Άλλα συμβατά αξεσουάρ

Διατίθεται μια ποικιλία αξεσουάρ για τη φωτογραφική μηχανή σας Nikon .

Συμβατά αξεσουάρ

 • Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή.
 • Δείτε τον ιστότοπο ή τα φυλλάδια μας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Πηγές ενέργειας

 • EN-EL25a/EN-EL25 Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Nikon Z fc.
  • Ο αριθμός των λήψεων που μπορούν να ληφθούν (διάρκεια ζωής μπαταρίας) διαφέρει ( Αντοχή μπαταρίας ) επειδή η χωρητικότητα της μπαταρίας διαφέρει όταν χρησιμοποιείτε το EN-EL25a και το EN-EL25.
 • Φορτιστής μπαταριών MH-32 : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επαναφόρτιση μπαταριών EN-EL25a/EN-EL25.
 • EH-7P Charging AC Adapter/EH-8P AC Adapter : Όταν συνδέονται με την κάμερα, αυτοί οι προσαρμογείς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φόρτιση των μπαταριών που έχουν τοποθετηθεί στην κάμερα.
  • Η μπαταρία δεν θα φορτιστεί ενώ η κάμερα είναι ενεργοποιημένη.
  • Τα EH-7P και EH‑8P μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία της κάμερας. για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε [ Ενεργοποίηση ] για [ Παράδοση ρεύματος USB ] στο μενού ρυθμίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα " Παράδοση τροφοδοσίας USB " ( Παράδοση ρεύματος USB ).
  • Η παροχή ρεύματος στην κάμερα με χρήση EH‑8P απαιτεί καλώδιο USB UC‑E25 (διατίθεται χωριστά).

Φίλτρα

 • Τα φίλτρα ουδέτερου χρώματος (NC) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του φακού.
 • Τα φίλτρα μπορεί να προκαλέσουν φαντάσματα όταν το θέμα είναι καδράρισμα με έντονο φως ή όταν μια φωτεινή πηγή φωτός βρίσκεται στο κάδρο. Τα φίλτρα μπορούν να αφαιρεθούν εάν εμφανιστεί ghosting.
 • Η μέτρηση μήτρας ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα με φίλτρα με συντελεστές έκθεσης (παράγοντες φίλτρου) πάνω από 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL , ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ). Προτείνουμε αντ' αυτού να επιλεχθεί η [ Κεντροβαρή μέτρηση ]. Δείτε την τεκμηρίωση του φίλτρου για λεπτομέρειες.
 • Τα φίλτρα που προορίζονται για φωτογραφία με ειδικά εφέ μπορεί να επηρεάσουν την αυτόματη εστίαση ή την ένδειξη εστίασης ( I ).

Καλώδια USB

 • Καλώδιο USB UC-E24 : Καλώδιο USB με υποδοχή τύπου C για σύνδεση με την κάμερα και υποδοχή τύπου Α για σύνδεση στη συσκευή USB .
 • Καλώδιο USB UC-E25 : Ένα καλώδιο USB με δύο υποδοχές τύπου C.

Αντάπτορες ζεστών παπουτσιών

AS-15 Sync Terminal Adapter : Τοποθετήστε το AS-15 στο hot shoe της κάμερας για να συνδέσετε φώτα στούντιο strobe ή άλλο εξοπλισμό φλας μέσω τερματικού συγχρονισμού.

Αξεσουάρ καλύμματα παπουτσιών

BS-1 Αξεσουάρ κάλυμμα παπουτσιού : Ένα κάλυμμα που προστατεύει το παπούτσι αξεσουάρ όταν δεν έχει προσαρτηθεί μονάδα φλας.

Καπέλα σώματος

BF-N1 Body Cap : Το καπάκι σώματος αποτρέπει την είσοδο σκόνης στη φωτογραφική μηχανή όταν δεν υπάρχει φακός στη θέση του.

Αξεσουάρ προσοφθάλμιου σκόπευτρου

DK-32 Rubber Eyecup : Λαστιχένιο προσοφθάλμιο που μπορεί να τοποθετηθεί στο σκόπευτρο της κάμερας. Το DK-29 κάνει την εικόνα στο σκόπευτρο ευκολότερη, αποτρέποντας την κόπωση των ματιών.

Αφαιρώ
Αντικαθιστώ

Τοποθέτηση προσαρμογέων

Προσαρμογέας βάσης FTZ : Ένας προσαρμογέας που επιτρέπει τη χρήση φακών βάσης NIKKOR F με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν εναλλάξιμους φακούς βάσης Z.

