f2: Egyéni vezérlők (lövés)

 1. G gomb
 2. A beállítások menü

Válassza ki a fénykép üzemmódban végrehajtandó műveleteket a fényképezőgép vezérlőivel vagy az objektív vezérlőgyűrűjével.

 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg a J gombot.

  választási lehetőség
  2[ Fn gomb ]
  j[ AE-L/AF-L gomb ]
  k[ OK gomb ]
  z[ Videofelvétel gomb ]
  S[ Objektív Fn gomb ]
  3[ Objektív Fn2 gomb ]
  l[ Objektívvezérlő gyűrű ]
 • Az ezekhez a vezérlőelemekhez hozzárendelhető szerepek a következők:
  választási lehetőség2jk 1zS3l
  K[ Középső fókuszpont kiválasztása ]44
  A[ AF-ON ]4444
  F[ Csak AF rögzítés ]4444
  E[ AE rögzítés (tartás) ]44444
  D[ AE-rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ]44444
  C[ Csak AE zár ]4444
  B[ AE/AF rögzítés ]4444
  r[ FV zár ]444
  h[ c Letiltás/engedélyezés ]444
  q[ Előnézet ]4444
  L[ Mátrix mérés ]444
  M[ Középre súlyozott mérés ]444
  N[ Szpot mérés ]444
  t[ Kiemelt súlyozott mérés ]444
  1[ Sorozatsorozat ]444
  4[ + RAW ]4444
  n[ Tárgykövetés ]444
  L[ Csendes fotózás ]444
  b[ Élő kép információs megjelenítése kikapcsolva ]44444
  b[ Keretrács megjelenítése ]4444
  p[ Nagyítás be/ki ]444444
  O[ SAJÁT MENÜM ]4444
  3[ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ]4444
  K[ Lejátszás ]444
  J[ Képterület kiválasztása ]44
  8[ Képminőség/méret ]44
  m[ Fehéregyensúly ]44
  h[ Képszabályozás beállítása ]44
  y[ Aktív D-Lighting ]44
  w[ Mérés ]44
  I / Y[ Vaku mód/kompenzáció ]44
  v[ Kiadási mód ]4
  z[ Fókusz mód/AF-mező mód ]44
  t[ Automatikus sorozatkészítés ]44
  $[ Többszörös expozíció ]44
  2[ HDR (nagy dinamika tartomány) ]44
  z[ Expozíció késleltetési mód ]44
  W[ Fókusz csúcspont ]4
  w[ Válasszon nem CPU objektívszámot ]44
  X[ Fókusz (M/A) ]4 2, 3
  q[ Rekesz ]4 3
  E[ Expozíció kompenzáció ]4 3
  [ Nincs ]4444444 3
  1. A kiválasztott beállítástól függetlenül, ha az [ Auto-area AF ], [ Auto-area AF (people) ] vagy az [ Auto-area AF (animals) ] van kiválasztva AF-mező módhoz, a gomb csak a téma elindítására szolgál. nyomkövető AF (Tárgykövető AF ).
  2. Csak kompatibilis objektívekkel kapható.
  3. A kiválasztott opciótól függetlenül kézi élességállítás módban a vezérlőgyűrű csak a fókusz beállítására használható.
 • A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:
  SzerepLeírás
  K[ Középső fókuszpont kiválasztása ]A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.
  A[ AF-ON ]A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást.
  F[ Csak AF rögzítés ]Az élesség rögzül, miközben lenyomja a vezérlőt.
  E[ AE rögzítés (tartás) ]A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítése nem ér véget a zár elengedésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  D[ AE-rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ]A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítve marad mindaddig, amíg a vezérlőgombot másodszor meg nem nyomja, a zárat el nem engedi, vagy a készenléti időzítő le nem jár.
  C[ Csak AE zár ]Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.
  B[ AE/AF rögzítés ]Az élesség és az expozíció rögzítése a vezérlő lenyomásakor.
  r[ FV zár ]Nyomja meg a vezérlőt az opcionális vakuegységek vakuértékének rögzítéséhez; nyomja meg újra az FV-zár törléséhez.
  h[ c Letiltás/engedélyezés ]Ha a vaku jelenleg be van kapcsolva, a vezérlő lenyomásakor letiltásra kerül. Ha a vaku jelenleg ki van kapcsolva, az elülső függöny szinkronizálása a vezérlőgomb lenyomva tartása mellett lesz kiválasztva.
  q[ Előnézet ]Tartsa lenyomva a vezérlőt a fénykép színének, expozíciójának és mélységélességének előnézetéhez.
  L[ Mátrix mérés ]A [ Matrix metering ] funkció aktiválva van, miközben lenyomja a vezérlőt.
  M[ Középre súlyozott mérés ]A [ Center-weighted metering ] (Középre súlyozott fénymérés) aktiválódik, miközben a vezérlőt lenyomva tartja.
  N[ Szpot mérés ]A [ Pontos fénymérés ] a vezérlő lenyomásakor aktiválódik.
  t[ Kiemelt súlyozott mérés ]A [ Highlight-weighted metering ] aktiválódik, miközben lenyomja a vezérlőt.
  1[ Sorozatsorozat ]
  • Ha a vezérlőgombot megnyomja, amikor a [ WB bracketing ]-től eltérő opció van kiválasztva az [ Auto bracketing ] > [ Auto bracketing set ] menüpontban a fényképezés menüben sorozatfelvétel módban, a fényképezőgép az aktuális sorozatfelvételi programban szereplő összes felvételt elkészíti, és ismételje meg a sorozatfelvételt, miközben lenyomja a kioldógombot. Egykockás feloldási módban a fényképezés az első sorozatfelvétel után véget ér.
  • Ha a [ WB bracketing ] van kiválasztva az [ Auto bracketing set ] beállításnál, a fényképezőgép az exponáló gomb lenyomása közben készít képeket, és minden felvételnél alkalmazza a fehéregyensúly-sorozatot.
  4[ + RAW ]
