Csatlakozás számítógépekhez USB-n keresztül

A kamera USB csatlakozóval rendelkező számítógépekhez csatlakoztatható. A csatlakoztatáshoz az opcionális USB-kábel ( USB-kábelek ) szükséges. Ezt a tételt külön kell megvásárolni. Ezután a Nikon NX Studio szoftverrel képeket másolhat a számítógépre megtekintés és szerkesztés céljából. A számítógépekhez való vezeték nélküli kapcsolatok létesítésével kapcsolatos információkért lásd a „ Számítógépekhez való csatlakozás Wi-Fi-n keresztül ” című részt a „ Vezeték nélküli kapcsolatok létesítése számítógépekkel vagy okoseszközökkel ” részben ( Számítógépekhez való csatlakozás Wi-Fi-n keresztül ).

1USB Type-C csatlakozó a fényképezőgéphez való csatlakoztatáshoz
2USB csatlakozó* a számítógéphez való csatlakozáshoz
 1. Válasszon egy olyan kábelt, amelynek csatlakozója megegyezik a számítógép csatlakozójával.

Az NX Studio telepítése

Az NX Studio telepítésekor internetkapcsolatra lesz szüksége. A rendszerkövetelményekért és egyéb információkért látogasson el a Nikon webhelyére.

 • Töltse le az NX Studio legújabb telepítőjét az alábbi webhelyről, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez.
  https://downloadcenter.nikonimglib.com/
 • Vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy az NX Studio korábbi verzióival nem tud képeket letölteni a fényképezőgépről.

Képek másolása számítógépre az NX Studio segítségével

A részletes útmutatásért tekintse meg az online súgót.

 1. Csatlakoztassa a kamerát a számítógéphez.
  A fényképezőgép kikapcsolása és a memóriakártya behelyezése után csatlakoztassa az USB-kábelt az ábra szerint. Lehetősége van arra is, hogy a fényképezőgép memóriakártyáját a számítógép kártyanyílásába (ha van) vagy egy harmadik féltől származó kártyaolvasóba helyezze. Mielőtt ezt megtenné, ellenőrizze, hogy a kártya kompatibilis-e az olvasóval vagy a kártyanyílással.
 2. Kapcsolja be a kamerát.
  • Elindul az NX Studio Nikon Transfer 2 összetevője. A Nikon Transfer 2 egy képátviteli szoftver, amely az NX Studio telepítésekor kerül telepítésre.
  • Ha megjelenik egy üzenet, amely arra kéri, hogy válasszon programot, válassza a Nikon Transfer 2 lehetőséget.
  • Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, indítsa el az NX Studio -t, és kattintson az „Importálás” ikonra.
 3. Kattintson az [ Átvitel indítása ] gombra.

  A memóriakártyán lévő képeket a rendszer a számítógépre másolja.
 4. Kapcsolja ki a kamerát.
  Az átvitel befejeztével húzza ki az USB-kábelt.

Windows 10 és Windows 8.1

A Windows 10 és a Windows 8.1 megjeleníthet egy automatikus lejátszási üzenetet, amikor a fényképezőgépet csatlakoztatja.

Kattintson a párbeszédpanelre, majd a [ Nikon Transfer 2 ] lehetőségre a Nikon Transfer 2 kiválasztásához.

Mac operációs rendszer

Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép csatlakoztatva van-e, majd indítsa el az Image Capture alkalmazást (a macOS-hez mellékelt alkalmazás), és válassza ki a Nikon Transfer 2 alkalmazást a fényképezőgép észlelésekor megnyíló alkalmazásként.

Videók átvitele

Ne kíséreljen meg videókat másolni a memóriakártyáról, ha az egy másik gyártmányú vagy típusú fényképezőgépbe van behelyezve. Ha így tesz, előfordulhat, hogy a videók átvitel nélkül törlődnek.

Csatlakozás számítógépekhez

 • Az átvitel közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 • Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat. Ügyeljen arra is, hogy a csatlakozók egyenesek legyenek, amikor kihúzza a kábelt.
 • A kábel csatlakoztatása vagy leválasztása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.
 • Annak érdekében, hogy az adatátvitel ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve.

USB-elosztók

Csatlakoztassa a kamerát közvetlenül a számítógéphez; ne csatlakoztassa a kábelt USB-elosztón vagy billentyűzeten keresztül.