d6: Fájlszám-sorozat

 1. G gomb
 2. A beállítások menü

Válasszon egy fájlszámozási lehetőséget.

választási lehetőségLeírás
[ Be ]Ha új mappa jön létre, vagy új memóriakártyát helyez be a fényképezőgépbe, a fájlszámozás az utoljára használt számtól folytatódik. Ez leegyszerűsíti a fájlkezelést azáltal, hogy minimalizálja a többszörös fájlnevek előfordulását több kártya használata esetén.
[ Ki ]Új mappa létrehozásakor vagy új memóriakártya behelyezésekor a fájlszámozás újraindul 0001-től. Ha az aktuális mappa már tartalmaz képeket, a fájlszámozás az aktuális mappában lévő legmagasabb fájlszámtól folytatódik.
Ha a [ Be ] kiválasztása után a [ Ki ] lehetőséget választja, a fényképezőgép eltárolja az aktuális fájlszámot. A fájl számozása az előzőleg tárolt értéktől folytatódik a következő alkalommal, amikor a [ Be ] lehetőséget választja.
[ Reset ]Állítsa vissza a fájlszámozást a [ Be ] beállításhoz. Ha az aktuális mappa üres, a fájl számozása 0001-től újraindul a következő kép elkészítésével. Ha az aktuális mappa képeket tartalmaz, akkor a következő képhez fájlszámot rendel a rendszer úgy, hogy hozzáad egyet az aktuális mappa legmagasabb fájlszámához.

Fájlszám-sorozat

 • Ha olyan kép készül, amelynél az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz, egy új mappa jön létre, és a fájlszámozás 0001-től indul újra.
 • Amikor az aktuális mappa száma eléri a 999-et, a fényképezőgép többé nem tud új mappákat létrehozni, és az exponálás le lesz tiltva, ha:
  • az aktuális mappa 5000 képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera számításai szerint a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 5000 feletti fájlt tartalmazna a mappában), vagy
  • az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera kiszámítja, hogy a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 9999 feletti számot eredményezne).
  A fényképezés folytatásához válassza a [ Reset ] lehetőséget a d6 egyéni beállításnál [ Fájlszám sorozat ], majd formázza meg a memóriakártyát, vagy helyezzen be egy új memóriakártyát.

Mappaszámozás

 • Ha olyan képet készít, amelyben az aktuális mappa 5000 képet vagy egy 9999-es számú képet tartalmaz, akkor a rendszer egy új mappát hoz létre, és kiválasztja az aktuális mappaként.
 • Az új mappa a jelenlegi mappaszámnál eggyel magasabb számot kap. Ha már létezik ilyen számú mappa, az új mappa a legalacsonyabb elérhető mappaszámot kapja.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása