Programska oprema

Naslednjo programsko opremo Nikon lahko uporabljate s fotoaparatom:

Računalniška programska oprema

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter obvezno prenesite najnovejšo različico.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • NX Studio* : oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati. Uporabite programsko opremo NX Studio za natančno nastavitev fotografij, posnetih v Nikonovem edinstvenem formatu NEF/NRW (RAW), ali pa jih pretvorite v JPEG ali TIFF (obdelava RAW). NX Studio je mogoče uporabljati ne samo s slikami RAW, ampak tudi s fotografijami JPEG in TIFF, posnetimi z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati, za naloge, kot je urejanje tonskih krivulj ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.
    1. Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata.
  • Pripomoček za brezžični oddajnik : Pripomoček za brezžični oddajnik je potreben, če želite fotoaparat povezati v omrežje. Združite fotoaparat z računalnikom in prenesite slike prek Wi-Fi.
  • Pripomoček za spletno kamero : modul, ki omogoča povezavo kamere z računalnikom s kablom USB in uporabo kamere kot spletne kamere. Ko izberete zunanjo kamero v programski opremi za spletne konference, se prikaže »Webcam Utility«. Izberite ga, če ga želite uporabiti kot spletno kamero. Za združljive fotoaparate, uporabo, delovno okolje in varnostne ukrepe med uporabo preverite stran Webcam Utility v Nikonovem centru za prenose.

Aplikacije za pametne telefone (tablice).

SnapBridge : prenesite fotografije in videoposnetke iz fotoaparata v svojo pametno napravo prek brezžične povezave.

  • Aplikacije SnapBridge lahko prenesete iz Apple App Store® ali Google Play™ .
  • Za najnovejše informacije o aplikacijah SnapBridge obiščite Nikonovo spletno mesto.