A „C” firmware 1.30-as verziójával elérhető funkciók

Új lehetőségek az Egyéni beállításokhoz f2 „Egyéni vezérlők (lövés)” és g2 „Egyéni vezérlők”: „Fókuszpozíció mentése” és „Fókuszpozíció visszahívása”

A [ Fókuszpozíció mentése ] és a [ Fókuszpozíció visszahívása ] hozzáadásra került a fényképezőgép vezérlőelemeihez az f2 [ Egyéni vezérlők (lövés) ] és a g2 [ Egyéni vezérlők ] esetén hozzárendelhető szerepekhez. Rendelje hozzá a [ Save fókusz pozíciót ] az [ Objektív Fn gomb ] és a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] elemhez az [ Objektív Fn2 gomb ] értékhez, hogy elmentse és gyorsan visszaállítsa az objektív aktuális fókuszpozícióját ezekkel a vezérlőkkel („memória visszahívása”). Ez akkor lehet hasznos, ha gyakran visszatér rögzített fókusztávolságú témákhoz.

 • A memória előhívása csak akkor érhető el, ha a fényképezőgépre Fn és Fn2 gombokkal ellátott, autofókuszos Z-bajonett objektív van felszerelve. Ha az objektív nem rendelkezik Fn2 gombbal, a fényképezőgép akkor sem tudja elmenteni a fókuszpozíciót, ha a [ Save focus position ] az objektív Fn gombjához van rendelve.
 • Fókuszpozíciók menthetők és előhívhatók fénykép és videó módban is.
 • A fókuszpozíciók bármilyen fókuszmódban menthetők.
 • A tárolt fókuszpozíció visszaáll az objektív levételekor.

Memória felidézése

 1. Válassza a [Fókuszpozíció mentése] lehetőséget az f2 [Egyéni vezérlők (fotózás)] vagy a g2 [Egyéni kezelőszervek] > [Lencse Fn gomb] beállításához.

 2. Válassza a [Fókuszpozíció előhívása] lehetőséget az f2 [Egyéni vezérlők (fényképezés)] vagy a g2 [Egyéni vezérlők] > [Lencse Fn2 gomb] beállításához.
 3. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési kijelzőn, és tartsa lenyomva az objektív Fn gombját.

  Sikeres művelet esetén egy 5 ikon jelenik meg a fényképezési képernyőn.
 4. Nyomja meg az objektív Fn2 gombját.
  • A mentett fókuszpozíció visszaáll.
  • Az objektív Fn2 gombjának nyomva tartása aktiválja a kézi élességállítást, és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben lenyomja a vezérlőt.

Figyelmeztetések: Memória visszahívása

 • A fényképezési információk megjelenítése közben a fókuszpozíciók nem menthetők.
 • A környezeti hőmérséklet változásai azt eredményezhetik, hogy a fókusz a mentési pozíciótól eltérő pozícióba kerül vissza.
 • A korábban elmentett fókuszpozíciók általában megváltoznak, ha előhívják az objektív gyújtótávolságának zoommal történő beállítása után. Ha az objektív gyújtótávolságának beállítása után visszahív egy mentett fókuszpozíciót, a fényképezőgép négy rövid sípolást ad, feltéve, hogy a beállítás menüben a [ Beep options ] > [ Beep be/off ] menüpontban a [ Off ]-tól eltérő opció van kiválasztva. .

Hangjelzés

 • Ha a beállítás menüben a [ Beep options ] > [ Beep on/off ] menüpontban a [ Off ]-tól eltérő beállítás van kiválasztva, a fényképezőgép két rövid hangjelzést ad, amikor egy fókuszpozíciót ment vagy előhívott fénykép módban.
 • Hangjelzés nem hallható néma fényképezés, videó módban, vagy ha a [ Ki ] van kiválasztva a [ Hangjelzés beállításai ] > [ Hangjelzés be/ki ].