Egyéb kompatibilis tartozékok

Számos tartozék áll rendelkezésre Nikon fényképezőgépéhez.

Kompatibilis tartozékok

 • Az elérhetőség országonként vagy régiónként változhat.
 • A legfrissebb információkért tekintse meg weboldalunkat vagy prospektusunkat.

Áramforrások

 • EN-EL25a/EN-EL25 újratölthető Li-ion akkumulátor : Nikon Z fc digitális fényképezőgépekkel használható.
  • A készíthető felvételek száma (az akkumulátor élettartama) eltérő ( Akkumulátor állóképesség ), mert az akkumulátor kapacitása eltér az EN-EL25a és az EN-EL25 használatakor.
 • MH-32 akkumulátortöltő : EN-EL25a/EN-EL25 akkumulátorok töltésére használható.
 • EH-7P töltő hálózati adapter/EH-8P váltóáramú adapter : A fényképezőgéphez csatlakoztatva ezek az adapterek a fényképezőgépbe helyezett akkumulátorok töltésére használhatók.
  • Az akkumulátor nem töltődik, amíg a fényképezőgép be van kapcsolva.
  • Az EH-7P és EH-8P használható a kamera tápellátására; ehhez válassza az [ Engedélyezés ] lehetőséget az [ USB tápellátás ] menüpontban a beállítási menüben. További információért lásd az „ USB tápellátás” részt ( USB tápellátás ).
  • A fényképezőgép EH-8P segítségével történő áramellátásához UC-E25 USB kábel szükséges (külön beszerezhető).

Szűrők

 • Neutral Color (NC) szűrők használhatók az objektív védelmére.
 • A szűrők szellemképet okozhatnak, ha a témát erős fényben állítják be, vagy ha erős fényforrás van a keretben. Szellemképződés esetén a szűrők eltávolíthatók.
 • Előfordulhat, hogy a mátrixmérés nem hozza a kívánt eredményt 1×-nél nagyobb expozíciós tényezővel (szűrőtényezővel) rendelkező szűrőkkel ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL , ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ). Javasoljuk, hogy helyette válassza a [ Középre súlyozott fénymérés ] lehetőséget. A részleteket lásd a szűrő dokumentációjában.
 • A speciális effektusos fényképezésre szánt szűrők zavarhatják az automatikus élességállítást vagy az élességjelzőt ( I ).

USB kábelek

 • UC-E24 USB kábel : USB kábel C típusú csatlakozóval a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval az USB eszköz csatlakoztatásához.
 • UC-E25 USB kábel : USB kábel két C típusú csatlakozóval.

Melegcipő adapterek

AS-15 szinkron termináladapter : Rögzítse az AS-15-öt a fényképezőgép vakupapucsára, hogy a stúdió villogóit vagy egyéb vakuberendezéseket szinkron terminálon keresztül csatlakoztathassa.

Kiegészítő cipőhuzatok

BS-1 tartozékpapucs fedél : fedél, amely védi a tartozékpapucsot, ha nincs vakuegység.

Test sapkák

BF-N1 vázsapka : A vázsapka megakadályozza, hogy por kerüljön a fényképezőgépbe, ha nincs a helyén objektív.

Kereső szemlencse tartozékok

DK-32 gumi szemkagyló : Gumi szemkagyló, amely a fényképezőgép keresőjére illeszthető. A DK-29 segítségével a keresőben látható kép könnyebben látható, megelőzve a szem kifáradását.

Távolítsa el
Cserélje ki

Szerelje fel az adaptereket

FTZ rögzítő adapter : Adapter, amely lehetővé teszi NIKKOR F-bajonett objektívek használatát olyan digitális fényképezőgépekkel, amelyek támogatják a cserélhető Z-bajonett objektíveket.

 • FTZ rögzítő adapterek csatlakoztatásával, eltávolításával, karbantartásával és használatával kapcsolatos információkért tekintse meg az eszközhöz mellékelt dokumentációt.
 1. Ha frissítésre kérő figyelmeztető üzenet jelenik meg a fényképezőgépen, amikor rögzítőadapter van a fényképezőgépre szerelve, frissítse a legújabb verzióra. A firmware-frissítésekkel kapcsolatos információkért látogasson el a Nikon webhelyére.

Mikrofonok

 • ME-1 sztereó mikrofon : sztereó hang rögzítéséhez csatlakoztassa az ME-1 et a kamera mikrofoncsatlakozójához. A külső mikrofon használata csökkenti annak az esélyét is, hogy a berendezés zaját érzékelje, például a videofelvétel során keletkező hangokat, amikor az élességállítás automatikus élességállítással történik.
 • ME-W1 vezeték nélküli mikrofon : vezeték nélküli Bluetooth mikrofon. Használja az ME-W1 a kamerán kívüli rögzítéshez.

