Obvestila

 • Nobenega dela dokumentacije, ki je vključena v ta izdelek, ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shraniti v sistem za iskanje ali prevesti v kateri koli jezik v kakršni koli obliki in na kakršen koli način brez predhodnega Nikonovega pisnega dovoljenja.
 • Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni videz in specifikacije strojne in programske opreme, opisane v tej dokumentaciji.
 • Nikon ne prevzema odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala zaradi uporabe tega izdelka.
 • Čeprav smo si prizadevali zagotoviti, da so informacije v tej dokumentaciji točne in popolne, bi bili hvaležni, če bi o morebitnih napakah ali opustitvah obvestili Nikonovega predstavnika na vašem območju (naslov je naveden ločeno).

Obvestilo o prepovedi kopiranja ali razmnoževanja

Upoštevajte, da je preprosto posedovanje gradiva, ki je bilo digitalno kopirano ali reproducirano s skenerjem, digitalnim fotoaparatom ali drugo napravo, lahko kaznivo z zakonom.

 • Predmeti, ki jih je po zakonu prepovedano kopirati ali reproducirati
  Ne kopirajte ali reproducirajte papirnatega denarja, kovancev, vrednostnih papirjev, državnih obveznic ali obveznic lokalne vlade, tudi če so takšne kopije ali reprodukcije žigosane »Vzorec«.
  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje papirnatega denarja, kovancev ali vrednostnih papirjev, ki so v obtoku v tuji državi.
  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje neuporabljenih poštnih znamk ali razglednic, ki jih izda vlada, razen če je bilo pridobljeno predhodno dovoljenje vlade.
  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje žigov, ki jih izda država, in z zakonom določenih overjenih dokumentov.
 • Opozorila glede nekaterih kopij in reprodukcij
  Vlada je izdala opozorila o kopijah ali reprodukcijah vrednostnih papirjev, ki jih izdajajo zasebna podjetja (delnice, računi, čeki, darilni boni itd.), potovalnih vozovnic ali kuponskih vozovnic, razen če je treba zagotoviti najmanj potrebnih kopij za poslovno uporabo s strani podjetja. Prav tako ne kopirajte ali reproducirajte potnih listov, ki jih izda vlada, dovoljenj, ki so jih izdale javne agencije in zasebne skupine, osebnih izkaznic in vozovnic, kot so vozovnice in kuponi za obroke.
 • Upoštevajte obvestila o avtorskih pravicah
  V skladu z zakonodajo o avtorskih pravicah fotografij ali posnetkov avtorsko zaščitenih del, narejenih s fotoaparatom, ni mogoče uporabljati brez dovoljenja imetnika avtorskih pravic. Izjeme veljajo za osebno uporabo, vendar upoštevajte, da je lahko celo osebna uporaba omejena v primeru fotografij ali posnetkov razstav ali nastopov v živo.

Uporabljajte samo elektronske dodatke znamke Nikon

Nikonovi fotoaparati so zasnovani po najvišjih standardih in vključujejo zapletena elektronska vezja. Samo elektronski dodatki znamke Nikon (vključno z objektivi, polnilci, baterijami, napajalniki in dodatki za bliskavico), ki jih je Nikon certificiral posebej za uporabo s tem Nikonovim digitalnim fotoaparatom, so zasnovani in dokazano delujejo v skladu z operativnimi in varnostnimi zahtevami tega elektronskega vezja.

Uporaba elektronske opreme, ki ni Nikon, lahko poškoduje fotoaparat in razveljavi vašo Nikonovo garancijo. Uporaba litij-ionskih baterij za ponovno polnjenje drugih proizvajalcev, ki nimajo Nikonovega holografskega pečata, prikazanega spodaj, lahko moti normalno delovanje fotoaparata ali povzroči pregrevanje, vžig, poči ali puščanje baterij.

Za več informacij o dodatki znamke Nikon se obrnite na lokalnega pooblaščenega prodajalca Nikon.

Pomnilniške kartice

 • Pomnilniške kartice so lahko po uporabi vroče. Pri odstranjevanju pomnilniških kartic iz fotoaparata bodite previdni.
 • Med formatiranjem ali med snemanjem, brisanjem ali kopiranjem podatkov v računalnik ali drugo napravo ne izvajajte naslednjih operacij. Neupoštevanje teh previdnostnih ukrepov lahko povzroči izgubo podatkov ali poškodbo fotoaparata ali kartice.
  • Ne odstranjujte ali vstavljajte pomnilniških kartic
  • Ne izklapljajte fotoaparata
  • Ne odstranjujte baterije
 • Ne dotikajte se terminalov kartice s prsti ali kovinskimi predmeti.
 • Pri rokovanju s pomnilniško kartico ne uporabljajte pretirane sile. Neupoštevanje tega previdnostnega ukrepa lahko poškoduje kartico.
 • Pomnilniških kartic ne upogibajte ali spuščajte in jih ne izpostavljajte močnim fizičnim udarcem.
 • Pomnilniških kartic ne izpostavljajte vodi, vročini ali neposredni sončni svetlobi.
 • Ne formatirajte pomnilniških kartic v računalniku.

Preden posnamete pomembne fotografije

Pred fotografiranjem ob pomembnih priložnostih (na primer na poroki ali pred fotografiranjem na potovanju), naredite testni posnetek in se prepričajte, da fotoaparat deluje normalno. Nikon ne bo odgovarjal za škodo ali izgubljeni dobiček, ki je lahko posledica okvare izdelka.

Vseživljenjsko učenje

Kot del Nikonove zaveze "vseživljenjskega učenja" stalni podpori za izdelke in izobraževanju, so nenehno posodobljene informacije na voljo na spletu na naslednjih spletnih mestih:

Obiščite ta spletna mesta, če želite biti na tekočem z najnovejšimi informacijami o izdelkih, nasveti, odgovori na pogosto zastavljena vprašanja (FAQ) in splošnimi nasveti o digitalnem slikanju in fotografiji. Dodatne informacije so morda na voljo pri Nikonovem predstavniku na vašem območju. Za kontaktne podatke glejte naslednji URL: https://imaging.nikon.com/