Funkcije, ki so na voljo z različico vdelane programske opreme »C« 1.40

Nove funkcije, ki so na voljo z vdelano programsko opremo fotoaparata »C« različice 1.40, so opisane spodaj.

Podpora za močne zoom objektive

Nove možnosti za nastavitve po meri: f7 in g5 »Možnosti gumba Power zoom (PZ)«

[ Možnosti gumba Power Zoom (PZ) ] je bila dodana kot nastavitve po meri f7 in g5. Prilagodite nastavitve povečave.

PostavkaOpis
[ Uporabite gumba X / W ]Če je izbrana možnost [ On ], lahko elektronsko povečate, medtem ko pritisnete gumb X , in pomanjšate, medtem ko pritisnete gumb W (močna povečava).
 • Če je daljinski ročaj MC-N10 povezan s fotoaparatom, lahko povečate tudi z gumboma X in W na daljinskem ročaju, ko je izbrano [ On ].
 • Če je daljinski upravljalnik ML-L7 povezan s fotoaparatom, lahko povečate tudi z gumboma + na daljinskem upravljalniku (telefoto) in gumbom - (širokokotno), ko je izbrano [ On ].
[ Hitrost povečave ]Izberete lahko hitrost, s katero objektiv poveča in pomanjša z uporabo gumbov, ki so dodeljeni vlogi močnega zooma, tako da izberete negativne vrednosti za nižjo hitrost ali pozitivne vrednosti za večjo hitrost.
 • V nastavitvi po meri g5 [ Možnosti gumba Power zoom (PZ) ] lahko ločeno nastavite [ Pred/post recording ] in [ Med snemanjem ].
 • Te možnosti veljajo samo za objektive z močnim zoomom.
 • Dodatek tega elementa menija je spremenil številko nastavitve po meri [ Highlight display ] iz g5 v g6.

Hrup objektiva

V videoposnetkih je lahko slišen šum objektiva med povečavo. Če opazite šum objektiva, ko uporabljate gumbe, ki jim je dodeljena vloga električnega zooma, priporočamo nastavitev po meri g5 [ Možnosti gumba Power zoom (PZ) ] > [ Power zoom speed ] > [ Med snemanjem ] na nižje hitrosti zooma.

Zvoki delovanja kamere

V videoposnetkih se lahko slišijo zvoki delovanja ob pritisku gumbov kamere za povečavo. Če vas skrbijo zvoki delovanja pri uporabi gumbov za povečavo, priporočamo, da za povečavo uporabite naslednje.

 • Pametna naprava z nameščeno aplikacijo SnapBridge (delovanje močnega zooma morda ne bo na voljo, odvisno od različice aplikacije SnapBridge )
 • Daljinski upravljalnik ML-L7
 • MC-N10 daljinski ročaj

Nova možnost za nastavitveni meni: »Shrani položaj povečave (objektivi PZ)«

V nastavitveni meni je bila dodana možnost [ Shrani položaj povečave (objektivi PZ) ]. Če je izbrana možnost [ On ], bo fotoaparat shranil položaj povečave, ki velja, ko je fotoaparat izklopljen, in ga obnovil, ko je fotoaparat vklopljen.

 • Ta možnost velja samo za objektive z močnim zoomom.
 • Položaj zooma se ponastavi, če lečo zamenjate z lečo z drugim imenom izdelka.

Nov indikator goriščne razdalje na zaslonu za fotografiranje

Prikazu za fotografiranje je dodan indikator goriščne razdalje. Prikazano samo z močnimi zoom objektivi.

Nova možnost za nastavitveni meni: “ USB ”

V nastavitveni meni je bila dodana možnost [ USB ]. S tem dodatkom lahko iPhone , ki uporablja aplikacijo za pametne telefone NX MobileAir, zdaj uvozi slike iz fotoaparata, povezanega prek kabla USB .

 • Izberite [ MTP/PTP ], ko se povezujete z računalniki ali napravami Android .
 • Izberite [ iPhone ] samo pri povezovanju z napravami iPhone prek kabla USB-C v Lightning drugega proizvajalca, če želite uporabljati NX MobileAir (za informacije o združljivih kablih USB-C v Lightning glejte spletno pomoč za NX MobileAir).
 • Ne glede na to, ali je fotoaparat povezan z iPhone ali ne, boste z izbiro [ iPhone ] onemogočili spodaj navedene funkcije. Za dostop do teh funkcij izberite [ MTP/PTP ].
  • vgrajene omrežne funkcije kamere
  • element [ Možnosti brezžičnega daljinskega upravljalnika (ML-L7) ] v nastavitvenem meniju
  • napajanje fotoaparata ali polnjenje baterije prek USB (prav tako ne boste mogli napajati fotoaparata ali polniti baterije z dodatnim polnilnim napajalnikom)
 • Aplikacija NX MobileAir je na voljo v Apple App Store in Google Play .

Podpora za MC-N10 Remote Grip

MC-N10 Remote Grip je bil dodan združljivim dodatkom. Ko je MC-N10 povezan s kamero, se lahko uporablja za naloge, kot so snemanje videa, fotografiranje in prilagajanje nastavitev kamere. Opremljen je z rozeto za pritrditev na opremo za kamere drugih proizvajalcev. Z MC-N10 , nameščenim na opremo fotoaparata drugega proizvajalca prek ARRI-združljivega rozetnega adapterja, lahko ohranjate premikajoče se motive v fokusu, medtem ko premikate fotoaparat, da sledite njihovemu gibanju, ali pa uporabite njegove priročno nameščene kontrole za prilagajanje nastavitev, kot sta osvetlitev in nastavitev beline brez dotika kamere.