d6: Secvență de numere de fișier

 1. butonul G
 2. A meniu Setări personalizate

Alegeți o opțiune de numerotare a fișierelor.

OpțiuneDescriere
[ Activat ]Când se creează un folder nou sau se introduce un nou card de memorie în cameră, numerotarea fișierelor va continua de la ultimul număr utilizat. Acest lucru simplifică gestionarea fișierelor reducând la minimum apariția numelor de fișiere duplicate atunci când sunt utilizate mai multe carduri.
[ Dezactivat ]Când se creează un folder nou sau se introduce un nou card de memorie, numerotarea fișierelor repornește de la 0001. Dacă folderul curent conține deja imagini, numerotarea fișierelor va continua de la cel mai mare număr de fișier din folderul curent.
Dacă selectați [ Dezactivat ] după ce ați selectat [ Activat ], camera va stoca numărul de fișier curent. Numerotarea fișierelor va relua de la valoarea stocată anterior data viitoare când este selectat [ Pornit ].
[ Resetare ]Resetați numerotarea fișierelor pentru [ Activat ]. Dacă folderul curent este gol, numerotarea fișierelor va reporni de la 0001 cu următoarea fotografie făcută. Dacă folderul curent conține imagini, următoarei imagini realizate i se va atribui un număr de fișier prin adăugarea unui număr la cel mai mare număr de fișier din folderul curent.

Secvența de numere de fișier

 • Dacă se face o fotografie când folderul curent conține o imagine numerotată 9999, va fi creat un nou folder și numerotarea fișierelor va reporni de la 0001.
 • Când numărul curent al folderului ajunge la 999, aparatul foto nu va mai putea crea dosare noi și declanșarea obturatorului va fi dezactivată dacă:
  • folderul curent conține 5000 de imagini (în plus, înregistrarea video va fi dezactivată dacă camera calculează că numărul de fișiere necesare pentru a înregistra un videoclip cu lungimea maximă ar duce la folderul care conține peste 5000 de fișiere) sau
  • folderul curent conține o imagine numerotată 9999 (în plus, înregistrarea video va fi dezactivată dacă camera calculează că numărul de fișiere necesare pentru a înregistra un videoclip de lungime maximă ar avea ca rezultat un fișier numerotat peste 9999).
  Pentru a relua fotografierea, alegeți [ Resetare ] pentru Setarea personalizată d6 [ Secvență număr fișier ] și apoi fie formatați cardul de memorie, fie introduceți un card de memorie nou.

Numerotarea folderelor

 • Dacă se face o fotografie atunci când folderul curent conține 5000 de fotografii sau o imagine numerotată 9999, va fi creat și selectat un folder nou ca dosar curent.
 • Noului folder i se atribuie un număr mai mare cu un număr decât numărul actual al folderului. Dacă un folder cu acel număr există deja, noului folder i se va atribui cel mai mic număr de folder disponibil.

A Setări personalizate: Reglați fin setările camerei