Selectorul de sensibilitate ISO

Sensibilitatea camerei la lumină (sensibilitate ISO) poate fi ajustată în funcție de cantitatea de lumină disponibilă. În general, alegerea unor valori mai mari permite viteze mai mari ale obturatorului la aceeași diafragmă.

Reglarea sensibilității ISO

 • Țineți butonul de blocare a selectorului de sensibilitate ISO și rotiți cadranul de sensibilitate ISO.
 • Opțiunea selectată în prezent este afișată pe afișaj în timpul fotografierii.

Modul foto

 • Alegeți dintre valori de la ISO 100 la 51200. Puteți seta selectorul de sensibilitate ISO la [ H1 ] (Hi 1) pentru aproximativ un pas mai mare sau [ H2 ] (Hi 2) pentru aproximativ doi pași mai mare de la ISO 51200.
 • În modul b , setarea este fixată la ISO-A (AUTO), iar camera ajustează automat sensibilitatea ISO.
 • Dacă [ Fotografie silențioasă ] din meniul de fotografiere este setat la [ Activat ], sensibilitățile ISO [ H1 ] (Hi 1) și [ H2 ] (Hi 2) nu pot fi utilizate. Dacă selectorul de sensibilitate ISO este setat la [ H1 ] sau [ H2 ], sensibilitatea ISO va fi setată la ISO 51200.

Control automat al sensibilității ISO la fotografiere

Dacă setați [ Setări sensibilitate ISO ] (Setări de sensibilitate ISO ) > [ Control sensibilitate ISO automată ] în meniul de fotografiere la [ Activat ], aparatul foto va schimba automat sensibilitatea ISO atunci când nu se poate obține o expunere adecvată cu sensibilitatea ISO setată în modurile P , S , A și M.

Mod video

 • Puteți regla sensibilitatea ISO numai în următoarele setări. În toate celelalte cazuri, camera ajustează automat sensibilitatea ISO.
  • Mod: M
  • [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Control ISO automat (mod M) ] în meniul de înregistrare video: [ Dezactivat ]
 • Alegeți dintre valori de la ISO 100 la 25600. Dacă selectorul de sensibilitate ISO este setat la orice altă valoare, acesta va fi setat la ISO 25600.

Sensibilitate ISO ridicată

Cu cât sensibilitatea ISO este mai mare, cu atât este nevoie de mai puțină lumină pentru a face o expunere, permițând realizarea de fotografii atunci când iluminarea este slabă și ajutând la prevenirea neclarității atunci când subiectul este în mișcare. Rețineți, totuși, că cu cât sensibilitatea este mai mare, cu atât este mai probabil ca imaginea să fie afectată de „zgomot” sub formă de pixeli strălucitori distanțați aleatoriu, ceață sau linii.

H1 și H2

O setare de [ H1 ] (Hi 1) corespunde unei sensibilități ISO cu aproximativ 1 EV mai mare decât ISO 51200 (echivalent cu ISO 102400) și [ H2 ] (Hi 2) la o sensibilitate ISO cu aproximativ 2 EV mai mare (echivalent cu ISO 204800) . Rețineți că fotografiile realizate la aceste setări sunt deosebit de predispuse la „zgomot” sub formă de pixeli strălucitori distanțați aleatoriu, ceață sau linii.