Kamerassa olevan salaman käyttäminen

 1. Kiinnitä salamalaite kameran lisävarustekenkään.

  Katso lisätietoja laitteen mukana toimitetusta dokumentaatiosta.
 2. Kytke kamera ja salamayksikkö päälle.
  Salama alkaa latautua; salaman valmiusilmaisin ( c ) tulee näkyviin kuvausnäyttöön, kun lataus on valmis.
 3. Valitse salaman ohjaustila (Salaman ohjaustila ) ja salamatila (Salamatilat ).
 4. Säädä suljinaikaa ja aukkoa.
 5. Ottaa valokuvia.

Suljinnopeus

Suljinaika voidaan asettaa seuraavasti, kun käytetään valinnaista salamalaitetta:

tilaSuljinnopeus
bKamera asettaa automaattisesti (1/200 s–1/60 s)
P , AKamera asettaa automaattisesti (1/200 s–1/60 s)*
S1/200 s-30 s
M1/200 s–30 s, polttimo , aika
 1. Valotusaika voidaan asettaa jopa 30 sekunniksi, jos salamatilaksi on valittu hidas synkronointi, takaverhon synkronointi tai hidas täsmäys punasilmäisyyden vähennyksellä.

Kolmannen osapuolen salamalaitteet

Kameraa ei voi käyttää salamalaitteiden kanssa, jotka kohdistavat yli 250 V:n jännitteen kameran X-liittimiin tai oikosulkukoskettimiin lisävarustekengässä. Tällaisten salamalaitteiden käyttö ei vain voi häiritä kameran normaalia toimintaa, vaan myös vahingoittaa kameran ja/tai salaman salaman synkronointipiirejä.

i-TTL salaman ohjaus

Kun valinnainen salamalaite, joka tukee Nikon Creative Lighting System -järjestelmää, on liitetty ja asetettu TTL-tilaan, kamera käyttää esisalamaa tasapainotettuun tai tavalliseen "i-TTL-täytesalaman" salaman ohjaukseen. i-TTL-salaman ohjaus ei ole käytettävissä salamayksiköissä, jotka eivät tue Nikonin luovaa valaistusjärjestelmää. Kamera tukee seuraavia i-TTL-salaman ohjaustyyppejä:

Salaman ohjausKuvaus
i-TTL tasapainotettu täytesalamaKamera käyttää "i-TTL tasapainotettua täytesalamaa" -salaman ohjausta, joka luo luonnollisen tasapainon pääkohteen ja ympäröivän taustavalon välillä. Kun laukaisinta on painettu ja välittömästi ennen pääsalamaa, salamalaite lähettää sarjan esisalamaa, joita kamera käyttää optimoidakseen salaman tehon pääkohteen ja ympäröivän taustavalon välillä.
Vakio i-TTL täytesalamaSalaman tehoa säädetään tuomaan kehyksen valaistus vakiotasolle; taustan kirkkautta ei oteta huomioon. Suositellaan kuviin, joissa pääkohdetta korostetaan taustan yksityiskohtien kustannuksella, tai kun valotuksen korjausta käytetään.
 • Vakio i-TTL -täyttösalama aktivoituu automaattisesti, kun [ Pistemittaus ] on valittuna.