Távirányító

ML-L7 távirányító : Párosítsa a kamerával, és távolról készítsen videókat és fényképeket.

A tartozékcipő fedelének felhelyezése és eltávolítása

A huzat az ábrán látható módon a cipőbe csúszik. A burkolat eltávolításához tartsa erősen a fényképezőgépet, hüvelykujjával nyomja le a fedelet, és csúsztassa el a jelzett irányba.

A fényképezőgép töltése a töltő hálózati adapterrel

Ha akkumulátort helyez a fényképezőgépbe, az opcionális EH-7P töltő hálózati adapter használható az akkumulátor töltésére.

 • Miután meggyőződött arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, csatlakoztassa a töltő AC adaptert ( q ), és dugja be az adaptert. Az akkumulátor töltődik, amikor a fényképezőgép ki van kapcsolva. A dugót tartsa egyenesen a behelyezés és eltávolítás során.

  • A fényképezőgép töltésjelző lámpája ( w ) borostyánsárgán világít töltés közben. A töltés befejeztével a lámpa kialszik.
  • Az akkumulátor körülbelül 2 óra (EN-EL25a használatakor) vagy 1 óra 40 perc (EN-EL25 használata esetén) (kimerült akkumulátor esetén) teljesen feltöltődik.
  • Húzza ki a töltő hálózati adaptert, és húzza ki a kábelt a fényképezőgépből, amikor a töltés befejeződött.

A töltő AC adapter

Ha az akkumulátor nem tölthető a töltő hálózati adapterrel, például azért, mert az akkumulátor nem kompatibilis, vagy a fényképezőgép hőmérséklete megemelkedett, a töltésjelző lámpa körülbelül 30 másodpercig gyorsan villog, majd kikapcsol. Ha a töltésjelző lámpa nem világít, és nem figyelte meg az akkumulátor töltését, kapcsolja be a fényképezőgépet, és ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét.

A fényképezőgép tápellátása a töltő hálózati adapterrel

 • Ha az [ Engedélyezés ] van kiválasztva az [ USB tápellátás ] beállításnál a beállítási menüben, a töltő hálózati adapter táplálja a fényképezőgépet, amikor a fényképezőgép be van kapcsolva. További információkért lásd: „Energiaellátás” és „töltés”” ( „Energiaellátás” kontra „töltés” ).
 • Az akkumulátor nem töltődik, ha a fényképezőgépet külső forrás táplálja.

Számítógép USB tápellátás és akkumulátor töltés

 • A számítógépek csak akkor biztosítanak áramot a fényképezőgép tápellátásához vagy az akkumulátor töltéséhez, ha UC-E25 USB kábellel (külön beszerezhető) csatlakoztatják őket. Az opcionális UC-E24 USB kábel erre a célra nem használható.
 • A modelltől és a termék specifikációitól függően egyes számítógépek nem biztosítanak áramot a fényképezőgép tápellátásához vagy az akkumulátor töltéséhez.

ML-L7 távirányító

A fényképezőgépet a távirányítóról párosítással* ( Csatlakozás első alkalommal: Párosítás ) az opcionális ML-L7 távirányítót a kamerával. Ezzel a fényképezőgéppel végrehajthatja a műveletet a „Távvezérlő alkatrésznevek és funkciók (Z fc esetén)” részben. Távirányító alkatrészek nevei és funkciói (Z fc esetén) ).

 1. A kamera és a távirányító Bluetooth keresztüli összekapcsolását itt „párosításnak” nevezzük.
 • Kameránként csak egy távirányító párosítható. Másik távirányító párosítása esetén csak az utoljára párosított távirányító engedélyezett.
 • Lásd az ML-L7 távirányítóhoz mellékelt dokumentációt is.

Megjegyzések a távirányító használatakor

 • A távirányító nem használható a következő esetekben.
  • Ha a fényképezőgép beállítási menüjében a [ Repülőgép mód ] beállítása [ Engedélyezés ]
  • Amíg a fényképezőgép csatlakoztatva van egy másik eszközhöz, és adatot cserél vele USB keresztül
 • A kamera és a távirányító közötti kapcsolat, valamint a kamera és egy másik eszköz között ( Bluetooth vagy Wi-Fi ) nem hozható létre egyszerre.

