Gumb za občutljivost ISO

Občutljivost kamere na svetlobo (občutljivost ISO) je mogoče prilagoditi glede na količino razpoložljive svetlobe. Na splošno izbira višjih vrednosti omogoča hitrejše čase zaklopa pri isti zaslonki.

Prilagoditev občutljivosti ISO

 • Držite gumb za sprostitev gumba za občutljivost ISO in zavrtite gumb za občutljivost ISO.
 • Trenutno izbrana možnost je med fotografiranjem prikazana na zaslonu.

Foto način

 • Izbirate lahko med vrednostmi od ISO 100 do 51200. Gumb za občutljivost ISO lahko nastavite na [ H1 ] (Hi 1) za približno en korak višje ali [ H2 ] (Hi 2) za približno dva koraka višje od ISO 51200.
 • V načinu b je nastavitev fiksna na ISO-A (AUTO), fotoaparat pa samodejno prilagodi občutljivost ISO.
 • Če je [ Silent photography ] v meniju za fotografiranje nastavljeno na [ On ], občutljivosti ISO [ H1 ] (Hi 1) in [ H2 ] (Hi 2) ni mogoče uporabiti. Če je gumb za občutljivost ISO nastavljen na [ H1 ] ali [ H2 ], bo občutljivost ISO nastavljena na ISO 51200.

Samodejni nadzor občutljivosti ISO pri fotografiranju

Če nastavite [ Nastavitve občutljivosti ISO ] ( nastavitve občutljivosti ISO ) > [ Samodejni nadzor občutljivosti ISO ] v meniju za fotografiranje na [ Vklopljeno ], bo fotoaparat samodejno spremenil občutljivost ISO, ko ni mogoče doseči ustrezne osvetlitve z občutljivostjo ISO, nastavljeno v načini P , S , A in M.

Video način

 • Občutljivost ISO lahko prilagodite samo pod naslednjimi nastavitvami. V vseh drugih primerih fotoaparat samodejno prilagodi občutljivost ISO.
  • Način: M
  • [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Samodejni nadzor ISO (način M) ] v meniju za snemanje videa: [ Izklopljeno ]
 • Izbirajte med vrednostmi od ISO 100 do 25600. Če je gumb za občutljivost ISO nastavljen na katero koli drugo vrednost, bo nastavljen na ISO 25600.

Visoka občutljivost ISO

Višja kot je občutljivost ISO, manj svetlobe je potrebno za osvetlitev, kar omogoča fotografiranje pri slabi osvetlitvi in pomaga preprečiti zamegljenost, ko je motiv v gibanju. Upoštevajte pa, da višja kot je občutljivost, večja je verjetnost, da bo na sliko vplival »šum« v obliki naključno razporejenih svetlih slikovnih pik, megle ali črt.

H1 in H2

Nastavitev [ H1 ] (Hi 1) ustreza občutljivosti ISO za približno 1 EV višji od ISO 51200 (ekvivalentno ISO 102400) in [ H2 ] (Hi 2) občutljivosti ISO za približno 2 EV višji (enakovredno ISO 204800) . Upoštevajte, da so slike, posnete pri teh nastavitvah, še posebej nagnjene k »šumu« v obliki naključno razporejenih svetlih slikovnih pik, megle ali črt.