 • Για πληροφορίες σχετικά με την προσάρτηση, την αφαίρεση, τη συντήρηση και τη χρήση προσαρμογέων βάσης FTZ , ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που παρέχεται με τη συσκευή.
 1. Εάν ένα προειδοποιητικό μήνυμα που σας ζητά να κάνετε ενημέρωση εμφανίζεται στην κάμερα όταν είναι τοποθετημένος ένας προσαρμογέας βάσης στην κάμερα, ενημερώστε το στην πιο πρόσφατη έκδοση. Για πληροφορίες σχετικά με ενημερώσεις υλικολογισμικού, ανατρέξτε στον ιστότοπο Nikon για την περιοχή σας.

Μικρόφωνα

 • ME-1 Stereo Microphone : Συνδέστε το ME-1 στην υποδοχή μικροφώνου της κάμερας για εγγραφή στερεοφωνικού ήχου. Η χρήση εξωτερικού μικροφώνου μειώνει επίσης την πιθανότητα λήψης θορύβου του εξοπλισμού, όπως οι ήχοι που παράγονται κατά την εγγραφή βίντεο όταν η εστίαση επιτυγχάνεται με την αυτόματη εστίαση.
 • ME-W1 Ασύρματο μικρόφωνο : Ένα ασύρματο μικρόφωνο Bluetooth . Χρησιμοποιήστε το ME-W1 για εγγραφή εκτός κάμερας.

Τηλεχειριστήρια

Τηλεχειριστήριο ML-L7 : Συνδυάστε το με την κάμερα και τραβήξτε βίντεο και φωτογραφίες από απόσταση.

Τοποθέτηση και αφαίρεση του καλύμματος του αξεσουάρ παπουτσιού

Το κάλυμμα γλιστράει μέσα στο παπούτσι όπως φαίνεται. Για να αφαιρέσετε το κάλυμμα, κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή σταθερά, πιέστε το κάλυμμα προς τα κάτω με έναν αντίχειρα και σύρετέ το προς την κατεύθυνση που φαίνεται.

Φόρτιση της κάμερας με τον προσαρμογέα φόρτισης AC

Όταν έχει τοποθετηθεί μπαταρία στην κάμερα, ο προαιρετικός μετασχηματιστής φόρτισης AC EH-7P μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της μπαταρίας.

 • Αφού επιβεβαιώσετε ότι η κάμερα είναι απενεργοποιημένη, συνδέστε το τροφοδοτικό φόρτισης AC ( q ) και συνδέστε τον προσαρμογέα. Η μπαταρία φορτίζεται ενώ η κάμερα είναι απενεργοποιημένη. Κρατήστε το βύσμα ευθεία κατά την εισαγωγή και αφαίρεση.

  • Η λυχνία φόρτισης της κάμερας ( w ) ανάβει πορτοκαλί ενώ η φόρτιση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η λάμπα σβήνει όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.
  • Μια μπαταρία θα φορτιστεί πλήρως σε περίπου 2 ώρες και (όταν χρησιμοποιείτε το EN-EL25a) ή σε 1 ώρα και 40 λεπτά (όταν χρησιμοποιείτε το EN-EL25) (για μια μπαταρία που έχει εξαντληθεί).
  • Αποσυνδέστε το τροφοδοτικό φόρτισης AC και αφαιρέστε το καλώδιο από την κάμερα όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.

Ο μετασχηματιστής φόρτισης AC

Εάν η μπαταρία δεν μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα φόρτισης AC, για παράδειγμα επειδή η μπαταρία δεν είναι συμβατή ή η θερμοκρασία της κάμερας είναι αυξημένη, η λυχνία φόρτισης θα αναβοσβήσει γρήγορα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα σβήσει. Εάν η λυχνία φόρτισης είναι σβηστή και δεν παρατηρήσατε τη φόρτιση της μπαταρίας, ενεργοποιήστε την κάμερα και ελέγξτε τη στάθμη της μπαταρίας.

Τροφοδοσία της κάμερας με τον προσαρμογέα φόρτισης AC

 • Εάν το [ Ενεργοποίηση ] έχει επιλεγεί για [ Παράδοση ρεύματος USB ] στο μενού ρυθμίσεων, ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος φόρτισης θα τροφοδοτήσει την κάμερα όταν η κάμερα είναι ενεργοποιημένη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα «Παράδοση ρεύματος» έναντι «φόρτισης»» ( "Παράδοση ρεύματος" έναντι "φόρτισης" ).
 • Η μπαταρία δεν θα φορτιστεί ενώ η κάμερα τροφοδοτείται από εξωτερική πηγή.

