Informacije o autorskim pravima

  1. G dugme
  2. B meni za podešavanje

Dodajte informacije o autorskim pravima novim fotografijama kako budu snimljene. Informacije o autorskim pravima mogu se pogledati na kartici [ Info ] u NX Studiju.

Umjetnik / Autorska prava

Unesite imena fotografa (maksimalno 36 karaktera) i nosioca autorskih prava (maksimalno 54 karaktera). Označite [ Izvođač ] ili [ Autorska prava ] i pritisnite 2 za prikaz dijaloga za unos teksta. Za informacije o unosu teksta pogledajte “ Unos teksta ” ( Unos teksta ).

Priložite informacije o autorskim pravima

Da biste dodali informacije o autorskim pravima sljedećim fotografijama, označite [ Attach copyright information ], pritisnite 2 i potvrdite da se u susjednom polju za potvrdu pojavljuje kvačica ( M ). Pritisnite J da sačuvate promene i izađete; informacije o autorskim pravima bit će priložene uz sve naredne fotografije.

Informacije o autorskim pravima

  • Da biste spriječili neovlašteno korištenje imena umjetnika ili vlasnika autorskih prava, provjerite da [ Priloži informacije o autorskim pravima ] nije odabrano prije nego što pozajmite ili prenesete kameru drugoj osobi. Također ćete morati osigurati da su polja za izvođača i autorska prava prazna.
  • Nikon ne prihvata odgovornost za bilo kakvu štetu ili sporove koji nastanu korišćenjem opcije [ Informacije o autorskim pravima ].

Informacije o fotografiji

Informacije o autorskim pravima uključene su u podatke snimanja prikazane na ekranu informacija o fotografiji.