Alte accesorii compatibile

Pentru camera dvs. Nikon sunt disponibile o varietate de accesorii.

Accesorii compatibile

 • Disponibilitatea poate varia în funcție de țară sau regiune.
 • Consultați site-ul nostru web sau broșurile pentru cele mai recente informații.

Surse de putere

 • Baterie reîncărcabilă Li-ion EN-EL25a/EN-EL25 : Poate fi utilizată cu camerele digitale Nikon Z fc.
  • Numărul de fotografii care pot fi efectuate (durata de viață a bateriei) diferă ( Rezistența bateriei ) deoarece capacitatea bateriei diferă la utilizarea EN-EL25a și EN-EL25.
 • Încărcător de baterii MH-32 : Poate fi folosit pentru a reîncărca bateriile EN-EL25a/EN-EL25.
 • Adaptor CA de încărcare EH-7P /Adaptor CA EH-8P : Când sunt conectați la cameră, aceste adaptoare pot fi folosite pentru a încărca bateriile introduse în cameră.
  • Bateria nu se va încărca când camera este pornită.
  • EH-7P și EH-8P pot fi folosite pentru a alimenta camera; pentru a face acest lucru, selectați [ Enable ] pentru [ USB power delivery ] din meniul de configurare. Pentru mai multe informații, consultați „Livrarea energiei USB ” ( Livrarea energiei USB ).
  • Alimentarea cu energie a camerei folosind un EH‑8P necesită un cablu USB UC‑E25 (disponibil separat).

Filtre

 • Filtrele de culoare neutră (NC) pot fi folosite pentru a proteja lentila.
 • Filtrele pot provoca fantomă atunci când subiectul este încadrat într-o lumină puternică sau când o sursă de lumină puternică este în cadru. Filtrele pot fi eliminate în cazul în care apare imaginea fantomă.
 • Este posibil ca măsurarea matriceală să nu producă rezultatele dorite cu filtre cu factori de expunere (factori de filtru) peste 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL , ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ). Vă sugerăm să selectați în schimb [ Măsurare ponderată centrală ]. Consultați documentația filtrului pentru detalii.
 • Filtrele destinate fotografierii cu efecte speciale pot interfera cu focalizarea automată sau cu indicatorul de focalizare ( I ).

cabluri USB

 • Cablu USB UC-E24 : Un cablu USB cu un conector de tip C pentru conectarea la cameră și un conector de tip A pentru conectarea la dispozitivul USB .
 • Cablu USB UC-E25 : Un cablu USB cu doi conectori de tip C.

Adaptoare pentru pantofi cald

Adaptor terminal de sincronizare AS-15 : Montați AS-15 pe pantoful aparatului foto pentru a conecta lumini stroboscopice de studio sau alte echipamente bliț printr-un terminal de sincronizare.

Accesorii huse pentru încălțăminte

Capac pentru încălțăminte pentru accesorii BS-1 : un capac care protejează sabotul pentru accesorii atunci când nu este atașată nicio unitate bliț.

Capace de corp

Capac de corp BF-N1 : Capacul de corp previne pătrunderea prafului în cameră atunci când nu există obiectiv.

Accesorii pentru ocularul vizorului

DK-32 Rubber Eyecup : Un ocular din cauciuc care poate fi montat pe vizorul camerei. DK-29 face imaginea din vizor mai ușor de văzut, prevenind oboseala ochilor.

Elimina
A inlocui

Montați adaptoare

Adaptor de montură FTZ : un adaptor care permite ca obiectivele NIKKOR cu montură F să fie utilizate cu camere digitale care acceptă obiective cu montură Z interschimbabile.

 • Pentru informații despre atașarea, scoaterea, întreținerea și utilizarea adaptoarelor de montare FTZ , consultați documentația furnizată cu dispozitivul.
 1. Dacă un mesaj de avertizare care vă solicită să actualizați este afișat pe cameră când un adaptor de montare este montat pe cameră, actualizați la cea mai recentă versiune. Pentru informații despre actualizările de firmware, consultați site-ul web Nikon pentru zona dvs.

Microfoane

 • Microfon stereo ME-1 : Conectați ME-1 la mufa microfonului camerei pentru a înregistra sunet stereo. Utilizarea unui microfon extern reduce, de asemenea, șansa de a capta zgomotul echipamentului, cum ar fi sunetele produse în timpul înregistrării video atunci când focalizarea este realizată folosind focalizarea automată.
 • Microfon fără fir ME-W1 : Un microfon fără fir Bluetooth . Utilizați ME-W1 pentru înregistrarea în afara camerei.

