f2: Egyéni vezérlők (lövés)

 1. G gomb
 2. A beállítások menü

Válassza ki a fénykép üzemmódban végrehajtandó műveleteket a fényképezőgép vezérlőivel vagy az objektív vezérlőgyűrűjével.

 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg a J gombot.

  választási lehetőség
  2 [ Fn gomb ]
  j [ AE-L/AF-L gomb ]
  k [ OK gomb ]
  z [ Videofelvétel gomb ]
  S [ Objektív Fn gomb ]
  3 [ Objektív Fn2 gomb ]
  l [ Objektívvezérlő gyűrű ]
 • Az ezekhez a vezérlőelemekhez hozzárendelhető szerepek a következők:
  választási lehetőség 2 j k 1 z S 3 l
  K [ Középső fókuszpont kiválasztása ] 4 4
  A [ AF-ON ] 4 4 4 4
  F [ Csak AF rögzítés ] 4 4 4 4
  E [ AE rögzítés (tartás) ] 4 4 4 4 4
  D [ AE rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ] 4 4 4 4 4
  C [ Csak AE zár ] 4 4 4 4
  B [ AE/AF rögzítés ] 4 4 4 4
  r [ FV zár ] 4 4 4
  h [ c Letiltás/engedélyezés ] 4 4 4
  q [ Előnézet ] 4 4 4 4
  L [ Mátrix mérés ] 4 4 4
  M [ Középre súlyozott mérés ] 4 4 4
  N [ Szpot mérés ] 4 4 4
  t [ Kiemelt súlyozott mérés ] 4 4 4
  1 [ Sorozatsorozat ] 4 4 4
  4 [ + RAW ] 4 4 4 4
  n [ Tárgykövetés ] 4 4 4
  L [ Csendes fotózás ] 4 4 4
  b [ Élő kép információs megjelenítése kikapcsolva ] 4 4 4 4 4
  b [ Keretrács megjelenítése ] 4 4 4 4
  p [ Nagyítás be/ki ] 4 4 4 4 4 4
  O [ SAJÁT MENÜM ] 4 4 4 4
  3 [ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ] 4 4 4 4
  K [ Lejátszás ] 4 4 4
  J [ Képterület kiválasztása ] 4 4
  8 [ Képminőség/méret ] 4 4
  m [ Fehéregyensúly ] 4 4
  h [ Képszabályozás beállítása ] 4 4
  y [ Aktív D-Lighting ] 4 4
  w [ Mérés ] 4 4
  I / Y [ Vaku mód/kompenzáció ] 4 4
  v [ Kiadási mód ] 4
  z [ Fókusz mód/AF-mező mód ] 4 4
  t [ Automatikus sorozat ] 4 4
  $ [ Többszörös expozíció ] 4 4
  2 [ HDR (nagy dinamika tartomány) ] 4 4
  z [ Expozíció késleltetési mód ] 4 4
  W [ Fókusz csúcspont ] 4
  w [ Válasszon nem CPU objektívszámot ] 4 4
  X [ Fókusz (M/A) ] 4 2, 3
  q [ Rekesz ] 4 3
  E [ Expozíció kompenzáció ] 4 3
  [ Nincs ] 4 4 4 4 4 4 4 3
  1. A kiválasztott opciótól függetlenül, ha az [ Auto-area AF ], [ Auto-area AF (people) ] vagy az [ Auto-area AF (animals) ] van kiválasztva AF-terület módhoz, a gomb csak a téma elindítására szolgál. követő AF ( Témakövető AF ).
  2. Csak kompatibilis objektívekkel kapható.
  3. A kiválasztott opciótól függetlenül kézi élességállítás módban a vezérlőgyűrű csak a fókusz beállítására használható.
 • A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
  Szerep Leírás
  K [ Középső fókuszpont kiválasztása ] A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.
  A [ AF-ON ] A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást.
  F [ Csak AF rögzítés ] Az élesség rögzül, miközben lenyomja a vezérlőt.
  E [ AE rögzítés (tartás) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíciórögzítés nem ér véget a zár elengedésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  D [ AE rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ] A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítve marad mindaddig, amíg a vezérlőgombot másodszor meg nem nyomja, a zárat ki nem engedi, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  C [ Csak AE zár ] Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.
  B [ AE/AF rögzítés ] A fókusz és az expozíció rögzül, miközben lenyomja a vezérlőt.
  r [ FV zár ] Nyomja meg a vezérlőt az opcionális vakuegységek vakuértékének rögzítéséhez; nyomja meg újra az FV-zár törléséhez.
  h [ c Letiltás/engedélyezés ] Ha a vaku jelenleg be van kapcsolva, a vezérlő lenyomásakor letiltásra kerül. Ha a vaku jelenleg ki van kapcsolva, az elülső függöny szinkronizálása a vezérlőgomb lenyomva tartása mellett lesz kiválasztva.
  q [ Előnézet ] Tartsa lenyomva a vezérlőt a fénykép színének, expozíciójának és mélységélességének előnézetéhez.
  L [ Mátrix mérés ] A [ Matrix metering ] funkció aktiválva van, miközben lenyomja a vezérlőt.
  M [ Középre súlyozott mérés ] A [ Center-weighted metering ] (Középre súlyozott fénymérés) aktiválódik, miközben lenyomja a vezérlőt.
  N [ Szpot mérés ] A [ Spot metering ] funkció aktiválódik, miközben lenyomja a vezérlőt.
  t [ Kiemelt súlyozott mérés ] A [ Highlight-weighted metering ] aktiválódik, miközben lenyomja a vezérlőt.
  1 [ Sorozatsorozat ]
  • Ha megnyomja a vezérlőgombot, amikor a [ WB bracketing ]-től eltérő opció van kiválasztva a fényképezés menü [ Automatikus sorozatfelvétel ] > [ Automatikus sorozatfelvétel beállítása ] menüpontjában folyamatos feloldás módban, a fényképezőgép az összes felvételt elkészíti az aktuális sorozatfelvételi programban, és ismételje meg a sorozatfelvételt, miközben lenyomja a kioldógombot. Egyképes feloldási módban a fényképezés az első sorozatfelvétel után véget ér.
  • Ha a [ WB bracketing ] van kiválasztva az [ Auto bracketing set ] beállításnál, a fényképezőgép az exponáló gomb lenyomása közben készít képeket, és minden felvételnél alkalmazza a fehéregyensúly-sorozatot.
