Az ISO érzékenység tárcsa

A fényképezőgép fényérzékenysége (ISO-érzékenység) a rendelkezésre álló fény mennyiségének megfelelően állítható. Általánosságban elmondható, hogy a magasabb értékek kiválasztása nagyobb záridőt tesz lehetővé azonos rekeszérték mellett.

ISO érzékenység beállítása

 • Tartsa lenyomva az ISO érzékenység tárcsa rögzítőjét, és forgassa el az ISO érzékenység tárcsát.
 • Fényképezés közben az aktuálisan kiválasztott opció látható a kijelzőn.

Fotó mód

 • Válasszon az ISO 100 és 51200 közötti értékek közül. Az ISO érzékenység tárcsát állíthatja [ H1 ] (Hi 1) értékre, ha körülbelül egy lépéssel magasabb, vagy [ H2 ] (Hi 2) értékre körülbelül két lépést szeretne az ISO 51200 értéktől.
 • A b módban a beállítás ISO-A (AUTO) értékre van állítva, és a fényképezőgép automatikusan beállítja az ISO-érzékenységet.
 • Ha a fényképezés menüben a [ Csendes fényképezés ] beállítása [ Be ], az ISO érzékenység [ H1 ] (Hi 1) és [ H2 ] (Hi 2) nem használható. Ha az ISO érzékenység tárcsa [ H1 ] vagy [ H2 ] állásban van, az ISO érzékenység ISO 51200 lesz.

Automatikus ISO érzékenység szabályozás fényképezéskor

Ha a fényképezés menüben az [ ISO sensitivity settings ] ( ISO érzékenység beállításai ) > [ Auto ISO sensitivity control ] (Automatikus ISO érzékenység vezérlés) értéket állítja be a fényképezés menüben [ Be ] értékre, a fényképezőgép automatikusan módosítja az ISO érzékenységet, ha a beállított ISO érzékenységgel nem érhető el megfelelő expozíció. mód P , S , A és M .

Videó mód

 • Az ISO érzékenységet csak a következő beállításokkal állíthatja be. Minden más esetben a fényképezőgép automatikusan beállítja az ISO érzékenységet.
  • Mód: M
  • [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO vezérlés (M mód) ] a videórögzítés menüben: [ Ki ]
 • Válasszon az ISO 100 és 25 600 közötti értékek közül. Ha az ISO érzékenység tárcsa bármilyen más értékre van állítva, akkor az ISO 25 600 értékre lesz állítva.

Magas ISO érzékenység

Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami lehetővé teszi a képek készítését gyenge megvilágítás mellett, és segít megelőzni az elmosódást, amikor a téma mozgásban van. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb az érzékenység, annál valószínűbb, hogy a képet „zaj” érinti véletlenszerűen elhelyezkedő fényes pixelek, köd vagy vonalak formájában.

H1 és H2

A [ H1 ] (Hi 1) beállítás az ISO 51200-nál körülbelül 1 Fé-vel nagyobb ISO-érzékenységnek felel meg (ISO 102400-nak felel meg), a [ H2 ] (Hi 2) pedig körülbelül 2 Fé-vel nagyobb ISO-érzékenységnek (ISO 204800-nak felel meg) . Vegye figyelembe, hogy az ezekkel a beállításokkal készített képek különösen hajlamosak a „zajra”, amely véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában jelentkezik.