e1: Hitrost sinhronizacije bliskavice

  1. Gumb G
  2. Meni A nastavitvami po meri

Izberite hitrost sinhronizacije bliskavice.

MožnostOpis
[ 1/200 s (samodejni FP) ]Samodejna hitra sinhronizacija FP je omogočena pri združljivih bliskavicah, največja hitrost sinhronizacije za druge bliskavice pa je nastavljena na 1/200 s.
  • Ko fotoaparat pokaže hitrost zaklopa 1/200 s v načinu P ali A , se bo aktivirala samodejna hitra sinhronizacija FP, če je dejanska hitrost zaklopa hitrejša od 1/200 s. Če bliskavica podpira samodejno sinhronizacijo visoke hitrosti FP, lahko fotoaparat izbere hitrost zaklopa do 1/4000 s.
  • V načinu S ali M lahko uporabnik izbere hitrost zaklopa do 1/4000 s, če uporablja bliskavice, ki podpirajo samodejno sinhronizacijo visoke hitrosti FP.
  • V načinu S ali M , če je gumb za izbiro hitrosti zaklopa nastavljen na X , bo hitrost zaklopa nastavljena na 1/200 s.
[ 1/200 s ]Hitrost sinhronizacije bliskavice je nastavljena na izbrano vrednost, ki je lahko od 1/200 do 1/60 s.
  • V načinu S ali M , če je gumb za izbiro hitrosti zaklopa nastavljen na X , bo hitrost zaklopa enaka hitrosti sinhronizacije.
  • V načinu S ali M , če je gumb za hitrost zaklopa nastavljen na hitrost, ki je večja od hitrosti sinhronizacije, bo hitrost zaklopa enaka hitrosti sinhronizacije.
[ 1/160 s ]
[ 1/125 s ]
[ 1/100 s ]
[ 1/80 s ]
[ 1/60 s ]

Določanje hitrosti zaklopa pri omejitvi hitrosti sinhronizacije bliskavice

V načinih S in M lahko hitrost zaklopa nastavite na vrednost, izbrano za nastavitev po meri e1 [ Hitrost sinhronizacije bliskavice ], tako da nastavite gumb za hitrost zaklopa na X. Na zaslonu za fotografiranje se bo pojavil X (indikator sinhronizacije bliskavice) skupaj s hitrostjo sinhronizacije bliskavice.

Samodejna hitra sinhronizacija FP

  • Samodejna hitra sinhronizacija FP omogoča uporabo bliskavice pri najvišji hitrosti zaklopa, ki jo podpira fotoaparat. Ko je izbrana [ 1/200 s (Auto FP) ], fotoaparat samodejno omogoči samodejno sinhronizacijo FP z visoko hitrostjo pri hitrostih zaklopa, večjih od hitrosti sinhronizacije bliskavice. To omogoča izbiro največje zaslonke za zmanjšano globinsko ostrino, tudi če je motiv osvetljen od ozadja pri močni sončni svetlobi.

A Nastavitve po meri: natančne nastavitve kamere