Távoli vakuegységek vezérlése

A távoli vakuegységek a fényképezőgép tartozékpapucsára szerelt, mestervakuként (optikai AWL) működő opcionális vaku optikai jeleivel vezérelhetők. A kompatibilis vakukkal kapcsolatos információkért lásd: „A CLS-kompatibilis vakukkal elérhető funkciók” (A CLS-kompatibilis vakukkal elérhető funkciók ).

 • Ha a szóban forgó vakuegység SB-500, a beállításokat a fényképezőgépről lehet módosítani. További információkért lásd: „Optikai AWL használata az SB-500-zal” (Optikai AWL használata az SB-500-zal ). További információkért tekintse meg a vakukhoz mellékelt dokumentációt.
 • A többi vakuegység beállításait a vakuegység vezérlőivel kell elvégezni. További információkért tekintse meg a kérdéses vakuhoz mellékelt dokumentációt.

Optikai AWL használata az SB-500-zal

Ha az opcionális SB-500 vakuegység a fényképezőgép tartozékpapucsára van szerelve, a [ Wireless flash options ] (Vezeték nélküli vaku opciók) megjelenik a fényképezés menü [ Vakuvezérlés ] részében. A csoportos vaku az [ Optical AWL ] kiválasztásával hajtható végre a [ Vezeték nélküli vaku opciók ] alatt.

 1. C : A [Vakuvezérlés] képernyőn jelölje ki a [Csoportos vaku opciók] elemet, és nyomja meg a 2 gombot.
 2. C : Állítsa be a vaku teljesítményét, és válassza ki a csatornát és a vakuvezérlési módot.
  • Válassza ki a vakuvezérlési módot és vakuszintet a fővakuhoz és a távoli vakuegységekhez az egyes csoportokban.
  • A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
   választási lehetőségLeírás
   TTLi-TTL vakuvezérlés.
   q AAutomatikus rekesznyílás. Csak kompatibilis vakukkal érhető el.
   MVálassza ki manuálisan a vaku szintjét.
   ––
   (ki)
   A távoli egységek nem tüzelnek. [ Össz. ] nem állítható be.
  • Válassza a [ 3 ] lehetőséget a [ Csatorna ] beállításhoz.
 3. f : Állítsa a távoli vakuegységek csatornáját [ 3 ]-ra.
 4. f : Csoportosítsa a távoli vakukat.
  • Válasszon egy csoportot (A vagy B).
  • A használható távoli vakuegységek száma nincs korlátozva. A gyakorlati maximum azonban csoportonként három, mivel több vaku használata esetén a távoli vakuk által kibocsátott fény zavarja a teljesítményt.
 5. C / f : Komponálja meg a felvételt és rendezze el a vakukat.
  • További információkért tekintse meg a vakukhoz mellékelt dokumentációt.
  • Tesztelje be az egységeket, és ellenőrizze, hogy megfelelően működnek. Az egységek teszteléséhez nyomja meg a fővaku tesztgombját.
 6. C / f : Készítse el a fényképet, miután meggyőződött arról, hogy az összes vakuegység vakukészenléti jelzőfényei világítanak.

Távoli vaku fotózás

 • Helyezze el az érzékelőablakokat a távoli vakuegységeken, hogy felvegye a fővaku fényét. Különös óvatosság szükséges, ha a mestervaku kézi fényképezőgépre van felszerelve.
 • Győződjön meg arról, hogy a távoli vakuegységek közvetlen fénye vagy erős visszaverődése ne kerüljön a fényképezőgép lencséjébe ([ TTL ] módban) vagy a távoli vakuegységek fotocelláiba ([ q A ] mód). Ellenkező esetben a vakuegységek fénye zavarhatja az expozíciót.
 • Még akkor is, ha a [ –– ] van kiválasztva a [ Fővaku ] > [ Üzemmód ] beállításhoz, a fővaku kis intenzitású időzített vakukat bocsáthat ki. Ezek a vakuk megjelenhetnek a rövid hatótávolságú fényképeken. Ez megelőzhető alacsony ISO-érzékenység vagy kis rekeszérték (nagy f-szám) választásával.
 • A távoli vakuegységek elhelyezése után készítsen próbafelvételt, és tekintse meg az eredményeket a fényképezőgép kijelzőjén.