A „C” firmware 1.40-es verziójával elérhető funkciók

A kamera „C” firmware 1.40-es verziójával elérhető új funkciókat az alábbiakban ismertetjük.

Power zoom objektívek támogatása

Új lehetőségek az egyéni beállításokhoz: f7 és g5 „Power zoom (PZ) gomb beállításai”

Az [ Power zoom (PZ) gombopciók ] az f7 és g5 egyéni beállításokként lett hozzáadva. Módosítsa az elektromos zoom beállításait.

TételLeírás
[ Használja X / W gombokat ]Ha az [ Be ] van kiválasztva, akkor az X gomb lenyomása közben elektronikusan nagyíthat, a W gomb lenyomása közben pedig kicsinyíthet (motoros zoom).
 • Ha az MC-N10 Remote Grip csatlakozik a fényképezőgéphez, a távirányító X és W gombjaival is zoomolhat, ha az [ Be ] van kiválasztva.
 • Ha az ML-L7 távirányító csatlakozik a fényképezőgéphez, a távirányító + gombjával (telefotó) és - gombjával (széles látószögű) is zoomolhat, ha az [ Be ] van kiválasztva.
[ Motoros zoom sebesség ]Kiválaszthatja az objektív nagyítási és kicsinyítési sebességét a motoros zoom szerepkörhöz rendelt gombokkal, ha lassabb sebesség esetén negatív értékeket, nagyobb sebesség esetén pedig pozitív értékeket választ.
 • A g5 egyéni beállításban [ Power zoom (PZ) gombopciók ] külön beállíthatja az [ Elő/utáni felvétel ] és a [ Felvétel közben ] lehetőséget.
 • Ezek az opciók csak az elektromos zoom objektívekre vonatkoznak.
 • A menüelem hozzáadásával az Egyéni beállítás [ Kiemelés kijelző ] száma g5-ről g6-ra módosult.

Lencse zaj

A zoom során az objektív zaja hallható lehet a videófelvételen. Ha az objektív zaját észleli a motoros zoom szerepkörhöz rendelt gombok használatakor, javasoljuk, hogy a g5 egyéni beállítást [ Power zoom (PZ) gomb beállításai ] > [ Motoros zoom sebessége ] > [ Felvétel közben ] állítsa lassabb zoom sebességre.

Kamera működési hangok

A kamera gombjainak zoomoláshoz való megnyomásakor működési hangok hallhatók a videofelvételeken. Ha aggódik a működési hangok miatt, amikor a motoros zoom gombjait használja, javasoljuk, hogy használja a következőket a nagyításhoz.

 • Okoseszköz, amelyre telepítve van a SnapBridge alkalmazás (a SnapBridge alkalmazás verziójától függően előfordulhat, hogy a motoros zoom funkció nem érhető el)
 • ML-L7 távirányító
 • MC-N10 Remote Grip

Új lehetőség a beállítási menüben: „Zoompozíció mentése (PZ objektívek)”

A [ Zoompozíció mentése (PZ objektívek) ] opció hozzáadásra került a beállítási menühöz. Ha a [ Be ] van kiválasztva, a fényképezőgép elmenti a zoom pozíciót, amely a fényképezőgép kikapcsolásakor érvényes, és visszaállítja, amikor a fényképezőgépet bekapcsolja.

 • Ez az opció csak az elektromos zoom objektívekre vonatkozik.
 • A zoom pozíciója visszaáll, ha az objektívet más terméknévvel rendelkező objektívre cseréli.

Új gyújtótávolság-jelző a fényképezési kijelzőn

Egy gyújtótávolság-jelző került a fényképezési kijelzőre. Csak motoros zoom objektívekkel jelenik meg.

Új lehetőség a beállítási menüben: „ USB ”

Az [ USB ] opció hozzáadásra került a beállítási menühöz. Ezzel a kiegészítéssel az NX MobileAir okostelefon-alkalmazást futtató iPhone immár képes importálni képeket az USB kábellel csatlakoztatott kameráról.

 • Válassza az [ MTP/PTP ] lehetőséget, amikor számítógépekhez vagy Android eszközökhöz csatlakozik.
 • Csak akkor válassza az [ iPhone ] lehetőséget, ha harmadik féltől származó USB-C -Lightning kábelen keresztül iPhone készülékekhez csatlakozik NX MobileAir használatához (a kompatibilis USB-C -Lightning kábelekkel kapcsolatos információkért lásd az NX MobileAir online súgóját).
 • Függetlenül attól, hogy a kamera csatlakoztatva van-e iPhone készülékhez, az [ iPhone ] kiválasztása letiltja az alább felsorolt funkciókat. A funkciók eléréséhez válassza az [ MTP/PTP ] lehetőséget.
  • beépített kamera hálózati funkciók
  • a [ Wireless remote (ML-L7) options ] elemet a beállítás menüben
  • a fényképezőgép áramellátása vagy az akkumulátor töltése USB keresztül (nem tudja majd tápellátással ellátni a fényképezőgépet vagy tölteni az akkumulátort egy opcionális töltő hálózati adapterrel)
 • Az NX MobileAir alkalmazás elérhető az Apple App Store és Google Play áruházból.

MC-N10 Remote Grip támogatása

MC-N10 Remote Grip a kompatibilis tartozékok közé került. A fényképezőgéphez csatlakoztatva az MC-N10 olyan feladatokhoz használható, mint a videó rögzítése, fényképezés és a fényképezőgép beállításainak módosítása. Rozettával van felszerelve, amely harmadik féltől származó kameraberendezéshez rögzíthető. Az ARRI-kompatibilis rozetta-adapteren keresztül külső gyártók fényképezőgép-berendezésére szerelt MC-N10 segítségével fókuszban tarthatja a mozgó témákat, miközben pásztázza a fényképezőgépet, hogy nyomon kövesse a mozgásukat, vagy a kényelmesen elhelyezett vezérlőkkel módosíthatja a beállításokat, például az expozíciót és fehéregyensúlyt a fényképezőgép érintése nélkül.