Ominaisuudet saatavilla "C"-laiteohjelmistoversiossa 1.30

Uudet vaihtoehdot mukautetuille asetuksille f2 "Mukautetut ohjaimet (kuvaus)" ja g2 "Mukautetut säätimet": "Tallenna tarkennuskohta" ja "Hae tarkennuskohta takaisin"

[ Save focus position ] ja [ Recall focus position ] on lisätty rooleihin, jotka voidaan määrittää kameran säätimille mukautetuille asetuksille f2 [ Mukautetut säätimet (kuvaus) ] ja g2 [ Mukautetut säätimet ]. Määritä [ Tallenna tarkennuskohta ] kohtaan [ Objektiivin Fn-painike ] ja [ Hae tarkennusasento ] kohtaan [ Objektiivin Fn2-painike ] tallentaaksesi ja palauttaaksesi nopeasti objektiivin nykyisen tarkennusasennon käyttämällä näitä säätimiä (”muistin palautus”). Tästä voi olla hyötyä, jos palaat usein kiinteällä tarkennusetäisyydellä oleviin kohteisiin.

 • Muistin palautus on käytettävissä vain, kun kameraan on asennettu automaattitarkennettava Z-kiinnitysobjektiivi, jossa on Fn- ja Fn2 -painikkeilla. Jos objektiivissa ei ole Fn2 -painiketta, kamera ei voi tallentaa tarkennuskohtaa, vaikka objektiivin Fn -painikkeelle olisi määritetty [ Save focus position ].
 • Tarkennusasennot voidaan tallentaa ja palauttaa sekä valokuva- että videotilassa.
 • Tarkennusasennot voidaan tallentaa missä tahansa tarkennustilassa.
 • Tallennettu tarkennusasento nollautuu, kun objektiivi irrotetaan.

Muistin muistaminen

 1. Valitse [Tallenna tarkennuskohta] mukautetulle asetukselle f2 [Omat ohjaimet (kuvaus)] tai g2 [Omat ohjaimet] > [Linssin Fn-painike].

 2. Valitse [Recall focus position] mukautetulle asetukselle f2 [Omat ohjaimet (kuvaus)] tai g2 [Omat säätimet] > [Objektiivi Fn2 -painike].
 3. Tarkenna haluamaasi kohteeseen kuvausnäytössä ja pidä objektiivin Fn-painiketta painettuna.

  Kuvausnäyttöön tulee kuvake 5 , jos toiminto onnistuu.
 4. Paina objektiivin Fn2-painiketta.
  • Tallennettu tarkennuspaikka palautetaan.
  • Objektiivin Fn2- painikkeen pitäminen painettuna aktivoi manuaalisen tarkennuksen, eikä kamera tarkenna uudelleen, jos laukaisin painetaan puoliväliin, kun säädin on painettuna.

Varoitukset: Muistin palauttaminen

 • Tarkennuspaikkoja ei voi tallentaa, kun kuvaustiedot ovat näkyvissä.
 • Muutokset ympäristön lämpötilassa voivat johtaa siihen, että tarkennus palautetaan eri asentoon kuin se, johon se on tallennettu.
 • Aiemmin tallennetut tarkennusasennot muuttuvat, jos ne palautetaan, kun objektiivin polttoväliä on säädetty zoomin avulla. Jos tallennettu tarkennusasento palautetaan objektiivin polttovälin säätämisen jälkeen, kamera antaa neljä lyhyttä piippausta, jos jokin muu vaihtoehto kuin [ Pois ] on valittu asetusvalikon kohdassa [ Piippausasetukset ] > [ Äänimerkki päällä/pois ]. .

Piippaus

 • Jos asetusvalikon [ Piippausasetukset ] > [ Piippaus päällä/pois ] -kohdassa on valittu jokin muu vaihtoehto kuin [ Pois ], kamera antaa kaksi lyhyttä piippausta, kun tarkennuskohta tallennetaan tai haetaan valokuvatilassa.
 • Äänimerkkiä ei kuulu äänettömässä valokuvauksessa, videotilassa tai kun [ Pois ] on valittu kohdassa [ Piippausasetukset ] > [ Äänimerkki päällä/pois ].