Telecomenzi

Telecomanda ML-L7 : Asociați-o cu camera și înregistrați videoclipuri și fotografii de la distanță.

Atașarea și îndepărtarea capacului pentru încălțăminte pentru accesorii

Capacul alunecă în pantof așa cum se arată. Pentru a scoate capacul, țineți ferm camera, apăsați capacul în jos cu degetul mare și glisați-l în direcția indicată.

Încărcarea camerei cu adaptorul AC de încărcare

Când o baterie este introdusă în cameră, adaptorul opțional de încărcare EH-7P poate fi folosit pentru a încărca bateria.

 • După ce ați confirmat că camera este oprită, conectați adaptorul AC de încărcare ( q ) și conectați adaptorul. Bateria se încarcă în timp ce camera este oprită. Păstrați dopul drept în timpul introducerii și scoaterii.

  • Lampa de încărcare a camerei ( w ) se aprinde în chihlimbar în timp ce încărcarea este în curs. Lampa se stinge când încărcarea este completă.
  • O baterie se va încărca complet în aproximativ 2 ore (când utilizați EN-EL25a) sau 1 oră și 40 de minute (când utilizați EN-EL25) (pentru o baterie epuizată).
  • Deconectați adaptorul AC de încărcare și scoateți cablul din cameră când încărcarea este completă.

Adaptorul AC de încărcare

Dacă bateria nu poate fi încărcată utilizând adaptorul de încărcare AC, de exemplu deoarece bateria nu este compatibilă sau temperatura camerei este ridicată, lampa de încărcare va clipi rapid timp de aproximativ 30 de secunde și apoi se va stinge. Dacă lampa de încărcare este stinsă și nu ați observat încărcarea bateriei, porniți camera și verificați nivelul bateriei.

Alimentarea camerei cu adaptorul AC de încărcare

 • Dacă este selectat [ Activare ] pentru [ Livrare energie USB ] în meniul de configurare, adaptorul AC de încărcare va alimenta camera când camera este pornită. Pentru mai multe informații, consultați „„Livrarea energiei” versus „încărcare”” ( „Livrarea energiei” versus „încărcare” ).
 • Bateria nu se va încărca în timp ce camera este alimentată de o sursă externă.

Livrarea energiei USB a computerului și încărcarea bateriei

 • Calculatoarele vor furniza curent pentru a alimenta camera sau a încărca bateria numai atunci când sunt conectate printr-un cablu USB UC-E25 (disponibil separat). Cablul USB opțional UC-E24 nu poate fi utilizat în acest scop.
 • În funcție de model și de specificațiile produsului, unele computere nu vor furniza curent pentru alimentarea camerei sau încărcarea bateriei.

Telecomanda ML-L7

Puteți opera camera de la telecomandă prin împerechere* ( Conectare pentru prima dată: Împerechere ) telecomanda opțională ML-L7 cu camera. Cu această cameră, puteți efectua operația din „Numele și funcțiile componentelor telecomenzii (pentru Z fc)” ( Numele și funcțiile componentelor telecomenzii (pentru Z fc) ).

 1. Conectarea camerei și a telecomenzii prin Bluetooth se numește aici „împerechere”.
 • Numai o singură telecomandă poate fi asociată pe cameră. Când împerechezi o altă telecomandă, numai ultima telecomandă asociată este activată.
 • Consultați, de asemenea, documentația furnizată cu telecomanda ML-L7.

Note la utilizarea telecomenzii

 • Telecomanda nu poate fi utilizată în următoarele cazuri.
  • Când [ Mod avion ] din meniul de configurare a camerei este setat la [ Activare ]
  • În timp ce camera este conectată și schimbă date cu un alt dispozitiv prin USB
 • O conexiune între cameră și telecomandă și o conexiune ( Bluetooth sau Wi-Fi ) între cameră și alt dispozitiv nu pot fi stabilite în același timp.

