Villogás csökkentése

  1. G gomb
  2. 1 videofelvétel menü

Csökkentse a vibrálást és a sávosodást, ha fluoreszkáló vagy higanygőz megvilágítás mellett fényképez videófelvétel közben. Válassza az [ Auto ] lehetőséget, hogy a fényképezőgép automatikusan kiválaszthassa a megfelelő frekvenciát. Ha az [ Auto ] nem hozza meg a kívánt eredményt, válassza az [ 50 Hz ] vagy a [ 60 Hz ] lehetőséget a helyi tápegység frekvenciájának megfelelően. Válassza az [ 50 Hz ] értéket az 50 Hz-es tápegységgel rendelkező területeken, a [ 60 Hz ] értéket a 60 Hz-es tápegységgel rendelkező területeken.

Villódzás csökkentése a videofelvétel menüben

  • Ha az [ Auto ] nem hozza meg a kívánt eredményt, és nem biztos a helyi tápegység frekvenciáját illetően, tesztelje az 50 és 60 Hz-es opciókat is, és válassza ki azt, amelyik a legjobb eredményt adja.
  • Előfordulhat, hogy a villogáscsökkentés nem hozza meg a kívánt eredményt, ha a téma nagyon világos. Ha ez a helyzet, próbáljon meg kisebb rekeszt választani (nagyobb f-szám).
  • Előfordulhat, hogy a villogáscsökkentés nem hozza meg a kívánt eredményt az M módtól eltérő módokban. Ha ez a helyzet, válassza az M módot, és válasszon a helyi tápegység frekvenciájához igazodó záridőt:
    • 50 Hz: 1/100 s, 1/50 s, 1/25 s
    • 60 Hz: 1/125 s, 1/60 s, 1/30 s