ISO érzékenység beállításai

  1. G gomb
  2. C fényképezés menü

Állítsa be az automatikus ISO-érzékenység-beállításokat a fényképekhez. Az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás automatikusan beállítja az ISO-érzékenységet, ha az optimális expozíció nem érhető el a felhasználó által kiválasztott értékkel a P , S , A és M módokban.

választási lehetőségLeírás
[ ISO érzékenység ]Megjelenik az ISO érzékenység tárcsával kiválasztott ISO érzékenység.
[ Automatikus ISO érzékenység szabályozás ]

Jelölje ki a [ Be ] elemet, és nyomja meg az J gombot az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezéséhez. Ha a [ Ki ] van kiválasztva, az ISO érzékenység az ISO érzékenység tárcsával kiválasztott értéken marad.

[ Maximális érzékenység ]

Válassza ki az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás felső határát, nehogy túl magasra emelkedjen.

[ Maximális érzékenység c -vel ]

Válassza ki az ISO érzékenység felső határát az opcionális vakuval készített fényképekhez.

[ Minimális záridő ]

Válassza ki azt a záridőt (1/4000-30 s), amely alatt az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás bekapcsol, hogy elkerülje az alulexponálást a P és A módokban. Ha az [ Auto ] van kiválasztva, a fényképezőgép az objektív gyújtótávolsága alapján választja ki a minimális záridőt. Például a fényképezőgép automatikusan gyorsabb minimális záridőt választ, hogy elkerülje a fényképezőgép rázkódása által okozott elmosódást, ha hosszú objektív van csatlakoztatva.

  • Az automatikus zársebesség-választási opciók megtekintéséhez jelölje ki az [ Auto ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot. Az automatikus zársebesség-választás gyorsabb vagy lassabb minimumok kiválasztásával finomhangolható. Gyorsabb beállításokkal csökkenthető az elmosódás gyorsan mozgó témák fényképezésekor.
  • A zársebesség a kiválasztott minimum alá csökkenhet, ha az optimális expozíció nem érhető el a [ Maximális érzékenység ] beállításnál kiválasztott ISO-érzékenységgel.
  • Ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve van, a fényképezési kijelzőn az ISO AUTO felirat látható. Ha az érzékenység megváltozik a felhasználó által kiválasztott értékhez képest, az ISO érzékenység megjelenik a kijelzőkön.

Automatikus ISO érzékenység szabályozás

  • Ha az ISO érzékenység tárcsával kiválasztott ISO érzékenység nagyobb, mint a [ Maximális érzékenység ] menüpontban beállított érték, akkor az ISO érzékenység tárcsával kiválasztott érték lesz a maximális érzékenység.
  • Vakus fényképezés során a zársebesség az e1 [ Vaku szinkronizálási sebesség ] és e2 [ Vaku zársebesség ] egyéni beállítások által meghatározott tartományra korlátozódik.