Numele și funcțiile componentelor telecomenzii (pentru Z fc)

ParteFuncţie
1- butonulAceeași operație ca și butonul W ( Q ) de pe cameră.
2butonul +Aceeași operațiune ca butonul X de pe cameră.
3Buton de înregistrare videoApăsați pentru a începe înregistrarea și apăsați din nou pentru a termina înregistrarea.
4Butonul de pornireCând este apăsată, telecomanda se pornește și începe să caute o cameră asociată. Dacă apăsați și mențineți apăsat timp de 3 secunde sau mai mult, telecomanda va începe să caute camere nepereche. Dacă apăsați butonul de pornire în timp ce telecomanda este pornită, o va opri.
5Lampă de stareStarea telecomenzii și starea operațiunii de fotografiere sunt indicate de culoarea și comportamentul lămpii ( Lampă de stare a telecomenzii (pentru Z fc) ).

ParteFuncţie
6Buton de declanșare

Apăsați butonul pentru a elibera declanșatorul.

 • Când utilizați focalizarea automată, declanșatorul este eliberat după focalizarea cu focalizare automată.
 • Butonul de declanșare a telecomenzii nu poate fi apăsat pe jumătate.
 • Butonul de declanșare a telecomenzii nu poate fi ținut apăsat pentru fotografierea în rafală.
 • Procedura de fotografiere la o viteză de expunere de „Bulb” este aceeași cu cea pentru „Timp”.
7Selector multipluAceeași operație ca și selectorul multiplu de pe cameră.

ParteFuncţie
8butonul J (selectare).Aceeași operațiune ca butonul J de pe cameră.
9Butonul Fn1 (funcția 1)/Fn2 (funcția 2).

Utilizați funcțiile înregistrate în prealabil ( Atribuiți butonul Fn1/Atribuiți butonul Fn2 ).

 • În mod implicit, apăsarea butonului Fn1 de pe telecomandă este aceeași operație ca și butonul K de pe cameră, în timp ce butonul Fn2 este aceeași operație ca și butonul G

Reglarea focalizării de la cameră

Dacă este selectat [ Focalizare ] pentru setarea personalizată a2 [ Selecție prioritate AF-S ] în modul de focalizare AF-S , focalizarea se va bloca când butonul de declanșare a camerei este apăsat la jumătate. Apoi puteți apăsa butonul de declanșare de pe telecomandă pentru a face o fotografie la poziția de focalizare selectată.

Temporizator de așteptare la utilizarea telecomenzii

Când temporizatorul de așteptare al camerei expiră și monitorul și vizorul sunt oprite, porniți telecomanda și apoi apăsați și mențineți apăsat butonul de declanșare sau butonul de înregistrare video de pe telecomandă pentru a reveni la starea inițială.

Lampă de stare a telecomenzii (pentru Z fc)

CuloarestareDescriere
VerdeClipește în fiecare secundăDetectarea camerei asociate
VerdeClipește rapid (aproximativ la fiecare 0,5 secunde)Împerechere
VerdeClipește la fiecare 3 secundeConectat la cameră
PortocaleClipește o datăÎncepeți să fotografiați
PortocaleClipește de două oriÎncheiați fotografia
roșuClipește o datăÎncepeți înregistrarea video
roșuClipește de două oriÎncheiați înregistrarea videoclipului

Conectare pentru prima dată: Împerechere

Când utilizați telecomanda pentru prima dată, trebuie să o asociați cu camera.

 1. Selectați [Opțiuni telecomandă fără fir (ML-L7)] > [Salvare telecomandă fără fir] în meniul de configurare a camerei și apăsați J .
  • Camera va fi în așteptare pentru asociere.
  • Dacă camera este conectată la un smartphone sau la un computer, conexiunea la acele dispozitive va fi întreruptă.
 2. Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire de pe telecomandă (3 secunde sau mai mult).
  • Camera foto și telecomanda vor începe împerecherea. Între timp, lampa de stare a telecomenzii clipește la intervale de aproximativ 0,5 secunde.
  • Când asocierea este completă, camera și telecomanda vor fi conectate. L este afișat pe afișajul de fotografiere.
  • Dacă este afișat un mesaj care indică faptul că asocierea nu a reușit, începeți de la pasul 1.

Pentru a vă conecta cu o telecomandă asociată

 1. Selectați [Opțiuni la distanță fără fir (ML-L7)] > [Conexiune la distanță fără fir] > [Activare] în meniul de configurare a camerei și apăsați J .
 2. Apăsați butonul de pornire de pe telecomandă.
  • Camera și telecomanda sunt conectate automat.