Upravljanje oddaljenih bliskavic

Oddaljene bliskavice je mogoče upravljati prek optičnih signalov iz izbirne bliskavice, ki je nameščena na nastavku za dodatno opremo fotoaparata in deluje kot glavna bliskavica (optični AWL). Za informacije o združljivih bliskavicah glejte »Funkcije, ki so na voljo pri bliskavicah, združljivih s CLS« (Funkcije, ki so na voljo pri bliskavicah, združljivih s CLS ).

 • Če je zadevna bliskavica SB-500, lahko nastavitve prilagodite s fotoaparata. Za več informacij glejte »Uporaba optičnega AWL s SB-500« (Uporaba optičnega AWL z SB-500 ). Za več informacij si oglejte dokumentacijo, ki je priložena bliskavicam.
 • Nastavitve za druge bliskavice je treba prilagoditi s krmilnimi elementi bliskavice. Za več informacij si oglejte dokumentacijo, ki je priložena zadevni bliskavici.

Uporaba optičnega AWL z SB-500

Ko je izbirna bliskavica SB-500 nameščena na nastavek za dodatno opremo fotoaparata, se [ Možnosti brezžične bliskavice ] prikaže v [ Nadzor bliskavice ] v meniju za fotografiranje. Skupinsko bliskavico lahko izvedete tako, da izberete [ Optical AWL ] v [ Wireless flash options ].

 1. C : Označite [Group flash options] na zaslonu [Flash control] in pritisnite 2 .
 2. C : Prilagodite moč bliskavice ter izberite kanal in način upravljanja bliskavice.
  • Izberite način upravljanja bliskavice in stopnjo bliskavice za glavno bliskavico in oddaljene bliskavice v vsaki skupini.
  • Na voljo so naslednje možnosti:
   MožnostOpis
   TTLnadzor bliskavice i-TTL.
   q ASamodejna zaslonka. Na voljo samo z združljivimi bliskavicami.
   MRočno izberite stopnjo bliskavice.
   ––
   (izklopljen)
   Oddaljene enote se ne sprožijo. [ Comp. ] ni mogoče prilagoditi.
  • Izberite [ 3 ] za [ Kanal ].
 3. f : Nastavite kanal oddaljenih bliskavic na [ 3 ].
 4. f : Združi oddaljene bliskavice.
  • Izberite skupino (A ali B).
  • Število oddaljenih bliskavic, ki jih je mogoče uporabiti, ni omejeno. Praktični maksimum pa so tri na skupino, saj bo svetloba, ki jo oddajajo oddaljene bliskavice, motila delovanje, če uporabite več bliskavic.
 5. C / f : Sestavite posnetek in razporedite bliskavice.
  • Za več informacij si oglejte dokumentacijo, ki je priložena bliskavicam.
  • Testno zakurite enote in potrdite, da delujejo normalno. Če želite preskusno sprožiti enote, pritisnite testni gumb na glavni bliskavici.
 6. C / f : Posnemite fotografijo, ko se prepričate, da lučke za pripravljenost bliskavice za vse bliskavice svetijo.

Fotografiranje z oddaljeno bliskavico

 • Postavite senzorska okna na oddaljene bliskavice, da zajamejo svetlobo glavne bliskavice. Če je glavna bliskavica nameščena na ročni fotoaparat, je potrebna posebna previdnost.
 • Prepričajte se, da neposredna svetloba ali močni odboji oddaljenih bliskavic ne pridejo v objektiv fotoaparata (v načinu [ TTL ]) ali fotocelice na oddaljenih bliskavicah (način [ q A ]). Sicer lahko svetloba bliskavic moti osvetlitev.
 • Tudi če je [ –– ] izbrano za [ Glavna bliskavica ] > [ Način ], lahko glavna bliskavica oddaja časovne bliske nizke intenzivnosti. Ti bliski se lahko pojavijo na fotografijah, posnetih na kratki razdalji. To lahko preprečite tako, da izberete nizke občutljivosti ISO ali majhne zaslonke (visoka števila f).
 • Ko postavite oddaljene bliskavice, naredite poskusni posnetek in si oglejte rezultate na zaslonu fotoaparata.