla.
I [ Fluoresoiva ]Käytä loisteputkivalaistuksessa; valitse polttimotyyppi valonlähteen mukaan.
[ Kylmän valkoinen fluoresoiva ]Noin 4200 K
[ Päivän valkoinen fluoresoiva ]Noin 5000 K
[ Päivänvalon loisteputki ]Noin 6500 K
5 [ Flash ]Noin 5400 KKäytä salamakuvaukseen.
K [ Valitse värilämpötila ]Noin 2500–10 000 K
 • Valitse värilämpötila suoraan.
 • Valitse värilämpötila pitämällä Fn-painiketta painettuna ja kiertämällä sivukomentokiekkoa.
L [ Esiasetusopas ]
 • Mittaa kohteen tai valonlähteen valkotasapaino tai kopioi valkotasapaino olemassa olevasta valokuvasta.
 • Voit valita valkotasapainon esiasetuksen pitämällä Fn-painiketta painettuna ja kiertämällä sivukomentokiekkoa.
 • Siirry suoramittaustilaan pitämällä Fn-painiketta (Esiasetettu manuaali ).
 1. Arvot, kun hienosäätö on asetettu arvoon 0.

D [Automaattinen luonnonvalo]

D [ Natural light auto ] ei ehkä tuota haluttuja tuloksia keinovalossa. Valitse 4 [ Auto ] tai valonlähdettä vastaava vaihtoehto.

Valkotasapainon hienosäätö

Muilla asetuksilla kuin K [ Valitse värilämpötila ], valkotasapainoa voidaan hienosäätää. Käytä [ Valkotasapaino ]-kohteita i -valikossa, valokuvausvalikossa tai videokuvausvalikossa (Valkotasapainon hienosäätö , Valkotasapainovalikko: Hienosäätö ).

Studion salamavalaistus

4 [ Auto ] ei ehkä tuota haluttuja tuloksia suurilla studiosalamayksiköillä. Käytä esiasetettua manuaalista valkotasapainoa tai aseta valkotasapainoksi 5 [ Salama ] ja säädä valkotasapainoa hienosäätämällä.

Värilämpötila kuvattaessa 4 :llä tai D :llä

 • 4 [ Auto ]- tai D [ Natural Light auto ] -toiminnolla otettujen kuvien valokuvatiedot näyttävät värilämpötilan, jonka kamera on valinnut kuvan ottohetkellä. Voit käyttää tätä viitteenä valitessasi K -arvon [ Valitse värilämpötila ].
 • Jos haluat tarkastella kuvaustietoja toiston aikana, valitse toistovalikosta [ Toiston näyttöasetukset ] > [ Lisäkuvatiedot ] ja merkitse valintamerkki ( M ) kohdan [ Kuvaustiedot ] viereen.

Värilämpötila

Valonlähteen havaittu väri vaihtelee katsojan mukaan; joillakin voi olla punainen väri, kun taas toiset näyttävät sinisiltä. Värilämpötila on valonlähteen värin objektiivinen mitta, joka ilmaistaan kelvineinä (K). Mitä matalampi värilämpötila, sitä punaisempi väritys ( q ); mitä korkeampi lämpötila, sitä sinisempi väri ( w ).

Värilämpötilan valinta

Valitse yleensä pienemmät arvot, jos kuvissasi on punaisia sävyjä, tai jos haluat tehdä kuvista tarkoituksella sinisempiä, korkeampia arvoja, jos kuvissasi on sinisiä tai tehdäksesi kuvista tarkoituksella punaisempia.