Подешавања ИСО осетљивости

  1. G дугме
  2. C мени за фотографисање

Подесите аутоматску контролу ИСО осетљивости за фотографије. Аутоматска контрола ИСО осетљивости аутоматски прилагођава ИСО осетљивост ако се не може постићи оптимална експозиција на вредности коју је изабрао корисник у режимима П , С , А и М.

ОпцијаОпис
[ ИСО осетљивост ]Приказује се ИСО осетљивост изабрана помоћу точкића за ИСО осетљивост.
[ Аутоматска контрола ИСО осетљивости ]

Означите [ Он ] и притисните J да бисте омогућили аутоматску контролу ИСО осетљивости. Ако је изабрано [ Офф ], ИСО осетљивост ће остати фиксна на вредности изабраној помоћу точкића за ИСО осетљивост.

[ Максимална осетљивост ]

Изаберите горњу границу за аутоматску контролу ИСО осетљивости да бисте спречили да буде превисоко подигнута.

[ Максимална осетљивост са c ]

Изаберите горњу границу ИСО осетљивости за фотографије снимљене коришћењем опционог блица.

[ Минимална брзина затварача ]

Одаберите брзину затварача (1/4000 до 30 с) испод које ће се активирати аутоматска контрола ИСО осетљивости како би се спречила подекспозиција у режимима П и А. Ако је [ Ауто ] изабрано, камера ће изабрати минималну брзину затварача на основу жижне даљине објектива. На пример, камера ће аутоматски изабрати веће минималне брзине затварача како би спречила замућење изазвано подрхтавањем фотоапарата када је причвршћен дугачки објектив.

  • Да бисте видели опције аутоматског избора брзине затварача, означите [ Ауто ] и притисните 2 . Аутоматски избор брзине затварача се може фино подесити одабиром бржег или споријег минимума. Бржа подешавања се могу користити за смањење замућења при фотографисању објеката који се брзо крећу.
  • Брзине затварача могу пасти испод изабраног минимума ако се оптимална експозиција не може постићи при ИСО осетљивости изабраној за [ Максимална осетљивост ].
  • Када је омогућена аутоматска контрола ИСО осетљивости, на екрану снимања ће се приказати ИСО АУТО . Када се осетљивост промени од вредности коју је изабрао корисник, ИСО осетљивост ће бити приказана на дисплејима.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

  • Ако је ИСО осетљивост изабрана помоћу точкића за ИСО осетљивост виша од оне подешене у [ Максимална осетљивост ], вредност изабрана помоћу точкића за ИСО осетљивост ће служити као максимална осетљивост.
  • Током фотографисања са блицем, брзина затварача је ограничена на опсег дефинисан вредностима изабраним за прилагођена подешавања е1 [ брзина синхронизације блица ] и е2 [ брзина затварача блица ].