Gumb za občutljivost ISO

Občutljivost fotoaparata na svetlobo (občutljivost ISO) lahko prilagodite glede na razpoložljivo količino svetlobe. Na splošno izbira višjih vrednosti omogoča hitrejše hitrosti zaklopa pri enaki zaslonki.

Prilagoditev občutljivosti ISO

 • Držite gumb za sprostitev gumba za občutljivost ISO in zavrtite gumb za občutljivost ISO.
 • Trenutno izbrana možnost je prikazana na zaslonu med fotografiranjem.

Foto način

 • Izbirate lahko med vrednostmi od ISO 100 do 51200. Gumb za občutljivost ISO lahko nastavite na [ H1 ] (Hi 1) za približno eno stopnjo višje ali [ H2 ] (Hi 2) za približno dve stopnji višje od ISO 51200.
 • V načinu b je nastavitev fiksirana na ISO-A (SAMODEJNO), fotoaparat pa samodejno prilagodi občutljivost ISO.
 • Če je [ Silent photography ] v meniju za fotografiranje nastavljen na [ On ], občutljivosti ISO [ H1 ] (Hi 1) in [ H2 ] (Hi 2) ni mogoče uporabiti. Če je gumb za občutljivost ISO nastavljen na [ H1 ] ali [ H2 ], bo občutljivost ISO nastavljena na ISO 51200.

Samodejni nadzor občutljivosti ISO pri fotografiranju

Če nastavite [ nastavitve občutljivosti ISO ] (Nastavitve občutljivosti ISO ) > [ Auto ISO sensitivity control ] v meniju za fotografiranje na [ On ], bo fotoaparat samodejno spremenil občutljivost ISO, ko z občutljivostjo ISO, nastavljeno v načinih P , S , A in M , ni mogoče doseči ustrezne osvetlitve.

Video način

 • Občutljivost ISO lahko prilagodite samo z naslednjimi nastavitvami. V vseh drugih primerih fotoaparat samodejno prilagodi občutljivost ISO.
  • Način: M
  • [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Auto ISO control (mode M) ] v meniju za snemanje videa: [ Off ]
 • Izbirajte med vrednostmi od ISO 100 do 25600. Če je gumb za občutljivost ISO nastavljen na katero koli drugo vrednost, bo nastavljen na ISO 25600.

Visoka občutljivost ISO

Višja kot je občutljivost ISO, manj svetlobe je potrebno za osvetlitev, kar omogoča fotografiranje pri slabi svetlobi in pomaga preprečevati zamegljenost, ko se subjekt premika. Upoštevajte pa, da višja kot je občutljivost, večja je verjetnost, da bo na sliko vplival "šum" v obliki naključno razporejenih svetlih slikovnih pik, megle ali črt.

H1 in H2

Nastavitev [ H1 ] (Hi 1) ustreza občutljivosti ISO, ki je približno 1 EV višja od ISO 51200 (enakovredno ISO 102400), in [ H2 ] (Hi 2) občutljivosti ISO, ki je približno 2 EV višja (enakovredno ISO 204800) . Upoštevajte, da so slike, posnete pri teh nastavitvah, še posebej nagnjene k "šumu" v obliki naključno razporejenih svetlih slikovnih pik, megle ali črt.