f4: prilagodite gumbe za ukaze

  1. Gumb G
  2. Meni A nastavitvami po meri

Prilagodite delovanje glavnega in podukaznega gumba.

Obratno vrtenje

Obrnite smer vrtenja gumbov za upravljanje za izbrane operacije.

  • Označite [ Izravnava osvetlitve ] ali [ Hitrost zaklopa/zaslonka ] in pritisnite 2 , da izberete ( M ) ali prekličete izbiro ( U ).
  • Pritisnite J , da shranite spremembe in zapustite.

Spremeni glavno/pod

Zamenjajte vlogi glavnega in podukaznega gumba.

MožnostOpis
[ nastavitev osvetlitve ]Če je izbrano [ On ], bo glavni gumb za upravljanje nadzoroval zaslonko in hitrost zaklopa podukazi. Če je izbrano [ On (Mode A) ], bo glavni gumb za ukaze uporabljen za nastavitev zaslonke samo v načinu A.
[ Nastavitev samodejnega ostrenja ]Če je izbrana [ On ] in je [ Način ostrenja/način območja AF ] dodeljen kontrolniku z uporabo nastavitve po meri f2 [ Kontrole po meri (snemanje) ], lahko izberete način območja AF tako, da držite gumb in zavrtite glavni gumb za upravljanje in način ostrenja, tako da držite gumb za upravljanje in zavrtite gumb za podukaze.

Meniji in predvajanje

Izberite vloge, ki jih igrata večnamenski izbirnik in gumbi za ukaze med predvajanjem in navigacijo po meniju.

MožnostOpis
[ Vklopljeno ]Predvajanje:
  • Z glavnim gumbom za ukaze lahko izberete sliko, prikazano med celozaslonskim predvajanjem. Gumb za podukaze se lahko uporablja za preskok naprej ali nazaj glede na možnost, izbrano za [ Napredek okvirja za pod-dial ].
  • Med predvajanjem sličic lahko glavni gumb za ukaze uporabite za označevanje sličic, gumb za podukaze pa za stran navzgor ali navzdol.
Meniji*:
Z glavnim gumbom za ukaze označite elemente menija. Če zavrtite gumb za podukaze v desno, se prikaže podmeni za označeno možnost. Če ga zavrtite v levo, se prikaže prejšnji meni.
2[ Vklopljeno (pregled slike je izključen) ]Kar zadeva [ On ], le da gumbov za ukaze ni mogoče uporabiti za predvajanje med pregledovanjem slike.
[ Izklopljeno ]Z večnamenskim izbirnikom izberite sliko, prikazano med celozaslonskim predvajanjem, ali označite slike ali elemente menija.
  1. Gumb za podukaze ni mogoče uporabiti za izbiro označenih elementov. Če želite izbrati označene elemente, pritisnite J ali 2 .

Premik okvirja podštevilčnice

Izberite operacijo, ki se izvede pri vrtenju gumba za podukaze med celozaslonskim predvajanjem. Ta možnost začne veljati samo, če je za [ Meniji in predvajanje ] izbrano [ Vklopljeno ] ali [ Vklopljeno (pregled slike je izključen) ].

MožnostOpis
[ 10 sličic ]Preskoči naprej ali nazaj za 10 sličic hkrati.
[ 50 sličic ]Preskoči naprej ali nazaj 50 sličic hkrati.
c[ Ocena ]Preskočite na naslednjo ali prejšnjo sliko z izbrano oceno. Če želite izbrati oceno, označite [ Ocena ] in pritisnite 2 .
P[ Zaščiti ]Preskoči na naslednjo ali prejšnjo zaščiteno sliko.
C[ samo fotografije ]Preskoči na naslednjo ali prejšnjo fotografijo.
1[ Samo videoposnetki ]Preskoči na naslednji ali prejšnji videoposnetek.
u[ mapa ]Zavrtite gumb za podukaze, da izberete mapo.

A Nastavitve po meri: natančne nastavitve kamere