  • Ha a képminőséghez jelenleg egy JPEG beállítás van kiválasztva, a „RAW” felirat jelenik meg, és a vezérlőgomb megnyomása után a következő képpel egy RAW másolat készül. Az eredeti képminőség-beállítás visszaáll, ha eltávolítja az ujját a kioldógombról, vagy újra megnyomja a vezérlőt, ezzel kikapcsolja a [ + RAW ] funkciót.
  • A RAW másolatok rögzítése a fényképezés menü [ RAW felvétel ] pontjában jelenleg kiválasztott beállításokkal történik.
  n[ Tárgykövetés ]Ha megnyomja a vezérlőt, amikor az [ Auto-area AF ], [ Auto-area AF (people) ] vagy [ Auto-area AF (állatok) ] van kiválasztva az AF-terület módhoz, lehetővé teszi a téma követését; a fókuszpont célirányzóvá változik, a monitor és a kereső pedig tárgykövető kijelzőkké változik.
  • A témakövető AF leállításához nyomja meg ismét a vezérlőt, vagy nyomja meg a W ( Q ) gombot.
  L[ Csendes fotózás ]Nyomja meg a vezérlőt a néma fényképezéshez. Nyomja meg újra a néma fényképezés kikapcsolásához.
  b[ Élő kép információs megjelenítése kikapcsolva ]Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és a felvételi információk elrejtéséhez a kijelzőn. Az ikonok és a fényképezési információk a gomb újbóli megnyomásával jeleníthetők meg.
  b[ Keretrács megjelenítése ]A gomb minden egyes megnyomásakor a kompozíciós keretrács a kijelzőn [ Ki ], [ Be (3×3) ] és [ Be (4×4) ] között vált.
  p[ Nagyítás be/ki ]Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre (a nagyítási tényező előre ki van választva). Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.
  O[ SAJÁT MENÜM ]Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.
  3[ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ]Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.
  K[ Lejátszás ]Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.
  J[ Képterület kiválasztása ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képterület kiválasztásához.
  8[ Képminőség/méret ]Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a képminőség beállításához, a segédtárcsát pedig a képméret kiválasztásához.
  m[ Fehéregyensúly ]A fehéregyensúly beállítás kiválasztásához tartsa lenyomva a gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát. Egyes opciók albeállításokat kínálnak, amelyeket a segédtárcsa elforgatásával lehet kiválasztani.
  h[ Képszabályozás beállítása ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képszabályozás kiválasztásához.
  y[ Aktív D-Lighting ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához.
  w[ Mérés ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mérési opció kiválasztásához.
  I / Y[ Vaku mód/kompenzáció ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a vakumód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a vakuteljesítmény beállításához.
  v[ Kiadási mód ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a kioldási mód kiválasztásához. Ha a kioldási mód [ Folyamatos L ], a segédtárcsa elforgatásával módosíthatja a képsebesség beállítását, ha pedig [ Self-timer ], akkor módosíthatja az exponálásig eltelt időt. a segédtárcsa elforgatásával feloldható.
  z[ Fókusz mód/AF-mező mód ]Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.
  t[ Automatikus sorozatkészítés ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a felvételek számának kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a sorozatkészítési lépésköz vagy az Aktív D-Lighting mennyiségének kiválasztásához.
  $[ Többszörös expozíció ]Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a felvételek számának kiválasztásához.
  2[ HDR (nagy dinamika tartomány) ]Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az expozíciós különbség kiválasztásához.
  z[ Expozíció késleltetési mód ]Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a zárkioldási késleltetés kiválasztásához.
  W[ Fókusz csúcspont ]Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a csúcsérték kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a csúcsszín kiválasztásához.
  w[ Válasszon nem CPU objektívszámot ]Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a beállítás menü [ Non-CPU lens data ] (Nem CPU objektív adatok) elemével mentett objektívszám kiválasztásához.
  X[ Fókusz (M/A) ]Az autofókusz felülírható az objektívvezérlő gyűrű elforgatásával (autofókusz kézi felülbírálással). A vezérlőgyűrűvel kézi élességállítást végezhet, miközben a kioldógombot félig lenyomja. Az automatikus élességállítással történő újrafókuszáláshoz emelje fel az ujját a kioldógombról, majd nyomja le újra félig.
  q[ Rekesz ]Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.
  E[ Expozíció kompenzáció ]Az expozíciókompenzáció beállításához forgassa el az objektívvezérlő gyűrűt, amikor az expozíciókompenzációs tárcsa [ C ] állásban van.
  [ Nincs ]A vezérlésnek nincs hatása.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása