Obvestila

 • Nobenega dela dokumentacije, ki je priložena temu izdelku, ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shranjevati v sistemu za iskanje ali prevajati v kateri koli jezik v kakršni koli obliki in na kakršen koli način brez Nikonovega predhodnega pisnega dovoljenja.
 • Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni videz in specifikacije strojne in programske opreme, opisane v tej dokumentaciji.
 • Nikon ne bo odgovoren za nobeno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe tega izdelka.
 • Čeprav smo si prizadevali zagotoviti, da so informacije v tej dokumentaciji točne in popolne, bi bili hvaležni, če bi na morebitne napake ali opustitve opozorili Nikonovega predstavnika na vašem območju (naslov je naveden posebej).

Obvestilo o prepovedi kopiranja ali razmnoževanja

Upoštevajte, da je že samo posedovanje gradiva, ki je bilo digitalno kopirano ali reproducirano s pomočjo optičnega bralnika, digitalnega fotoaparata ali druge naprave, lahko kaznovano z zakonom.

 • Elementi, ki jih je zakonsko prepovedano kopirati ali razmnoževati
  Ne kopirajte ali reproducirajte papirnatega denarja, kovancev, vrednostnih papirjev, državnih obveznic ali obveznic lokalnih oblasti, tudi če so takšne kopije ali reprodukcije označene z "Vzorec".
  Kopiranje ali razmnoževanje papirnatega denarja, kovancev ali vrednostnih papirjev, ki so v obtoku v tuji državi, je prepovedano.
  Brez predhodnega dovoljenja vlade je prepovedano kopiranje ali razmnoževanje neuporabljenih poštnih znamk ali dopisnic, ki jih je izdala vlada.
  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje žigov, ki jih je izdala vlada, in z zakonom določenih overjenih listin.
 • Opozorila glede določenih kopij in reprodukcij
  Vlada je izdala opozorila glede kopij ali reprodukcij vrednostnih papirjev, ki so jih izdala zasebna podjetja (delnice, menice, čeki, darilni boni itd.), vozovnic ali vozovnic s kuponi, razen kadar je treba za poslovno uporabo zagotoviti minimalno število potrebnih kopij. s strani podjetja. Prav tako ne kopirajte ali razmnožujte potnih listov, ki jih je izdala vlada, licenc, ki so jih izdale javne agencije in zasebne skupine, osebnih izkaznic in vstopnic, kot so vozovnice in kuponi za hrano.
 • Upoštevajte obvestila o avtorskih pravicah
  Po zakonu o avtorskih pravicah fotografij ali posnetkov avtorsko zaščitenih del, narejenih s fotoaparatom, ni mogoče uporabiti brez dovoljenja imetnika avtorskih pravic. Izjeme veljajo za osebno uporabo, vendar upoštevajte, da je lahko tudi osebna uporaba omejena v primeru fotografij ali posnetkov razstav ali nastopov v živo.

Uporabljajte samo elektronsko dodatno opremo znamke Nikon

Fotoaparati Nikon so zasnovani po najvišjih standardih in vključujejo zapleteno elektronsko vezje. Samo elektronski dodatki blagovne znamke Nikon (vključno z lečami, polnilniki, baterijami, adapterji za izmenični tok in dodatki za bliskavice), ki jih je Nikon certificiral posebej za uporabo s tem digitalnim fotoaparatom Nikon, so izdelani in dokazano delujejo v skladu z operativnimi in varnostnimi zahtevami tega elektronskega vezja.

Uporaba elektronskih dodatkov, ki niso proizvajalci Nikon, lahko poškoduje fotoaparat in razveljavi garancijo Nikon. Uporaba litij-ionskih baterij za ponovno polnjenje drugih proizvajalcev, ki nimajo spodaj prikazanega holografskega pečata Nikon, bi lahko motila normalno delovanje fotoaparata ali povzročila pregrevanje, vžig, razpoko ali puščanje baterij.

Za več informacij o dodatkih znamke Nikon se obrnite na lokalnega pooblaščenega prodajalca Nikon.

Pomnilniške kartice

 • Pomnilniške kartice so lahko po uporabi vroče. Pri odstranjevanju pomnilniških kartic iz fotoaparata bodite previdni.
 • Med formatiranjem ali medtem, ko se podatki snemajo, brišejo ali kopirajo v računalnik ali drugo napravo, ne izvajajte naslednjih postopkov. Neupoštevanje teh varnostnih ukrepov lahko povzroči izgubo podatkov ali poškodbo fotoaparata ali kartice.
  • Ne odstranjujte ali vstavljajte pomnilniških kartic
  • Ne izklapljajte fotoaparata
  • Ne odstranjujte baterije
 • Ne dotikajte se terminalov kartice s prsti ali kovinskimi predmeti.
 • Pri rokovanju s pomnilniškimi karticami ne uporabljajte pretirane sile. Neupoštevanje tega varnostnega ukrepa lahko poškoduje kartico.
 • Pomnilniških kartic ne upogibajte ali pazite na tla in jih ne izpostavljajte močnim fizičnim udarcem.
 • Pomnilniških kartic ne izpostavljajte vodi, vročini ali neposredni sončni svetlobi.
 • Ne formatirajte pomnilniških kartic v računalniku.

Preden posnamete pomembne slike

Preden fotografirate ob pomembnih priložnostih (na primer na porokah ali preden vzamete fotoaparat na potovanje), naredite poskusni posnetek, da se prepričate, ali fotoaparat deluje normalno. Nikon ne bo odgovoren za škodo ali izgubljeni dobiček, ki je lahko posledica okvare izdelka.

Vseživljenjsko učenje

Kot del Nikonove zaveze »vseživljenjskega učenja« k nenehni podpori in izobraževanju izdelkov so stalno posodobljene informacije na voljo na spletu na naslednjih mestih:

Obiščite ta spletna mesta, če želite biti na tekočem z najnovejšimi informacijami o izdelkih, nasveti, odgovori na pogosto zastavljena vprašanja (FAQ) in splošnimi nasveti o digitalnem slikanju in fotografiji. Dodatne informacije lahko dobite pri Nikonovem predstavniku na vašem območju. Za kontaktne informacije glejte naslednji URL: https://imaging.nikon.com/