Παροχή ρεύματος USB υπολογιστή και φόρτιση μπαταρίας

 • Οι υπολογιστές θα παρέχουν ρεύμα για να τροφοδοτούν την κάμερα ή να φορτίζουν την μπαταρία μόνο όταν συνδέονται μέσω καλωδίου USB UC-E25 (διατίθεται χωριστά). Το προαιρετικό καλώδιο USB UC-E24 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό.
 • Ανάλογα με το μοντέλο και τις προδιαγραφές του προϊόντος, ορισμένοι υπολογιστές δεν παρέχουν ρεύμα για να τροφοδοτήσουν την κάμερα ή να φορτίσουν την μπαταρία.

Τηλεχειριστήριο ML-L7

Μπορείτε να χειριστείτε την κάμερα από το τηλεχειριστήριο με σύζευξη* ( Σύνδεση για πρώτη φορά: Σύζευξη ) το προαιρετικό τηλεχειριστήριο ML-L7 με την κάμερα. Με αυτήν την κάμερα, μπορείτε να εκτελέσετε τη λειτουργία στο "Τηλεχειριστήριο ονόματα εξαρτημάτων και λειτουργίες (για Z fc)" ( Ονόματα εξαρτημάτων και λειτουργίες τηλεχειριστηρίου (για Z fc) ).

 1. Η σύνδεση της κάμερας και του τηλεχειριστηρίου μέσω Bluetooth ονομάζεται εδώ "σύζευξη".
 • Μόνο ένα τηλεχειριστήριο μπορεί να αντιστοιχιστεί ανά κάμερα. Κατά τη σύζευξη άλλου τηλεχειριστηρίου, ενεργοποιείται μόνο το τελευταίο ζευγαρωμένο τηλεχειριστήριο.
 • Δείτε επίσης την τεκμηρίωση που παρέχεται με το τηλεχειριστήριο ML-L7.

Σημειώσεις κατά τη χρήση του τηλεχειριστηρίου

 • Το τηλεχειριστήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις.
  • Όταν η [ Λειτουργία πτήσης ] στο μενού ρυθμίσεων της κάμερας έχει οριστεί σε [ Ενεργοποίηση ]
  • Ενώ η κάμερα είναι συνδεδεμένη και ανταλλάσσει δεδομένα με άλλη συσκευή μέσω USB
 • Δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ της κάμερας και του τηλεχειριστηρίου και σύνδεσης ( Bluetooth ή Wi-Fi ) μεταξύ της κάμερας και μιας άλλης συσκευής.

Ονόματα εξαρτημάτων και λειτουργίες τηλεχειριστηρίου (για Z fc)

ΜέροςΛειτουργία
1- κουμπίΊδια λειτουργία με το κουμπί W ( Q ) στην κάμερα.
2+ κουμπίΊδια λειτουργία με το κουμπί X στην κάμερα.
3Κουμπί εγγραφής βίντεοΠατήστε για να ξεκινήσει η εγγραφή και πατήστε ξανά για να τερματίσετε την εγγραφή.
4Κουμπί ενεργοποίησης - απενεργοποίησηςΌταν πατηθεί, το τηλεχειριστήριο ενεργοποιείται και ξεκινά την αναζήτηση για αντιστοιχισμένη κάμερα. Εάν το πατήσετε παρατεταμένα για 3 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, το τηλεχειριστήριο θα ξεκινήσει την αναζήτηση για μη ζευγαρωμένες κάμερες. Αν πατήσετε το κουμπί λειτουργίας ενώ το τηλεχειριστήριο είναι ενεργοποιημένο, θα το απενεργοποιήσετε.
5Λυχνία κατάστασηςΗ κατάσταση του τηλεχειριστηρίου και η κατάσταση λειτουργίας λήψης υποδεικνύονται από το χρώμα και τη συμπεριφορά της λάμπας ( Λυχνία κατάστασης τηλεχειριστηρίου (για Z fc) ).

ΜέροςΛειτουργία
6Κουμπί λήψης

Πατήστε το κουμπί για να απελευθερώσετε το κλείστρο.

 • Όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη εστίαση, το κλείστρο απελευθερώνεται μετά την εστίαση με αυτόματη εστίαση.
 • Το κουμπί λήψης του τηλεχειριστηρίου δεν μπορεί να πατηθεί μέχρι τη μέση.
 • Το κουμπί λήψης του τηλεχειριστηρίου δεν μπορεί να κρατηθεί πατημένο για φωτογράφηση ριπής.
 • Η διαδικασία λήψης φωτογραφιών με ταχύτητα κλείστρου "Bulb" είναι η ίδια με αυτή για το "Time".
7Πολυ-επιλογέαςΊδια λειτουργία με τον πολυ-επιλογέα στην κάμερα.