Távirányító alkatrészek nevei és funkciói (Z fc esetén)

RészFunkció
1- gombotUgyanaz a művelet, mint a fényképezőgép W ( Q ) gombja.
2+ gombotUgyanaz a művelet, mint a fényképezőgép X gombjának.
3Videórögzítés gombNyomja meg a felvétel elindításához, és nyomja meg újra a felvétel befejezéséhez.
4BekapcsológombHa megnyomja, a távirányító bekapcsol, és elkezdi keresni a párosított kamerát. Ha 3 másodpercig vagy tovább lenyomva tartja, a távirányító elkezdi keresni a nem párosított kamerákat. Ha a bekapcsológombot megnyomja, miközben a távirányító be van kapcsolva, az kikapcsol.
5Állapotjelző lámpaA távirányító állapotát és a fényképezési üzemmódot a lámpa színe és viselkedése jelzi ( A távirányító állapotjelző lámpája (Z fc-hez) ).

RészFunkció
6Kioldó gomb

Nyomja meg a gombot a zár kioldásához.

 • Autofókusz használatakor a zár kiold az automatikus élességállítás után.
 • A távirányító kioldó gombját nem lehet félig lenyomni.
 • A távirányító kioldó gombját nem lehet lenyomva tartani sorozatfotózáshoz.
 • A „Bulb” zársebesség melletti fényképek készítésének eljárása ugyanaz, mint az „Idő” esetében.
7Többszörös választóUgyanaz a művelet, mint a kamera választógombjának.

RészFunkció
8J (kiválasztás) gombUgyanaz a művelet, mint a fényképezőgép J gombjával.
9Fn1 (1. funkció)/Fn2 (2. funkció) gomb

Használja a korábban regisztrált funkciókat ( Fn1 gomb hozzárendelése/Fn2 gomb hozzárendelése ).

 • Alapértelmezés szerint a távirányító Fn1 gombjának megnyomása ugyanaz a művelet, mint a fényképezőgép K gombja, míg az Fn2 gomb a G gombéval.

Fókusz beállítása a fényképezőgépről

Ha a [ Fókusz ] van kiválasztva az a2 egyéni beállításnál [ AF-S priority selection ] AF-S élességállítási módban, a fókusz rögzítődik, ha félig lenyomja a fényképezőgép kioldó gombját. Ezután megnyomhatja a távirányító kioldó gombját, hogy a kiválasztott fókusz pozícióban készítsen képet.

Készenléti időzítő a távirányító használatakor

Amikor a fényképezőgép készenléti időzítője lejár, és a monitor és a kereső ki van kapcsolva, kapcsolja be a távirányítót, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a távirányítón lévő kioldógombot vagy a videorögzítés gombját, hogy visszatérjen az eredeti állapotba.

A távirányító állapotjelző lámpája (Z fc-hez)

SzínÁllapotLeírás
ZöldKörülbelül másodpercenként villogPárosított kamera észlelése
ZöldGyorsan villog (kb. 0,5 másodpercenként)Párosítás
ZöldKb. 3 másodpercenként villogCsatlakoztatva a kamerához
narancsEgyszer felvillanKezdje el a fényképezést
narancsKétszer villogFénykép a forgatás végén
PirosEgyszer felvillanKezdje el a videó rögzítését
PirosKétszer villogVideó rögzítésének befejezése

Csatlakozás első alkalommal: Párosítás

A távirányító első használatakor párosítania kell a fényképezőgéppel.

 1. Válassza a [Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opciói] > [Vezeték nélküli távirányító mentése] lehetőséget a fényképezőgép beállítási menüjében, majd nyomja meg J .
  • A kamera készenléti állapotba kerül a párosításhoz.
  • Ha a fényképezőgép okostelefonhoz vagy számítógéphez csatlakozik, a kapcsolat megszakad azokkal az eszközökkel.
 2. Nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot a távirányítón (3 másodperc vagy tovább).
  • A kamera és a távirányító elkezdi a párosítást. Eközben a távirányító állapotjelző lámpája körülbelül 0,5 másodperces időközönként villog.
  • Ha a párosítás befejeződött, a kamera és a távirányító összekapcsolódik. L megjelenik a fényképezési kijelzőn.
  • Ha megjelenik egy üzenet, amely jelzi, hogy a párosítás sikertelen, kezdje elölről az 1. lépéstől.

Párosított távirányítóval történő csatlakozáshoz

 1. Válassza a [Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) beállításai] > [Vezeték nélküli távkapcsolat] > [Engedélyezés] lehetőséget a fényképezőgép beállítási menüjében, majd nyomja meg J .
 2. Nyomja meg a bekapcsoló gombot a távirányítón.
  • A kamera és a távirányító automatikusan összekapcsolódik.