f4: Prilagodite gumbe za ukaze

  1. Gumb G
  2. Meni A nastavitvami po meri

Prilagodite delovanje vrtljivih gumbov za glavne in pomožne ukaze.

Vzvratno vrtenje

Obrnite smer vrtenja gumbov za ukaze za izbrane operacije.

  • Označite [ Kompenzacija osvetlitve ] ali [ Hitrost zaklopa/zaslonka ] in pritisnite 2 , da izberete ( M ) ali prekličete izbiro ( U ).
  • Pritisnite J , da shranite spremembe in zaprete.

Spremeni glavno/pod

Zamenjajte vloge vrtljivih gumbov za glavne in pomožne ukaze.

MožnostOpis
[ Nastavitev osvetlitve ]Če je izbrana možnost [ On ], bo gumb za glavne ukaze nadziral zaslonko, gumb za pomožne ukaze pa hitrost zaklopa. Če je izbrana možnost [ On (Mode A) ] (Vklopljeno (način A)), bo gumb za glavne ukaze uporabljen samo za nastavitev zaslonke v načinu A.
[ Nastavitev samodejnega ostrenja ]Če je izbran [ On ] in je bil [ Focus mode/AF-area mode ] dodeljen krmilniku z nastavitvijo po meri f2 [ Custom controls (shooting) ], lahko izberete način AF-area mode tako, da držite kontrolnik in zavrtite glavno vrtljivi gumb za ukaze in način ostrenja, tako da držite kontrolnik in zavrtite gumb za podukaze.

Meniji in predvajanje

Izberite vloge večnamenskega izbirnika in vrtljivih gumbov za ukaze med predvajanjem in navigacijo po meniju.

MožnostOpis
[ Vklopljeno ]predvajanje:
  • Glavni vrtljivi gumb za ukaze lahko uporabite za izbiro slike, prikazane med celozaslonskim predvajanjem. Gumb za podukaze lahko uporabite za preskok naprej ali nazaj glede na možnost, izbrano za [ Sub-dial frame advance ].
  • Med predvajanjem sličic lahko glavni gumb za ukaze uporabite za označevanje sličic, gumb za podukaze pa za stran gor ali dol.
Meniji*:
Z vrtljivim gumbom za glavne ukaze označite elemente menija. Če vrtite gumb za podukaze v desno, se prikaže podmeni za označeno možnost. Če ga zavrtite v levo, se prikaže prejšnji meni.
2[ Vklopljeno (pregled slik je izključen) ]Tako kot pri [ On ], le da vrtljivih ukazov ni mogoče uporabiti za predvajanje med pregledovanjem slike.
[ Izključeno ]Z večnamenskim izbirnikom izberite sliko, prikazano med celozaslonskim predvajanjem, ali označite slike ali elemente menija.
  1. Z gumbom za podukaze ni mogoče izbrati označenih elementov. Če želite izbrati označene elemente, pritisnite J ali 2 .

Napredovanje okvirja podštevilčnice

Izberite operacijo, ki se izvede pri vrtenju gumba za podukaze med celozaslonskim predvajanjem. Ta možnost začne veljati samo, če je za [ Meniji in predvajanje ] izbrano [ Vklopljeno ] ali [ Vklopljeno (pregled slik je izključen) ].

MožnostOpis
[ 10 sličic ]Preskoči naprej ali nazaj za 10 sličic naenkrat.
[ 50 sličic ]Preskoči naprej ali nazaj za 50 sličic naenkrat.
c[ Ocena ]Preskoči na naslednjo ali prejšnjo sliko z izbrano oceno. Če želite izbrati oceno, označite [ Ocena ] in pritisnite 2 .
P[ Zaščiti ]Preskoči na naslednjo ali prejšnjo zaščiteno sliko.
C[ samo fotografije ]Preskoči na naslednjo ali prejšnjo fotografijo.
1[ samo videoposnetki ]Preskočite na naslednji ali prejšnji video.
u[ Mapa ]Zavrtite gumb za podukaze, da izberete mapo.

A Nastavitve po meri: Natančna nastavitev fotoaparata