Nastavite nadzor slike

 1. Gumb G
 2. C meni za fotografiranje

Izberite možnosti obdelave slike (»Picture Control«) za nove fotografije glede na prizor ali vaš ustvarjalni namen. Za več informacij glejte “ Nastavitev nadzora slike ” v “ Meni i ” ( Nastavitev nadzora slike ).

Spreminjanje nadzora slike v menijih

Obstoječe prednastavljene ali prilagojene nastavitve slike je mogoče spremeniti, da ustrezajo prizoru ali ustvarjalnemu namenu uporabnika.

 1. Izberite nadzor slike.

  Označite želeni Picture Control na seznamu Picture Control in pritisnite 2 .
 2. Uredite izbrani nadzor slike.
  • Pritisnite 1 ali 3 , da označite nastavitve (Nastavitve Picture Control ). Pritisnite 4 ali 2 , da izberete vrednost v korakih po 1, ali zavrtite gumb za podukaze, da izberete vrednost v korakih po 0,25.
  • Možnosti, ki so na voljo, se razlikujejo glede na izbrano možnost Picture Control.
  • Za hitro prilagajanje ravni za uravnoteženo [ Sharpening ], [ Srednji razpon ostrine ] in [ Clearity ], označite [ Quick Sharp ] in pritisnite 4 ali 2 .
  • Če želite opustiti kakršne koli spremembe in začeti znova s privzetimi nastavitvami, pritisnite gumb O
 3. Shranite spremembe in zapustite.
  Pritisnite J , da shranite spremembe.

Meni i

 • Če želite v meniju i izbrati Picture Controls, označite [ Set Picture Control ] in pritisnite J
 • Pritisnite 4 in 2 , da izberete Picture Control, in pritisnite 3 , da prikažete nastavitve Picture Control. Učinek kakršnih koli sprememb si lahko ogledate na zaslonu.

[ Upravljanje nadzora slike ]

Spremembe obstoječega nadzora slike lahko shranite z uporabo elementa [ Manage Picture Control ] v meniju za fotografiranje ali snemanje videa, pri čemer ustvarite nastavitve Picture Control po meri, ki jih je mogoče kopirati na pomnilniško kartico in uporabiti v združljivi programski opremi ali deliti med fotoaparati isti model.