fehér egyensúly

A fehéregyensúly biztosítja, hogy a fehér tárgyak fehérnek tűnjenek, függetlenül a fényforrás színétől. Az alapértelmezett beállítás (automatikus fehéregyensúly vagy j ) a legtöbb fényforráshoz ajánlott; ha a kívánt eredmény nem érhető el az automatikus fehéregyensúly használatával, válasszon másik lehetőséget az alábbiak szerint.

A fehéregyensúly beállítása

 • A fehéregyensúly az i menü [ White balance ] elemeivel, valamint a fényképezés menü vagy a videórögzítés menüben választható ki (fehér egyensúly ,fehér egyensúly ,fehér egyensúly ).
 • Alapértelmezés szerint a fehéregyensúly az Fn gomb nyomva tartásával és a fő tárcsa elforgatásával is kiválasztható (Az Fn gomb ).
 • Ha a 4 [ Auto ] vagy I [ Fluorescent ] van kiválasztva, az Fn gomb lenyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával választhat egy albeállítást.
választási lehetőségSzínhőmérséklet*Leírás
4 [ Auto ]A fehéregyensúly automatikusan beállítható az optimális eredmény érdekében a legtöbb fényforrásnál. Ha opcionális vakut használ, a fehéregyensúly a vaku villanásakor érvényben lévő feltételeknek megfelelően lesz beállítva.
i [ Maradjon fehér (csökkentse a meleg színeket) ]kb. 3500–8000 KTávolítsa el az izzólámpás világítás által keltett meleg színeket.
j [ Az általános légkör megtartása ]kb. 3500–8000 KRészben megőrzi az izzólámpás világítás által keltett meleg színárnyalatot.
k [ Tartsa melegen megvilágító színeket ]kb. 3500–8000 KŐrizze meg az izzólámpás világítás által keltett meleg színárnyalatot.
D [ Természetes fény automatikus ]kb. 4500–8000 KHa természetes fényben használja a 4 [ Auto ] helyett, ez az opció a szabad szemmel látható színekhez közelebb áll.
H [ Közvetlen napfény ]kb. 5200 KKözvetlen napfény által megvilágított témákhoz használja.
G [ felhős ]kb. 6000 KHasználja nappal, borús égbolt alatt.
M [ Shade ]kb. 8000 KHasználja nappali fényben árnyékban lévő témákkal.
J [ izzólámpa ]kb. 3000 KHasználja izzólámpás megvilágítás mellett.
I [ Fluoreszkáló ]Használja fluoreszkáló világítás mellett; válassza ki az izzó típusát a fényforrásnak megfelelően.
[ Hideg-fehér fluoreszkáló ]kb. 4200 K
[ Nappali fehér fluoreszkáló ]kb. 5000 K
[ Nappali fénycső ]kb. 6500 K
5 [ Flash ]kb. 5400 KHasználja vakufotózáshoz.
K [ Válaszd színhőmérsékletet ]kb. 2500-10000 K
 • Válassza ki közvetlenül a színhőmérsékletet.
 • A színhőmérséklet kiválasztásához tartsa lenyomva az Fn gombot, és forgassa el a segédtárcsát.
L [ Előre beállított kézikönyv ]
 • Mérje meg a fehéregyensúlyt a témához vagy a fényforráshoz, vagy másolja le a fehéregyensúlyt egy meglévő fényképről.
 • Egy előre beállított fehéregyensúly kiválasztásához tartsa lenyomva az Fn gombot, és forgassa el a segédtárcsát.
 • A közvetlen mérési módba való belépéshez nyomja meg és tartsa lenyomva az Fn gombot (Előre beállított kézikönyv ).
 1. Értékek, ha a finomhangolás 0-ra van állítva.

D [Automatikus természetes fény]

D Előfordulhat, hogy a [ Natural light auto ] nem hozza meg a kívánt eredményt mesterséges megvilágítás mellett. Válassza a 4 [ Auto ] lehetőséget vagy a fényforrásnak megfelelő opciót.

Fehéregyensúly finomhangolás

A K -tól eltérő beállításoknál [ Válasszon színhőmérsékletet ] a fehéregyensúly finomhangolható. Használja a [ White balance ] elemet az i menüben, a fényképezés menüben vagy a videofelvétel menüben (A fehéregyensúly finomhangolása , A fehéregyensúly menü: Finomhangolás ).

Stúdió vaku világítás

4 Előfordulhat, hogy az [ Auto ] nem hozza meg a kívánt eredményt nagy stúdióvakukkal. Használja az előre beállított kézi fehéregyensúlyt, vagy állítsa a fehéregyensúlyt 5 -re [ Vaku ], és finomhangolással állítsa be a fehéregyensúlyt.

Színhőmérséklet, ha 4 -gyel vagy D -vel fényképez

 • A 4 [ Auto ] vagy D [ Natural light auto ] funkcióval készített képek fényképinformációi felsorolják a fényképezőgép által a kép készítésekor kiválasztott színhőmérsékletet. Ezt használhatja referenciaként, amikor kiválasztja a K értékét [ Válasszon színhőmérsékletet ].
 • A felvételi adatok lejátszás közbeni megtekintéséhez válassza a [ Lejátszási megjelenítési beállítások ] > [ További fényképinformáció ] lehetőséget a lejátszás menüben, és tegyen egy pipát ( M ) a [ Fényképezési adatok ] mellett.

Színhőmérséklet

A fényforrás érzékelt színe a nézőtől függően változik; egyesek vörös színűek, míg mások kéknek tűnnek. A színhőmérséklet a fényforrás színének objektív mértéke, Kelvinben (K) kifejezve. Minél alacsonyabb a színhőmérséklet, annál vörösebb a színkép ( q ); minél magasabb a hőmérséklet, annál kékebb a kaszt ( w ).

Színhőmérséklet kiválasztása

Általában alacsonyabb értékeket válasszon, ha képei vörös árnyalatúak, vagy szándékosan kékebbé, magasabb értékeket, ha a képek kék árnyalatúak, vagy szándékosan vörösebbé teszik.