Az ISO érzékenység tárcsa

A fényképezőgép fényérzékenysége (ISO-érzékenység) a rendelkezésre álló fény mennyiségének megfelelően állítható. Általánosságban elmondható, hogy a magasabb értékek választása gyorsabb záridőt tesz lehetővé azonos rekeszérték mellett.

ISO érzékenység beállítása

 • Tartsa lenyomva az ISO érzékenység tárcsa rögzítőjét, és forgassa el az ISO érzékenység tárcsát.
 • Fényképezés közben az aktuálisan kiválasztott opció látható a kijelzőn.

Fotó mód

 • Válasszon az ISO 100 és 51200 közötti értékek közül. Az ISO érzékenység tárcsáját [ H1 ] (Hi 1) értékre állíthatja körülbelül egy lépéssel, vagy [ H2 ] (Hi 2) értékre körülbelül két lépéssel magasabb ISO 51200 értékhez képest.
 • A b módban a beállítás ISO-A (AUTO) értékre van állítva, és a fényképezőgép automatikusan beállítja az ISO-érzékenységet.
 • Ha a fényképezés menüben a [ Csendes fényképezés ] beállítása [ Be ], az ISO érzékenység [ H1 ] (Hi 1) és [ H2 ] (Hi 2) nem használható. Ha az ISO érzékenység tárcsa [ H1 ] vagy [ H2 ] állásban van, az ISO érzékenység ISO 51200 lesz.

Automatikus ISO érzékenység szabályozás fényképezéskor

Ha az [ ISO érzékenység beállításai ] (ISO érzékenység beállításai ) > [ Auto ISO-érzékenység-szabályozás ] a fényképezés menüben [ Be ] értékre állítja, a fényképezőgép automatikusan módosítja az ISO-érzékenységet, ha nem érhető el megfelelő expozíció a P , S , A és M módokban beállított ISO érzékenységgel.

Videó mód

 • Az ISO érzékenységet csak a következő beállításokkal állíthatja be. Minden más esetben a fényképezőgép automatikusan beállítja az ISO érzékenységet.
  • Mód: M
  • [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Auto ISO vezérlés (M mód) ] a videórögzítés menüjében: [ Ki ]
 • Válasszon az ISO 100 és 25 600 közötti értékek közül. Ha az ISO érzékenység tárcsa bármilyen más értékre van állítva, akkor az ISO 25 600 lesz.

Magas ISO érzékenység

Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami lehetővé teszi a képek készítését gyenge megvilágítás mellett, és segít megelőzni az elmosódást, amikor a téma mozgásban van. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb az érzékenység, annál valószínűbb, hogy a képet „zaj” érinti véletlenszerűen elhelyezkedő fényes pixelek, köd vagy vonalak formájában.

H1 és H2

A [ H1 ] (Hi 1) beállítás az ISO 51200-nál körülbelül 1 Fé-vel magasabb ISO-érzékenységnek felel meg (ISO 102400-nak felel meg), a [ H2 ] (Hi 2) pedig körülbelül 2 Fé-vel nagyobb ISO-érzékenységnek felel meg (ISO 204800-nak felel meg). . Vegye figyelembe, hogy az ezekkel a beállításokkal készített képek különösen hajlamosak a „zajra”, amely véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában jelentkezik.