Nastavite Picture Control

 1. Gumb G
 2. C meni za fotografiranje

Izberite možnosti obdelave slik (»Picture Control«) za nove fotografije glede na sceno ali vaš ustvarjalni namen. Za več informacij glejte »Nastavitev nadzora slike« v »Meniju i « (Nastavite nadzor slike ).

Spreminjanje možnosti Picture Control iz menijev

Obstoječe prednastavljene ali prilagojene nadzore slike je mogoče spremeniti tako, da ustrezajo prizoru ali ustvarjalnemu namenu uporabnika.

 1. Izberite nadzor slike.

  Označite želeno možnost Picture Control na seznamu Picture Control in pritisnite 2 .
 2. Uredite izbrani nadzor slike.
  • Pritisnite 1 ali 3 , da označite nastavitve (Nastavitve Picture Control ). Pritisnite 4 ali 2 , da izberete vrednost v korakih po 1, ali zavrtite gumb za podukaze, da izberete vrednost v korakih po 0,25.
  • Razpoložljive možnosti se razlikujejo glede na izbrani nadzor slike.
  • Če želite hitro prilagoditi ravni za uravnoteženo [ Sharpening ], [ Mid-range sharping ] in [ Clarity ], označite [ Quick sharp ] in pritisnite 4 ali 2 .
  • Če želite opustiti vse spremembe in začeti znova s privzetimi nastavitvami, pritisnite gumb O
 3. Shranite spremembe in zapustite.
  Pritisnite J , da shranite spremembe.

Meni i

 • Če želite izbrati Picture Controls v meniju i , označite [ Set Picture Control ] in pritisnite J .
 • Pritisnite 4 in 2 , da izberete Picture Control, in pritisnite 3 , da prikažete nastavitve Picture Control. Učinek morebitnih sprememb si lahko ogledate na zaslonu.

[ Upravljanje nadzora slike ]

Spremembe obstoječih nadzorov slike je mogoče shraniti z uporabo elementa [ Upravljanje nadzora slike ] v meniju za fotografiranje ali snemanje videa, s čimer ustvarite nadzor slike po meri, ki ga lahko nato kopirate na pomnilniško kartico in uporabite v združljivi programski opremi ali delite med fotoaparati v isti model.