Reducerea pâlpâirii

  1. butonul G
  2. 1 meniu de înregistrare video

Reduceți pâlpâirea și benzile când fotografiați sub lumină fluorescentă sau cu vapori de mercur în timpul înregistrării video. Alegeți [ Auto ] pentru a permite camerei să aleagă automat frecvența corectă. Dacă [ Auto ] nu reușește să producă rezultatele dorite, selectați [ 50 Hz ] sau [ 60 Hz ] în funcție de frecvența sursei de alimentare locale. Alegeți [ 50 Hz ] pentru zonele cu o sursă de alimentare de 50 Hz, [ 60 Hz ] pentru zonele cu o sursă de alimentare de 60 Hz.

Reducerea pâlpâirii în meniul de înregistrare video

  • Dacă [ Auto ] nu reușește să producă rezultatele dorite și nu sunteți sigur de frecvența sursei de alimentare locale, testați ambele opțiuni de 50 și 60 Hz și alegeți-o pe cea care produce cele mai bune rezultate.
  • Este posibil ca reducerea pâlpâirii să nu producă rezultatele dorite dacă subiectul este foarte luminos. Dacă acesta este cazul, încercați să alegeți o deschidere mai mică (număr f mai mare).
  • Este posibil ca reducerea pâlpâirii să nu producă rezultatele dorite în alte moduri decât M . Dacă acesta este cazul, selectați modul M și alegeți o viteză a obturatorului adaptată frecvenței sursei locale de alimentare:
    • 50 Hz: 1/100 s, 1/50 s, 1/25 s
    • 60 Hz: 1/125 s, 1/60 s, 1/30 s