ISO-herkkyysvalitsin

Kameran valoherkkyyttä (ISO-herkkyys) voidaan säätää käytettävissä olevan valon määrän mukaan. Yleensä suurempien arvojen valitseminen mahdollistaa nopeammat suljinajat samalla aukolla.

ISO-herkkyyden säätö

 • Pidä ISO-herkkyyskiekon lukituksen vapautuspainiketta painettuna ja kierrä ISO-herkkyysvalitsinta.
 • Valittu vaihtoehto näkyy näytössä kuvauksen aikana.

Valokuvatila

 • Valitse arvoista ISO 100 - 51 200. Voit asettaa ISO-herkkyysvalitsimen asentoon [ H1 ] (Hi 1) noin yhden askeleen korkeammaksi tai [ H2 ] (Hi 2) noin kaksi askelta korkeammaksi arvosta ISO 51200.
 • Tilassa b asetukseksi on kiinteä ISO-A (AUTO), ja kamera säätää ISO-herkkyyttä automaattisesti.
 • Jos valokuvausvalikon [ Hiljainen valokuvaus ] -asetuksena on [ Päällä ], ISO-herkkyyttä [ H1 ] (Hi 1) ja [ H2 ] (Hi 2) ei voi käyttää. Jos ISO-herkkyysvalitsin on asetettu asentoon [ H1 ] tai [ H2 ], ISO-herkkyys asetetaan arvoon ISO 51200.

Automaattinen ISO-herkkyyden säätö kuvia otettaessa

Jos asetat [ ISO-herkkyysasetukset ] (ISO-herkkyysasetukset ) > [ Automaattinen ISO-herkkyyden säätö ] valokuvausvalikossa asetukseksi [ Päällä ], kamera muuttaa automaattisesti ISO-herkkyyttä, jos oikeaa valotusta ei voida saada ISO-herkkyydellä, joka on asetettu tiloissa P , S , A ja M .

Videotila

 • Voit säätää ISO-herkkyyttä vain seuraavilla asetuksilla. Kaikissa muissa tapauksissa kamera säätää ISO-herkkyyttä automaattisesti.
  • Tila: M
  • [ ISO-herkkyysasetukset ] > [ Automaattinen ISO-säätö (tila M) ] videotallennusvalikossa: [ Pois ]
 • Valitse arvoista ISO 100 - 25 600. Jos ISO-herkkyysvalitsin on asetettu johonkin muuhun arvoon, se asetetaan arvoon ISO 25 600.

Korkea ISO-herkkyys

Mitä suurempi ISO-herkkyys on, sitä vähemmän valoa tarvitaan valotukseen, mikä mahdollistaa kuvien ottamisen huonossa valaistuksessa ja auttaa estämään epäterävyyden kohteen liikkuessa. Huomaa kuitenkin, että mitä suurempi herkkyys, sitä todennäköisemmin kuvaan vaikuttaa "kohina" satunnaisesti sijoitettujen kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa.

H1 ja H2

Asetus [ H1 ] (Hi 1) vastaa ISO-herkkyyttä noin 1 EV korkeampaa kuin ISO 51200 (vastaa ISO 102400) ja [ H2 ] (Hi 2) ISO-herkkyyttä noin 2 EV korkeampaa (vastaa ISO 204800) . Huomaa, että näillä asetuksilla otetut kuvat ovat erityisen alttiita "kohinalle" satunnaisesti sijoitettujen kirkkaiden pikselien, sumun tai viivojen muodossa.