Fényképezőgép vaku használata

 1. Szereljen fel egy vakut a fényképezőgép tartozékpapucsára.

  A részleteket lásd az egységhez mellékelt dokumentációban.
 2. Kapcsolja be a fényképezőgépet és a vakut.
  A vaku elkezd tölteni; a vaku készenléti jelzője ( c ) megjelenik a fényképezési képernyőn, amikor a töltés befejeződött.
 3. Válassza ki a vakuvezérlési módot (Vakuvezérlési mód ) és vaku mód (Vaku módok ).
 4. Állítsa be a zársebességet és a rekeszt.
 5. Képet készít.

Zár sebesség

A zársebesség az alábbiak szerint állítható be, ha opcionális vakut használ:

MódZár sebesség
bAutomatikusan beállítja a fényképezőgép (1/200 s–1/60 s)
P , AAutomatikusan beállítja a fényképezőgép (1/200 s–1/60 s)*
S1/200 s–30 s
M1/200 s–30 s, Izzó , Idő
 1. A zársebesség akár 30 mp-re is beállítható, ha a vaku módhoz lassú szinkron, hátsó függöny szinkron vagy lassú szinkron vörösszemhatás-csökkentéssel van kiválasztva.

Harmadik féltől származó vakuk

A fényképezőgép nem használható olyan vakukkal, amelyek 250 V feletti feszültséget kapcsolnak a fényképezőgép X érintkezőire, vagy rövidre zárják a tartozékpapucs érintkezőit. Az ilyen vakuk használata nemcsak a fényképezőgép normál működését zavarhatja, hanem károsíthatja a fényképezőgép és/vagy a vaku vakusinkron áramköreit is.

i-TTL vakuvezérlés

Ha a Nikon kreatív megvilágítási rendszert támogató opcionális vakuegységet csatlakoztat, és TTL-re állítja, a fényképezőgép a monitor elővillantását használja a kiegyensúlyozott vagy szabványos „i-TTL feltöltővaku” vakuvezérléshez. Az i-TTL vakuvezérlés nem érhető el olyan vakukkal, amelyek nem támogatják a Nikon kreatív világítási rendszerét. A fényképezőgép a következő típusú i-TTL vakuvezérlést támogatja:

VakuvezérlésLeírás
i-TTL kiegyensúlyozott kitöltő vakuA fényképezőgép „i-TTL kiegyensúlyozott töltetvaku” vakuvezérlést használ a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti természetes egyensúly érdekében. Az exponáló gomb lenyomása után és közvetlenül a fővaku előtt a vakuegység egy sor elővillantást bocsát ki, amelyeket a fényképezőgép a vakuteljesítmény optimalizálására használ, hogy egyensúlyt teremtsen a fő téma és a környezeti háttérvilágítás között.
Szabványos i-TTL kitöltő vakuA vaku teljesítménye úgy van beállítva, hogy a keret megvilágítását szabványos szintre hozza; a háttér fényerejét nem veszik figyelembe. Olyan felvételekhez ajánlott, amelyeken a fő téma a háttér részleteinek rovására kerül kiemelésre, vagy ha expozíciókompenzációt használnak.
 • A szabványos i-TTL vaku automatikusan aktiválódik, ha a [ Spot metering ] van kiválasztva.