e1: hitrost sinhronizacije bliskavice

  1. Gumb G
  2. Meni A nastavitvami po meri

Izberite hitrost sinhronizacije bliskavice.

MožnostOpis
[ 1/200 s (samodejni FP) ]Samodejna hitra sinhronizacija FP je omogočena z združljivimi bliskavicami, največja hitrost sinhronizacije za druge bliskavice pa je nastavljena na 1/200 s.
  • Ko fotoaparat prikaže hitrost zaklopa 1/200 s v načinu P ali A , se aktivira samodejna hitra sinhronizacija FP, če je dejanska hitrost zaklopa krajša od 1/200 s. Če bliskavica podpira samodejno hitro sinhronizacijo FP, lahko fotoaparat izbere hitrost zaklopa do 1/4000 s.
  • V načinu S ali M lahko uporabnik izbere hitrost zaklopa do 1/4000 s pri uporabi bliskavic, ki podpirajo samodejno hitro sinhronizacijo FP.
  • V načinu S ali M , če je gumb za hitrost zaklopa nastavljen na X , bo hitrost zaklopa nastavljena na 1/200 s.
[ 1/200 s ]Hitrost sinhronizacije bliskavice je nastavljena na izbrano vrednost, ki je lahko od 1/200 do 1/60 s.
  • V načinu S ali M , če je gumb za hitrost zaklopa nastavljen na X , bo hitrost zaklopa enaka hitrosti sinhronizacije.
  • Če je v načinu S ali M gumb za hitrost zaklopa nastavljen na hitrost, ki je višja od hitrosti sinhronizacije, bo hitrost zaklopa enaka hitrosti sinhronizacije.
[ 1/160 s ]
[ 1/125 s ]
[ 1/100 s ]
[ 1/80 s ]
[ 1/60 s ]

Fiksiranje hitrosti zaklopa na omejitev hitrosti sinhronizacije bliskavice

V načinih S in M lahko hitrost zaklopa popravite na vrednost, izbrano za nastavitev po meri e1 [ Hitrost sinhronizacije bliskavice ], tako da gumb za hitrost zaklopa nastavite na X. X (indikator sinhronizacije bliskavice) se prikaže na zaslonu za fotografiranje skupaj s hitrostjo sinhronizacije bliskavice.

Samodejna hitra sinhronizacija FP

  • Samodejna hitra sinhronizacija FP omogoča uporabo bliskavice pri najvišji hitrosti zaklopa, ki jo podpira fotoaparat. Ko je izbrana možnost [ 1/200 s (Auto FP) ], fotoaparat samodejno omogoči hitro samodejno sinhronizacijo FP pri hitrostih zaklopa, večjih od hitrosti sinhronizacije bliskavice. To omogoča izbiro največje zaslonke za zmanjšano globinsko ostrino, tudi če je motiv osvetljen od zadaj pri močni sončni svetlobi.

A Nastavitve po meri: Natančna nastavitev fotoaparata