Programska oprema

S fotoaparatom lahko uporabljate naslednjo Nikonovo programsko opremo:

Računalniška programska oprema

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter ne pozabite prenesti najnovejše različice.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • NX Studio * : Oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z digitalnimi fotoaparati Nikon. Uporabite programsko opremo NX Studio za natančno nastavitev fotografij, posnetih v Nikonovih edinstvenih formatih NEF/NRW (RAW), ali jih pretvorite v JPEG ali TIFF (obdelava RAW). NX Studio se lahko uporablja ne samo s slikami RAW, ampak tudi s fotografijami JPEG in TIFF, posnetimi z digitalnimi fotoaparati Nikon, za opravila, kot sta urejanje krivulj tonov ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.
    1. Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata.
  • Brezžični oddajnik: pripomoček za brezžični oddajnik je potreben, če želite kamero povezati v omrežje. Seznanite fotoaparat z računalnikom in naložite slike prek Wi-Fi.
  • Pripomoček za spletno kamero: modul, ki vam omogoča, da povežete kamero z računalnikom s kablom USB in jo uporabite kot spletno kamero. Ko v programski opremi za spletne konference izberete zunanjo kamero, se prikaže “Webcam Utility”. Izberite ga, če ga želite uporabljati kot spletno kamero. Na strani pripomočka za spletno kamero v Nikonovem centru za prenose preverite združljive fotoaparate, uporabo, delovno okolje in previdnostne ukrepe med uporabo.

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

SnapBridge : Prenesite fotografije in videoposnetke iz fotoaparata v svojo pametno napravo prek brezžične povezave.

  • Aplikacije SnapBridge lahko prenesete iz Apple App Store® ali Google Play™ .
  • Za najnovejše informacije o aplikacijah SnapBridge obiščite Nikonovo spletno mesto.