echilibru alb

Balanța de alb asigură că obiectele albe apar albe, indiferent de culoarea sursei de lumină. Setarea implicită (balans de alb automat sau j ) este recomandată pentru majoritatea surselor de lumină; dacă rezultatele dorite nu pot fi obținute cu balansul de alb automat, alegeți o altă opțiune așa cum este descris mai jos.

Reglarea balansului de alb

 • Balanța de alb poate fi selectată folosind elementele [ Balans de alb ] din meniul i și meniul de fotografiere sau meniul de înregistrare video (echilibru alb ,echilibru alb ,echilibru alb ).
 • La setările implicite, balansul de alb poate fi selectat și ținând apăsat butonul Fn și rotind selectorul principal de comandă (Butonul Fn ).
 • Când este selectat 4 [ Auto ] sau I [ Fluorescent ], puteți alege o subopțiune ținând apăsat butonul Fn și rotind selectorul de sub-comandă.
OpțiuneTemperatura de culoare*Descriere
4 [ Automat ]Balanța de alb este ajustată automat pentru rezultate optime cu majoritatea surselor de lumină. Dacă se folosește o unitate de bliț opțională, balansul de alb va fi ajustat în funcție de condițiile în vigoare atunci când blițul se declanșează.
i [ Păstrați albul (reduceți culorile calde) ]Aproximativ. 3500–8000 KEliminați tonul cald de culoare produs de iluminarea incandescentă.
j [ Păstrează atmosfera generală ]Aproximativ. 3500–8000 KPăstrează parțial tonul cald de culoare produs de iluminarea incandescentă.
k [ Păstrați culorile calde ale luminii ]Aproximativ. 3500–8000 KPăstrează tonul cald de culoare produs de iluminatul incandescent.
D [ Lumină naturală automată ]Aproximativ. 4500–8000 KCând este utilizată în lumină naturală în loc de 4 [ Auto ], această opțiune produce culori mai apropiate de cele văzute cu ochiul liber.
H [ Lumina solară directă ]Aproximativ. 5200 KUtilizați cu subiecte luminate de lumina directă a soarelui.
G [ Înnorat ]Aproximativ. 6000 KUtilizați la lumina zilei, pe cer înnorat.
M [ umbră ]Aproximativ. 8000 KUtilizați la lumina zilei cu subiecții la umbră.
J [ Incandescent ]Aproximativ. 3000 KUtilizați sub iluminare incandescentă.
I [ fluorescent ]Utilizați sub iluminare fluorescentă; alege tipul becului in functie de sursa de lumina.
[ fluorescent alb rece ]Aproximativ. 4200 K
[ Ziua alb fluorescent ]Aproximativ. 5000 K
[ fluorescent la lumina zilei ]Aproximativ. 6500 K
5 [ Bliț ]Aproximativ. 5400 KUtilizați pentru fotografierea cu bliț.
K [ Alegeți temperatura culorii ]Aproximativ. 2500–10000 K
 • Alegeți direct temperatura culorii.
 • Pentru a alege o temperatură de culoare, țineți apăsat butonul Fn și rotiți selectorul secundar de comandă.
L [ Preset manual ]
 • Măsurați balansul de alb pentru subiect sau sursa de lumină sau copiați balansul de alb dintr-o fotografie existentă.
 • Pentru a alege o presetare a balansului de alb, țineți apăsat butonul Fn și rotiți selectorul secundar de comandă.
 • Pentru a intra în modul de măsurare directă, apăsați și mențineți apăsat butonul Fn (Manual presetat ).
 1. Valori când reglarea fină este setată la 0.

D [Auto lumină naturală]

D [ Lumină naturală automată ] poate să nu producă rezultatele dorite sub lumină artificială. Alegeți 4 [ Auto ] sau o opțiune care se potrivește cu sursa de lumină.

Reglare fină a balansului de alb

La alte setări decât K [ Alege temperatura culorii ], balansul de alb poate fi reglat fin. Utilizați elementele [ Balans de alb ] din meniul i , meniul de fotografiere sau meniul de înregistrare video (Reglarea fină a balansului de alb , Meniul balans de alb: Reglare fină ).

Iluminare bliț de studio

4 Este posibil ca [ Auto ] să nu producă rezultatele dorite cu blițuri de studio mari. Utilizați balansul de alb presetat manual sau setați balansul de alb la 5 [ Bliț ] și utilizați reglarea fină pentru a regla balansul de alb.

Temperatura culorii când fotografiați cu 4 sau D

 • Informațiile despre fotografie pentru fotografiile realizate folosind 4 [ Auto ] sau D [ Lumină naturală automată ] afișează temperatura de culoare selectată de cameră în momentul în care a fost făcută fotografia. Puteți utiliza aceasta ca referință atunci când alegeți o valoare pentru K [ Alegeți temperatura culorii ].
 • Pentru a vizualiza datele de fotografiere în timpul redării, selectați [ Opțiuni de afișare redare ] > [ Informații suplimentare fotografie ] în meniul de redare și bifați ( M ) lângă [ Date fotografiere ].

Temperatura de culoare

Culoarea percepută a unei surse de lumină variază în funcție de privitor; unele pot avea o tentă roșie, în timp ce altele par albastre. Temperatura de culoare este o măsură obiectivă a culorii unei surse de lumină, exprimată în Kelvins (K). Cu cât temperatura culorii este mai scăzută, cu atât turnarea este mai roșie ( q ); cu cât temperatura este mai mare, cu atât gipsul este mai albastru ( w ).

Alegerea unei temperaturi de culoare

În general, alegeți valori mai mici dacă imaginile dvs. au o tentă roșie sau pentru a face intenționat imaginile mai albastre, valori mai mari dacă imaginile dvs. sunt nuanțe de albastru sau pentru a face imaginile mai roșii intenționat.