Megjegyzések

 • A Nikon előzetes írásos engedélye nélkül a termékhez mellékelt dokumentáció egyetlen részét sem lehet reprodukálni, továbbítani, átírni, visszakereső rendszerben tárolni, vagy bármilyen nyelvre lefordítani semmilyen formában, semmilyen eszközzel.
 • A Nikon fenntartja a jogot, hogy a jelen dokumentációban leírt hardver és szoftver megjelenését és műszaki adatait bármikor és előzetes értesítés nélkül megváltoztassa.
 • A Nikon nem vállal felelősséget a termék használatából eredő károkért.
 • Bár minden erőfeszítést megtettünk annak biztosítására, hogy a jelen dokumentációban szereplő információk pontosak és teljesek legyenek, nagyra értékelnénk, ha bármilyen hibára vagy hiányosságra felhívná a Nikon helyi képviselőjének figyelmét (a címet külön adjuk meg).

Megjegyzés a másolási és sokszorosítási tilalomról

Ne feledje, hogy a szkennerrel, digitális fényképezőgéppel vagy más eszközzel digitálisan másolt vagy sokszorosított anyag birtoklása a törvény által büntethető.

 • Törvény által tiltott tárgyak másolása vagy sokszorosítása
  Ne másoljon és ne reprodukáljon papírpénzt, érméket, értékpapírokat, államkötvényeket vagy önkormányzati kötvényeket, még akkor sem, ha ezeken a másolatokon vagy reprodukciókon „Minta” bélyegző található.
  Külföldi forgalomban lévő papírpénz, érmék vagy értékpapírok másolása vagy sokszorosítása tilos.
  A kormány előzetes engedélye hiányában tilos a kormány által kibocsátott, fel nem használt bélyegek vagy levelezőlapok másolása vagy sokszorosítása.
  Tilos a kormány által kibocsátott bélyegzők és a törvényben előírt hiteles okmányok másolása, sokszorosítása.
 • Figyelmeztetések bizonyos másolatokra és reprodukciókra vonatkozóan
  A kormány figyelmeztetést adott ki a magáncégek által kibocsátott értékpapírok (részvények, számlák, csekkek, ajándékutalványok stb.), ingázó bérletek vagy kuponjegyek másolataira vagy reprodukcióira, kivéve, ha a szükséges minimális példányszámot üzleti használatra kell biztosítani. egy cég által. Ezenkívül ne másoljon vagy reprodukáljon a kormány által kiadott útleveleket, állami szervek és magáncsoportok által kiadott engedélyeket, személyi igazolványokat és jegyeket, például bérleteket és étkezési kuponokat.
 • Tartsa be a szerzői jogi megjegyzéseket
  A szerzői jogi törvény értelmében a szerzői joggal védett alkotásokról a fényképezőgéppel készített fényképek vagy felvételek nem használhatók fel a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül. Kivételek vonatkoznak a személyes használatra, de vegye figyelembe, hogy a kiállításokról vagy élő előadásokról készült fényképek vagy felvételek esetében még a személyes használat is korlátozható.

Csak Nikon márkájú elektronikus tartozékokat használjon

A Nikon fényképezőgépeket a legmagasabb szabványok szerint tervezték, és összetett elektronikus áramköröket tartalmaznak. Csak a Nikon által kifejezetten ehhez a Nikon digitális fényképezőgéphez használható Nikon márkájú elektronikus tartozékokat (beleértve az objektíveket, töltőket, akkumulátorokat, váltóáramú adaptereket és vakutartozékokat) tervezték és bizonyítottan működik az elektronikus áramkör működési és biztonsági követelményeinek megfelelően.

A nem Nikontól származó elektronikus tartozékok használata károsíthatja a fényképezőgépet, és érvénytelenítheti a Nikon garanciáját. Az alább látható Nikon holografikus pecséttel nem ellátott, harmadik féltől származó újratölthető Li-ion akkumulátorok használata zavarhatja a fényképezőgép normál működését, vagy az akkumulátorok túlmelegedését, meggyulladását, megrepedését vagy szivárgását okozhatja.

A Nikon márkájú tartozékokkal kapcsolatos további információkért forduljon a helyi hivatalos Nikon-kereskedőhöz.

Memóriakártyák

 • A memóriakártyák használat után felforrósodhatnak. Legyen óvatos, amikor a memóriakártyákat eltávolítja a fényképezőgépből.
 • Ne hajtsa végre a következő műveleteket a formázás, illetve az adatok számítógépre vagy más eszközre történő rögzítése, törlése vagy másolása közben. Ezen óvintézkedések figyelmen kívül hagyása adatvesztéshez, illetve a fényképezőgép vagy a kártya károsodásához vezethet.
  • Ne távolítsa el vagy helyezze be a memóriakártyákat
  • Ne kapcsolja ki a fényképezőgépet
  • Ne távolítsa el az akkumulátort
 • Ne érintse meg a kártya érintkezőit ujjaival vagy fémtárggyal.
 • Ne alkalmazzon túlzott erőt a memóriakártyák kezelésekor. Ennek az óvintézkedésnek a figyelmen kívül hagyása károsíthatja a kártyát.
 • Ne hajlítsa meg vagy ejtse le a memóriakártyákat, és ne tegye ki erős fizikai ütésnek.
 • Ne tegye ki a memóriakártyákat víznek, hőnek vagy közvetlen napfénynek.
 • Ne formázza a memóriakártyákat számítógépben.

Fontos képek készítése előtt

Mielőtt fontos alkalmakkor fényképezne (például esküvőkön vagy utazásra vinné a fényképezőgépet), készítsen próbafelvételt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fényképezőgép megfelelően működik. A Nikon nem vállal felelősséget a termék hibás működéséből eredő károkért vagy elmaradt haszonért.

Az élethosszig tartó tanulás

A Nikon „Élethosszig tartó tanulás” elkötelezettségének részeként a folyamatos terméktámogatás és oktatás mellett folyamatosan frissített információk érhetők el online a következő webhelyeken:

Látogassa meg ezeket a webhelyeket, hogy naprakész legyen a legújabb termékinformációkkal, tippekkel, a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal (GYIK), valamint általános tanácsokkal a digitális képalkotással és fényképezéssel kapcsolatban. További információkat a Nikon helyi képviselőjétől kaphat. Nézze meg a következő URL-t az elérhetőségi információkért: https://imaging.nikon.com/