Funkcije, ki so na voljo z različico vdelane programske opreme »C« 1.30

Nove možnosti za nastavitve po meri f2 »Kontrole po meri (fotografiranje)« in g2 »Kontrole po meri«: »Shrani položaj izostritve« in »Priklic položaja izostritve«

[ Save focus position ] in [ Recall focus position ] sta bili dodani vlogam, ki jih je mogoče dodeliti kontrolnikom fotoaparata za nastavitve po meri f2 [ Custom controls (fotografiranje) ] in g2 [ Custom controls ]. Dodelite [ Save focus position ] gumbu [ Lens Fn button ] in [ Recall focus position ] [ gumbu Lens Fn2 ], da s temi kontrolniki shranite in hitro obnovite trenutni položaj izostritve objektiva (»priklic pomnilnika«). To se vam bo morda zdelo koristno, če se pogosto vračate k predmetom na fiksni razdalji ostrenja.

 • Priklic pomnilnika je na voljo le, če je na fotoaparatu nameščena leča z bajonetom Z s samodejnim ostrenjem, opremljena z gumboma Fn in Fn2 . Če objektiv ni opremljen z gumbom Fn2 , fotoaparat ne more shraniti položaja izostritve, tudi če je [ Shrani položaj izostritve ] dodeljen gumbu Fn na objektivu.
 • Položaje izostritve je mogoče shraniti in priklicati tako v fotografskem kot video načinu.
 • Položaje ostrenja lahko shranite v katerem koli načinu ostrenja.
 • Shranjeni položaj izostritve se ponastavi, ko odklopite objektiv.

Priklic spomina

 1. Izberite [Shrani položaj izostritve] za nastavitev po meri f2 [Kontrole po meri (fotografiranje)] ali g2 [Kontrole po meri] > [Gumb Fn objektiva].

 2. Izberite [Recall focus position] za nastavitev po meri f2 [Custom controls (shooting)] ali g2 [Custom controls] > [Lens Fn2 button].
 3. Na zaslonu za fotografiranje izostrite želeni motiv in pritisnite in držite gumb Fn na objektivu.

  Če je operacija uspešna, se na zaslonu za fotografiranje prikaže ikona 5 .
 4. Pritisnite gumb objektiva Fn2.
  • Shranjen položaj fokusa bo obnovljen.
  • Držanje gumba Fn2 na objektivu aktivira ročno ostrenje in fotoaparat ne bo znova izostril, če je gumb za sprostitev sprožilca pritisnjen do polovice, medtem ko je gumb pritisnjen.

Pozor: Priklic spomina

 • Položaja izostritve ni mogoče shraniti, medtem ko so prikazane informacije o fotografiranju.
 • Spremembe temperature okolja lahko povzročijo, da se ostrenje prikliče v položaj, ki je drugačen od tistega, v katerem je bil shranjen.
 • Prej shranjeni položaji izostritve se običajno spremenijo, če jih prikličete po nastavitvi goriščne razdalje objektiva s povečavo. Če je po prilagoditvi goriščne razdalje objektiva priklican shranjeni položaj izostritve, bo fotoaparat oddal štiri kratke piske, pod pogojem, da je za [ Beep options ] > [ Beep on/off ] v nastavitvenem meniju izbrana možnost, ki ni [ Off ]. .

Pisk

 • Če je za [ Možnosti piska ] > [ Vklop /izklop piska ] v nastavitvenem meniju izbrana možnost, ki ni [ Izključeno ], bo fotoaparat oddal dva kratka piska, ko je položaj izostritve shranjen ali priklican v fotografskem načinu.
 • Pisk se ne sliši pri tihem fotografiranju, video načinu ali ko je za [ Možnosti piska ] > [ Vklop /izklop piska ] izbrano [ Izklopljeno ].