Caracteristici disponibile cu versiunea de firmware „C” 1.30

Opțiuni noi pentru Setări personalizate f2 „Comenzi personalizate (fotografiere)” și g2 „Comenzi personalizate”: „Salvare poziție de focalizare” și „Apelare poziție de focalizare”

[ Salvare poziție de focalizare ] și [ Apelare poziție de focalizare ] au fost adăugate la rolurile care pot fi atribuite comenzilor camerei pentru Setări personalizate f2 [ Comenzi personalizate (fotografiere) ] și g2 [ Comenzi personalizate ]. Atribuiți [ Salvare poziție de focalizare ] la [ Buton Fn obiectiv ] și, respectiv, [ Apelare poziție focalizare ] [ Buton Fn2 obiectiv ] pentru a salva și a restabili rapid poziția curentă de focalizare a obiectivului utilizând aceste comenzi („rechemare memorie”). Acest lucru poate fi util dacă reveniți frecvent la subiecte la o distanță fixă de focalizare.

 • Retragerea memoriei este disponibilă numai atunci când pe cameră este montat un obiectiv cu montură Z cu focalizare automată echipat cu butoane Fn și Fn2 . Dacă obiectivul nu este echipat cu un buton Fn2 , camera nu poate salva poziția de focalizare chiar dacă butonul [ Salvare poziție focalizare ] este atribuit butonului Fn al obiectivului.
 • Pozițiile de focalizare pot fi salvate și rechemate atât în modul foto, cât și în modul video.
 • Pozițiile de focalizare pot fi salvate în orice mod de focalizare.
 • Poziția de focalizare stocată este resetată când obiectivul este detașat.

Rechemarea memoriei

 1. Selectați [Salvare poziție focalizare] pentru setarea personalizată f2 [Comenzi personalizate (fotografiere)] sau g2 [Comenzi personalizate] > [Buton Fn obiectiv].

 2. Selectați [Apelare poziție de focalizare] pentru setarea personalizată f2 [Comenzi personalizate (fotografiere)] sau g2 [Comenzi personalizate] > [Buton Fn2 obiectiv].
 3. Focalizați pe subiectul dorit în afișajul de fotografiere și apăsați și mențineți apăsat butonul Fn al obiectivului.

  O pictogramă 5 va apărea pe afișajul de fotografiere dacă operațiunea are succes.
 4. Apăsați butonul Fn2 al obiectivului.
  • Poziția de focalizare salvată va fi restabilită.
  • Ținând apăsat butonul Fn2 al obiectivului, se activează focalizarea manuală, iar camera nu va refocaliza dacă butonul de declanșare este apăsat la jumătate în timp ce butonul de comandă este apăsat.

Atenții: Rechemarea memoriei

 • Pozițiile de focalizare nu pot fi salvate în timp ce sunt afișate informații despre fotografiere.
 • Modificările temperaturii ambientale pot duce la rechemarea focalizării într-o poziție diferită de cea în care a fost salvată.
 • Pozițiile de focalizare salvate anterior tind să se schimbe dacă sunt rechemate după ce distanța focală a obiectivului este ajustată prin zoom. Dacă se reamintește o poziție de focalizare salvată după ce se reglează distanța focală a obiectivului, camera va emite patru bipuri scurte, cu condiția ca o altă opțiune decât [ Dezactivat ] să fie selectată pentru [ Opțiuni bip ] > [ Bip activat/dezactivat ] în meniul de configurare .

Bip

 • Dacă este selectată o altă opțiune decât [ Off ] pentru [ Beep options ] > [ Beep on/off ] în meniul de configurare, camera va emite două bipuri scurte când o poziție de focalizare este salvată sau reapelată în modul foto.
 • Un bip nu se aude în fotografia silențioasă, în modul video sau când este selectat [ Dezactivat ] pentru [ Opțiuni bip ] > [ Bip activat/dezactivat ].