USB napajanje

  1. Gumb G
  2. B nastavitveni meni

Izberite, ali je mogoče za napajanje fotoaparata uporabiti dodatne polnilne napajalnike ali računalnike, povezane prek USB-ja (napajanje USB). Napajanje prek USB-ja omogoča uporabo kamere, hkrati pa omejuje porabo baterije.

MožnostOpis
[ Omogoči ]Ko je kamera vklopljena, se napaja iz povezanih naprav. Povezane naprave bodo napajale tudi, ko je kamera izklopljena, če poteka nalaganje Bluetooth ali sveti lučka za dostop do pomnilniške kartice.
[ Onemogoči ]Kamera nikoli ne črpa energije iz povezanih naprav.
  • Fotoaparat bo napajan le, ko bo baterija vstavljena.
  • Ko se fotoaparat napaja iz zunanjega vira, se na zaslonu za fotografiranje prikaže ikona za napajanje USB.
  • Za več informacij glejte »Polnjenje fotoaparata s polnilnim napajalnikom« (Polnjenje fotoaparata s polnilnim napajalnikom ).

USB napajanje računalnika

  • Pred uporabo računalnika za napajanje fotoaparata preverite, ali je računalnik opremljen s priključkom USB tipa C. Za povezavo fotoaparata z računalnikom uporabite kabel USB UC-E25 (na voljo posebej).
  • Odvisno od modela in specifikacij izdelka nekateri računalniki ne bodo dovajali toka za napajanje fotoaparata.

»Dovajanje energije« v primerjavi s »polnjenjem«

Oskrba z električno energijo za delovanje kamere se imenuje "dostava energije", medtem ko se izraz "polnjenje" uporablja, ko se napajanje napaja samo za polnjenje baterije kamere. Spodaj so prikazani pogoji, pod katerimi se napajanje, ki ga dovajajo zunanje naprave, uporablja za napajanje fotoaparata ali polnjenje baterije.

Izbrana možnost za [USB napajanje]KameraZunanji vir energije, ki se uporablja za
[ Omogoči ]Vklopljeno*Dostava moči
IzključenoPolnjenje
[ Onemogoči ]Vklopljeno*
IzključenoPolnjenje
  1. Vključuje primere, v katerih je stikalo za vklop/izklop v položaju »IZKLOP«, vendar poteka nalaganje prek Bluetootha ali pa sveti lučka za dostop do pomnilniške kartice.