Csatlakozás HDMI eszközökhöz

A kamera csatlakoztatható TV-hez, felvevőhöz és más HDMI-csatlakozóval rendelkező eszközökhöz. Használjon harmadik féltől származó HDMI-kábelt (D típusú). Ezeket az elemeket külön kell megvásárolni. A HDMI-kábel csatlakoztatása vagy leválasztása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.

1HDMI csatlakozó a fényképezőgéphez való csatlakoztatáshoz
2HDMI csatlakozó külső eszköz csatlakoztatásához*
  1. Válasszon egy olyan kábelt, amelynek csatlakozója megegyezik a HDMI-eszköz csatlakozójával.

tévék

  • Miután a TV-készüléket a HDMI bemeneti csatornára hangolta, kapcsolja be a fényképezőgépet, és nyomja meg a K gombot a képek megtekintéséhez a televízió képernyőjén.
  • A hanglejátszás hangereje a TV vezérlőivel állítható be. A kameravezérlők nem használhatók.
  • Ha a fényképezőgép a SnapBridge alkalmazást futtató okoseszközzel van párosítva, akkor az eszközzel távolról is vezérelhető a lejátszás, miközben a fényképezőgép TV-hez van csatlakoztatva. A részletekért tekintse meg a SnapBridge alkalmazás online súgóját.

Felvevők

A kamera közvetlenül tud videót rögzíteni a csatlakoztatott HDMI-felvevőkre. A beállítás menü [ HDMI ] elemével módosíthatja a HDMI kimenet beállításait. Egyes felvevők elindítják és leállítják a felvételt a kamera vezérlőinek hatására.

Kimeneti felbontás

Válassza ki a HDMI-eszközre továbbított képek formátumát. Ha az [ Auto ] van kiválasztva, a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő formátumot.

Fejlett

Módosítsa a HDMI-eszközhöz való csatlakozás beállításait.

választási lehetőségLeírás
[ Kimeneti tartomány ]Az RGB videojel bemeneti tartománya a HDMI-eszköztől függően változik. A legtöbb esetben az [ Auto ] beállítás javasolt, amely a HDMI-eszköz kimeneti tartományához igazodik. Ha a fényképezőgép nem tudja meghatározni a HDMI-eszköz megfelelő RGB videojel-kimeneti tartományát, a következő lehetőségek közül választhat:
  • [ Korlátozott tartomány ]: 16 és 235 közötti RGB videojel bemeneti tartományú eszközökhöz. Válassza ezt a lehetőséget, ha az árnyékban a részletek elvesztését észleli.
  • [ Teljes tartomány ]: 0 és 255 közötti RGB videojel bemeneti tartományú eszközökhöz. Válassza ezt a lehetőséget, ha azt észleli, hogy az árnyékok „elmosódnak” vagy túl világosak.
[ Külső felvételvezérlés ]A [ Be ] lehetőség választása lehetővé teszi a kamera vezérlőinek használatát a felvétel indításához és leállításához, ha a fényképezőgép HDMI-n keresztül csatlakozik egy harmadik féltől származó felvevőhöz, amely támogatja az Atomos Open Protocolt.
  • A külső felvételvezérlés elérhető az Atomos SHOGUN, NINJA és SUMO sorozatú monitorfelvevőkkel. Az eszköz jellemzőivel és működésével kapcsolatos további információkért forduljon a gyártóhoz, vagy tekintse meg a felvevőhöz mellékelt dokumentációt.
  • A fényképezőgép kijelzője automatikusan kikapcsol, amikor a c3 egyéni beállítás [ Kikapcsolási késleltetés ] > [ Készenléti időzítő ] beállításnál kiválasztott idő lejár, és ezzel véget ér a HDMI kimenet. Ha videót rögzít külső eszközre, válassza a [ Készenléti időzítő ] lehetőséget, majd válassza a [ No limit ] vagy a várt felvételi időnél hosszabb időt.
  • Egy ikon jelenik meg a fényképezőgép monitorán, ha az [ Be ] van kiválasztva: A jelenik meg készenléti állapotban, B a videó rögzítése közben. Felvétel közben ellenőrizze a felvevőt és a felvevő kijelzőjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a felvétel a készülékre mentve van.
  • Ne feledje, hogy a [ Be ] kiválasztása megzavarhatja a felvételt az eszközre.

Nincs HDMI kimenet

Ha a videó képkocka mérete és sebessége 1920×1080 120p, 1920×1080 100p vagy 1920×1080 lassított felvétel, a HDMI-kimenet nem érhető el.

Zoomolás

Ha videórögzítés közben ráközelít a kijelzőre, a rögzített videó 1:1 (100%) arányban jelenik meg a HDMI-eszközökön. Ha videórögzítési készenléti módban a képkocka méretét 3840 × 2160-ra állítja, és ráközelít a kijelzőre, a HDMI-eszközök kijelzője 1920 × 1080 képkockás lesz.