ΜέροςΛειτουργία
8Κουμπί J (επιλογή).Ίδια λειτουργία με το κουμπί J στην κάμερα.
9Κουμπί Fn1 (λειτουργία 1)/Fn2 (λειτουργία 2).

Χρησιμοποιήστε λειτουργίες που έχουν καταχωρηθεί εκ των προτέρων ( Αντιστοίχιση κουμπιού Fn1/Κουμπί εκχώρησης Fn2 ).

 • Από προεπιλογή, το πάτημα του κουμπιού Fn1 στο τηλεχειριστήριο είναι η ίδια λειτουργία με το κουμπί K στην κάμερα, ενώ το κουμπί Fn2 είναι η ίδια λειτουργία με το κουμπί G

Ρύθμιση εστίασης από την κάμερα

Εάν έχει επιλεγεί η [ Εστίαση ] για Προσαρμοσμένη Ρύθμιση a2 [ Επιλογή προτεραιότητας AF-S ] στη λειτουργία εστίασης AF-S , η εστίαση θα κλειδώσει όταν το κουμπί λήψης της κάμερας πατηθεί μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί λήψης στο τηλεχειριστήριο για να τραβήξετε μια φωτογραφία στην επιλεγμένη θέση εστίασης.

Χρονοδιακόπτης αναμονής όταν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο

Όταν λήξει ο χρονοδιακόπτης αναμονής της κάμερας και η οθόνη και το σκόπευτρο είναι απενεργοποιημένα, ενεργοποιήστε το τηλεχειριστήριο και, στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λήψης ή το κουμπί εγγραφής βίντεο στο τηλεχειριστήριο για να επιστρέψετε στην αρχική κατάσταση.

Λυχνία κατάστασης τηλεχειριστηρίου (για Z fc)

ΧρώμαΚατάστασηΠεριγραφή
ΠράσινοςΑναβοσβήνει περίπου κάθε δευτερόλεπτοΑνίχνευση ζευγαρωμένης κάμερας
ΠράσινοςΑναβοσβήνει γρήγορα (περίπου κάθε 0,5 δευτερόλεπτα)Σύζευξη
ΠράσινοςΑναβοσβήνει περίπου κάθε 3 δευτερόλεπταΣυνδέθηκε με την κάμερα
ΠορτοκάλιΑναβοσβήνει μία φοράΞεκινήστε τη λήψη φωτογραφιών
ΠορτοκάλιΑναβοσβήνει δύο φορέςΛήξη φωτογραφίας
το κόκκινοΑναβοσβήνει μία φοράΞεκινήστε την εγγραφή βίντεο
το κόκκινοΑναβοσβήνει δύο φορέςΤερματισμός εγγραφής βίντεο

Σύνδεση για πρώτη φορά: Σύζευξη

Όταν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο για πρώτη φορά, πρέπει να το αντιστοιχίσετε με την κάμερα.

 1. Επιλέξτε [Επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (ML-L7)] > [Αποθήκευση ασύρματου τηλεχειριστηρίου] στο μενού ρυθμίσεων της κάμερας και πατήστε J .
  • Η κάμερα θα είναι σε αναμονή για σύζευξη.
  • Εάν η κάμερα είναι συνδεδεμένη σε smartphone ή υπολογιστή, η σύνδεση με αυτές τις συσκευές θα τερματιστεί.
 2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο (3 δευτερόλεπτα ή περισσότερο).
  • Η κάμερα και το τηλεχειριστήριο θα αρχίσουν να αντιστοιχίζονται. Στο μεταξύ, η λυχνία κατάστασης του τηλεχειριστηρίου αναβοσβήνει σε διαστήματα περίπου 0,5 δευτερολέπτου.
  • Όταν ολοκληρωθεί η σύζευξη, η κάμερα και το τηλεχειριστήριο θα συνδεθούν. L εμφανίζεται στην οθόνη λήψης.
  • Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα που υποδεικνύει ότι η σύζευξη απέτυχε, ξεκινήστε από το Βήμα 1.

Για σύνδεση με ένα ζευγαρωμένο τηλεχειριστήριο

 1. Επιλέξτε [Επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (ML-L7)] > [Ασύρματη απομακρυσμένη σύνδεση] > [Ενεργοποίηση] στο μενού ρυθμίσεων της κάμερας και πατήστε J .
 2. Πατήστε το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο.
  • Η κάμερα και το τηλεχειριστήριο συνδέονται αυτόματα.