e1: Vaku szinkron sebessége

  1. G gomb
  2. A beállítások menü

Válassza ki a vaku szinkronizálási sebességét.

választási lehetőségLeírás
[ 1/200 s (automatikus FP) ]Az automatikus FP nagysebességű szinkron engedélyezve van a kompatibilis vakukkal, a többi vaku maximális szinkronizálási sebessége pedig 1/200 mp.
  • Ha a fényképezőgép P vagy A módban 1/200 s záridőt mutat, az automatikus FP nagysebességű szinkron aktiválódik, ha a tényleges zársebesség 1/200 s-nál gyorsabb. Ha a vaku támogatja az automatikus FP nagysebességű szinkronizálást, a fényképezőgép akár 1/4000 mp-es záridőt is kiválaszthat.
  • S vagy M módban a felhasználó akár 1/4000 mp-es záridőt is kiválaszthat, ha olyan vakut használ, amely támogatja az automatikus FP nagysebességű szinkronizálást.
  • S vagy M módban, ha a zársebesség tárcsa X állásban van, a zársebesség 1/200 mp lesz.
[ 1/200 mp ]A vaku szinkron sebessége a kiválasztott értékre van állítva, amely 1/200 és 1/60 s között lehet.
  • S vagy M módban, ha a zársebesség tárcsa X állásban van, a zársebesség megegyezik a szinkron sebességével.
  • S vagy M módban, ha a zársebesség-tárcsa a szinkronsebességnél nagyobb sebességre van állítva, a zársebesség megegyezik a szinkron sebességével.
[ 1/160 mp ]
[ 1/125 mp ]
[ 1/100 mp ]
[ 1/80 mp ]
[ 1/60 mp ]

A zársebesség rögzítése a vakusinkron sebességhatárnál

S és M módban a zársebesség az e1 egyéni beállításnál kiválasztott értékre állítható [ Vakusinkron sebesség ], ha a zársebesség-tárcsát X állásba állítja. Egy X (vakusinkron jelző) jelenik meg a fényképezési képernyőn a vakusinkron sebességgel együtt.

Automatikus FP nagy sebességű szinkron

  • Az automatikus FP nagysebességű szinkron funkció lehetővé teszi a vaku használatát a fényképezőgép által támogatott legnagyobb zársebességgel. Ha az [ 1/200 s (Auto FP) ] van kiválasztva, a fényképezőgép automatikusan engedélyezi az automatikus FP nagysebességű szinkront a vakusinkron sebességénél gyorsabb záridőnél. Ez lehetővé teszi a maximális rekeszérték kiválasztását a csökkentett mélységélesség érdekében, még akkor is, ha a téma erős napfényben ellenfényben van.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása