Uporaba bliskavice na fotoaparatu

 1. Namestite bliskavico na nastavek za dodatno opremo fotoaparata.

  Za podrobnosti glejte dokumentacijo, ki je priložena enoti.
 2. Vklopite fotoaparat in bliskavico.
  Bliskavica se bo začela polniti; indikator pripravljenosti bliskavice ( c ) se prikaže na zaslonu za fotografiranje, ko je polnjenje končano.
 3. Izberite način upravljanja bliskavice (Način nadzora bliskavice ) in način bliskavice (Načini bliskavice ).
 4. Prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko.
 5. Slikajte.

Hitrost zaslonke

Hitrost zaklopa lahko nastavite na naslednji način, ko uporabljate dodatno bliskavico:

NačinHitrost zaslonke
bSamodejno nastavi fotoaparat (1/200 s–1/60 s)
P , ASamodejno nastavi fotoaparat (1/200 s–1/60 s)*
S1/200 s–30 s
M1/200 s–30 s, žarnica , čas
 1. Hitrost zaklopa je lahko nastavljena na 30 s, če je za način bliskavice izbrana počasna sinhronizacija, sinhronizacija na zadnjo zaveso ali počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči.

Bliskavice drugih proizvajalcev

Fotoaparata ni mogoče uporabljati z bliskavicami, ki bi dovajale napetosti nad 250 V na X-kontakte fotoaparata ali kratkostične kontakte na nastavku za dodatno opremo. Uporaba takšnih bliskavic lahko ne le moti normalno delovanje fotoaparata, ampak tudi poškoduje vezja za sinhronizacijo bliskavice fotoaparata in/ali bliskavice.

nadzor bliskavice i-TTL

Ko je dodatna bliskavica, ki podpira Nikon Creative Lighting System, pritrjena in nastavljena na TTL, fotoaparat uporablja nadzorne predbliske za uravnotežen ali standardni nadzor bliskavice »i-TTL dopolnjevanje«. Nadzor bliskavice i-TTL ni na voljo z bliskavicami, ki ne podpirajo Nikonovega sistema kreativne osvetlitve. Fotoaparat podpira naslednje vrste nadzora bliskavice i-TTL:

Nadzor bliskaviceOpis
i-TTL uravnotežena doosvetlitevFotoaparat uporablja nadzor bliskavice »i-TTL uravnotežene dopolnjujoče bliskavice« za naravno ravnovesje med glavnim motivom in osvetlitvijo ozadja okolice. Ko pritisnete gumb za sprostitev sprožilca in tik pred glavnim bliskom, bliskavica odda niz predhodnih bliskov monitorja, ki jih fotoaparat uporabi za optimizacijo moči bliskavice za ravnovesje med glavnim subjektom in osvetlitvijo ozadja okolice.
Standardna doosvetlitev i-TTLMoč bliskavice je prilagojena tako, da osvetlitev okvirja doseže standardno raven; svetlost ozadja se ne upošteva. Priporočljivo za posnetke, pri katerih je glavni subjekt poudarjen na račun podrobnosti v ozadju ali kadar se uporablja kompenzacija osvetlitve.
 • Standardna doosvetlitev i-TTL se samodejno aktivira, ko je izbrano [ Točkovno merjenje ].