  4 [ + RAW ]
  • Ha a képminőséghez jelenleg egy JPEG beállítás van kiválasztva, a „RAW” felirat jelenik meg, és a vezérlőgomb megnyomása után a következő képpel egy RAW másolat készül. Az eredeti képminőség-beállítás visszaáll, ha eltávolítja az ujját a kioldógombról, vagy újra megnyomja a vezérlőt, ezzel kikapcsolja a [ + RAW ] funkciót.
  • A RAW másolatok rögzítése a fényképezés menü [ RAW felvétel ] pontjában jelenleg kiválasztott beállításokkal történik.
  n [ Tárgykövetés ] Ha megnyomja a vezérlőt, amikor az [ Auto-area AF ], [ Auto-area AF (people) ] vagy [ Auto-area AF (animals) ] van kiválasztva az AF-terület módhoz, lehetővé teszi a téma követését; a fókuszpont célirányzóvá változik, a monitor és a kereső pedig tárgykövető kijelzőkké változik.
  • A témakövető AF leállításához nyomja meg ismét a vezérlőt, vagy nyomja meg a W ( Q ) gombot.
  L [ Csendes fotózás ] Nyomja meg a vezérlőt a néma fényképezéshez. Nyomja meg újra a néma fényképezés törléséhez.
  b [ Élő kép információs megjelenítése kikapcsolva ] Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és a felvételi információk elrejtéséhez a kijelzőn. Az ikonok és a fényképezési információk a gomb újbóli megnyomásával jeleníthetők meg.
  b [ Keretrács megjelenítése ] A gomb minden egyes megnyomásakor a kompozíciós keretrács a kijelzőn [ Ki ], [ Be (3×3) ] és [ Be (4×4) ] között vált.
  p [ Nagyítás be/ki ] Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre (a nagyítási tényező előre ki van választva). Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.
  O [ SAJÁT MENÜM ] Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.
  3 [ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ] Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.
  K [ Lejátszás ] Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.
  J [ Képterület kiválasztása ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képterület kiválasztásához.
  8 [ Képminőség/méret ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a képminőség beállításához, a segédtárcsát pedig a képméret kiválasztásához.
  m [ Fehéregyensúly ] A fehéregyensúly beállítás kiválasztásához tartsa lenyomva a gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát. Egyes opciók albeállításokat kínálnak, amelyeket a segédtárcsa elforgatásával lehet kiválasztani.
  h [ Képszabályozás beállítása ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képszabályozás kiválasztásához.
  y [ Aktív D-Lighting ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához.
  w [ Mérés ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mérési opció kiválasztásához.
  I / Y [ Vaku mód/kompenzáció ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a vakumód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a vakuteljesítmény beállításához.
  v [ Kiadási mód ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a kioldási mód kiválasztásához. Ha a kioldási mód [ Folyamatos L ], a segédtárcsa elforgatásával módosíthatja a képsebességet, ha pedig [ Self-timer ], akkor módosíthatja az exponálásig eltelt időt. a segédtárcsa elforgatásával szabadul fel.
  z [ Fókusz mód/AF-mező mód ] Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.
  t [ Automatikus sorozat ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a felvételek számának kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a sorozatkészítési lépésköz vagy az Aktív D-Lighting mennyiségének kiválasztásához.
  $ [ Többszörös expozíció ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a felvételek számának kiválasztásához.
  2 [ HDR (nagy dinamika tartomány) ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az expozíciós különbség kiválasztásához.
  z [ Expozíció késleltetési mód ] Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a zárkioldási késleltetés kiválasztásához.
  W [ Fókusz csúcspont ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a csúcsérték kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a csúcsszín kiválasztásához.
  w [ Válasszon nem CPU objektívszámot ] Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a beállítás menü [ Non-CPU lens data ] elemével mentett objektívszám kiválasztásához.
  X [ Fókusz (M/A) ] Az autofókusz felülírható az objektívvezérlő gyűrű elforgatásával (autofókusz kézi felülbírálással). A vezérlőgyűrűvel kézi élességállítást végezhet, miközben a kioldógombot félig lenyomja. Az autofókusz használatával történő újrafókuszáláshoz emelje fel az ujját a kioldógombról, majd nyomja le újra félig.
  q [ Rekesz ] Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.
  E [ Expozíció kompenzáció ] Az expozíciókompenzáció beállításához forgassa el az objektívvezérlő gyűrűt, amikor az expozíciókompenzációs tárcsa [ C ] állásban van.
  [ Nincs ] A szabályozásnak nincs hatása.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása